RAPORTTI:

KooKoo voitokkaana kauden viimeisessä Kaakon Derbyssä – "Tämä viikko on onneksi ohi"

27.01.2024

KooKoo kohtasi SaiPan toisessa perättäisessä ja samalla tämän kauden runkosarjan viimeisessä Kaakon Derbyssä. Jatkoajalle venynyt seitsemän maalin jännitysnäytelmä ratkesi lopulta KooKoon kannalta suotuisasti, kun Charle-Édouard D’Astous iski kiekon ylivoimalla maaliin (1–2, 2–1, 0–0, 0–1 JA).

Ottelun ensimmäinen maalipaikka siunautui SaiPalle, kun Ben Tardif menetti kiekon KooKoon hyökkäysalueen siniviivalla ja SaiPa pääsi ylivoimahyökkäykseen. Nick Malík ehti kuitenkin peittämään kulmansa ja onnistui pitämään kiekon poissa KooKoon maalista. SaiPan ottelun alussa asettama kova paine ajoi Joonas Lehtivuoren ottamaan jäähyn ensimmäisen kolmen minuutin pelin jälkeen.

Neljän minuutin ylivoimaa oli minuutin verran jäljellä, kun Niklas Appelgren ampui Otto Kivenmäen syötöstä ohi kiekon ja edeltävässäkin ottelussa maalin iskenyt Roni Karvinen sai pelivälineen lapaansa virittäen sen ohi Malíkin.

SaiPa ennätti juhlia vajaan minuutin, kunnes KooKoon kultakypärä Ben Tardif luisteli keskialueelta kiekon kanssa hyökkäysalueen keskustaan ja ampui kiekon SaiPan puolustajien välistä ohi Henri Kiviahon. KooKoo heräsi täysin johtomaalinsa ansiosta ja iski pian uudelleen, kun HIFK:sta lainalla KooKoon paitaan saapunut Kasper Lundell ehti hyökkäysalueen kulmauksessa ensimmäisenä kiekkoon ja löysi Toni Suurosen SaiPan B-pisteiden välistä. Suuronen iski kiekon häkkiin vastustamattomalla voimalla ja varmisti Lundellin lisäksi ensimmäisen KooKoo-tehopisteensä myös toiselle lainapelaajalle, Oskari Luodolle.

KooKoo pääsi ensimmäistä kertaa ylivoimalle kun peliä oltiin pelattu 11 minuuttia ja 12 sekuntia. Rikkoneena pelaajana oli SaiPan Otto Kivenmäki ja rangaistuna tekona kiinnipitäminen, muttarikoistilanteen aikana ei kuitenkaan tehty mainittavia urotekoja kummassakaan päädyssä. Suurosen osuma jäi erän viimeiseksi ja tauolle lähdettiin KooKoon 2–1-johdossa.

Hanat auki

Ottelun toinen erä alkoi KooKoon kannalta positiivisesti, kun Charle-Édouard D’Astous suojasi kiekkoa lähellä laitaa ja Jonne Tammela kampitti hänet päästäen KooKoon ylivoimalle. Vierailevien mustaoranssien toinen ylivoima muistutti kuitenkin tehokkuutensa suhteen ensimmäistä ja ottelua jatkettiin muuttumattomista lukemista.

SaiPan toinen ylivoima laitettiin käytäntöön toisen erän puolessa välissä, kun tuomaristo lähti katsomaan Olli Korhosen Hugo Rikkilään kohdistamaa taklausta videolta. SaiPan halli-DJ ehti esitellä tairojaan useamman minuutin, kunnes Korhonen lähti tarkistuksen lopputuloksena päähän kohdistuneesta taklauksesta aikaiseen suihkuun ja SaiPa pääsi viiden minuutin ylivoimalle.

Kivenmäki iski kiekon maaliin kun ylivoimaa oltiin pelattu kaksi minuuttia. Hän pelasi paikan Janne Naukkariselle, jonka laukausesta syntyneen irtokiekon kävi itse lapioimassa maaliin. SaiPa iski johtomaalinsa sekunteja rangaistuksen päättymisen jälkeen, kun Roni Karvisen rystysyöttö löysi Appelgrenin maalin edustalata ja hän iski kiekon ohi Malíkin.

KooKoo tasoitti jälleen pelin lähes välittömästi SaiPan johtomaalin jälkeen. KooKoo otti kiekonhallinnan itselleen ja piti sitä SaiPan alueella pitkään ja kärsivällisesti, kunnes Luoto syötti kiekon siniviivasta nousevalle Miska Kukkoselle, jonka yhden kosketuksen laukaus viuhui Kiviahon selän taakse. Toisen erän lopulla nähtiin vielä vieraiden ylivoima, kun Miro Tauslahti sai kiinnipitäsmisjäähyn roikuttuaan riittävän pitkään Lehtivuoressa kiinni. KooKoo ei onnistunut maalinteossa ennen toisen erän päätössummerin sulosointujen raikaamista ja erätauolle mentiin 3–3-lukemissa.

