KooKoo vieraili maanantaina 27 peruskoulussa – ”Hyvä kaveri ei kiusaa”

12.2.2019

12.02.2019 15:00

KooKoo vieraili maanantaina 27 peruskoulussa – ”Hyvä kaveri ei kiusaa”Kiusaaminen jättää aina jäljet. KooKoo ja MLL Kymen Piiri yhdistivät voimansa kiusaamisen ehkäisemiseksi.

KooKoon pelaajat jalkautuivat päivän aikana kouluvierailuille yhdessä MLL:n Kymen piirin kanssa.

KooKoon ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kymen piiri ry:n yhteinen kiusaamisen vastainen koulukiertue jatkui isosti maanantaina, kun edustusjoukkue jalkautui päivän aikana peräti 27 kouvolalaiseen peruskouluun.

Kouvolassa on yhteensä 34 koulua, joista KooKoo oli vieraillut kauden aikana jo aiemmin.

– Tavoite on kiertää kauden aikana vielä loputkin koulut, KooKoon yhteisöpäällikkö Nita Ahola sanoo.

– KooKoossa ei ole koskaan aiemmin toteutettu näin laajaa koulukiertuetta. Kaikkien koulujen kiertäminen on massiivinen projekti, mutta hyvällä yhteistyöllä MLL:n ja koulujen kanssa saamme sen toteutumaan.

Maanantaina joukkue vietti vapaapäivää treeneistä vieraillakseen Kouvolan kouluissa. Pelaajat jaettiin päivän ajaksi seitsemään ryhmään, jotka kiersivät päivän aikana 3–5 koulua.

Koulukiertueen pääkumppaniksi valikoitui