– Viikkomme on ollut kovaa taistelua ja pelaajamme pystyivät vielä rutistamaan viimeisetkin mehut pois itsestään. Pelimme ei tänään ollut kaunista. Se hieman heikkeni, mitä pidemmälle ottelu jatkui ja viiden minuutin jäähy lisäsi kuormaa osalle pelaajistamme. Tällä viikolla olemme joutuneet taistelemaan kovaa, mutta tämä viikko on onneksi ohi ja nyt otamme kaksi pistettä, mitä enempää emme olisi tänään ansainneetkaan, kommentoi KooKoon päävalmentaja Olli Salo MTV:n lehdistötilaisuudessa ottelun jälkeen.

Rinta rinnan summerille

Kolmas erä lähti käyntiin KooKoon 15 sekunnin ylivoimanrippeiden kuluessa loppuun ja pelin jatkuessa tasaviisikoin. Kuuden minuutin pelin jälkeen SaiPalle avautui huippupaikka, kun D’Astous suti ohi kiekosta avatessaan peliä ja Malík joutui astumaan vastaan ja pelastamaan joukkueensa lähes varmalta Tauslahden maalilta. SaiPa sai paikasta uutta virtaa ja useamman hyvän uuden tekopaikan, muttei osunut maalia kohden.

SaiPa pääsi uudelleen ylivoimalle kolmannen erän puolivälissä, kun D’Astous lähti istumaan kaksiminuuttista poikittaisen mailan ansiosta. KooKoo hoiti alivoiman tällä kertaa tyylikkäästi ja pääsi lähes välittömästi jäähynsä jälkeen ylivoimalle itse, kun Rasmus Ruusunen huitoi mailallaan Tardifia kasvoihin. Ylivoima jäi kuitenkin jälleen ilman tehoja. Ottelun kolmas erä päättyi maaleitta ja viimeinen minuutti pianittiin kulmauksessa Teemu Engbergin, Miska Kukkosen, Appelgrenin ja Ville Vainikaisen aiheuttaessa vihellyksetöntä ruuhkaa varsinaisen peliajan päättymiseen saakka. Ottelun ratkaisua lähdettiin etsimään jatkoajalta.

KooKoo pääsi ylivoimalle kun jatkoaikaa oli pelattu reilu minuutti. Antti Kalapudas oli rangaistu pelaaja ja SaiPan päävalmentaja Ville Hämäläinen käytti aikalisänsä ennen pelin jatkumista. Ottelu ratkesi lopulta ylivoiman aikana, kun Axel Ottosson otti kiekon haltuunsa laidalla, vaihtoi paikkaa siniviivalla väijyvän D’Astous’n kanssa ja syötti kiekon kanadalaiselle. D’Astous antoi laukauksensa puhua ja ohitti sillä Kiviahon varmistaen kahden pisteen matkaamisen Kouvolaan.

– Ylivoimapelimme on mennyt eteenpäin, toki tällä viikolla koostumuksemme ei ole ollut haluamamme. Jos prosentteja katsotaan, olemme kuntopuntarissa plussan puolella. Vielä sitä pitää kuitenkin pystyä kehittämään ja tänään se ei ollut hyvää, kommentoi Salo joukkueensa ylivoimapelaamista.

– Peliä on turha enempää analysoida, meillä oli hyviä ja huonoja vaiheita ja osasta pelaajistamme huomasi, että mehut alkoivat olemaan aika vähissä. Kolmas erämme oli jo aika taapertamista ja lähdimme siinä vielä tyhmänä puskemaan kiekon kanssa. Siinä olisi pitänyt rauhoittaa omaa pelaamistaan ja mennä kimpassa. Pelimme aaltoili liikaa, mutta tämä viikko on nyt ohi ja tästä lähdetään kohti seuraavaa. Nyt syömään ja juomaan nestettä, oikeaa nestettä. Juhlintanesteiden aika ei ole nyt, kiteytti Salo lisäten pienen virneen mainitessaan nesteytyksestä.

Kaksi pistettä jättivät KooKoon Liigan sarjataulukon sijalle 12, tasapisteisiin Sportin kanssa yhden ottelun vähemmän pelanneena. Joukkueen seuraava ottelu pelataan keskiviikkona 31.1. Kouvolassa, kun Ilves saapuu oranssimustien vieraaksi.

Seuraavat kotiottelut:

Ke 31.1.2024 klo 18:30 KooKoo – Ilves // Osta liput

La 3.2.2024 klo 17:00 KooKoo – Jukurit // Osta liput

Pe 9.2.2024 klo 18:30 KooKoo – Sport // Osta liput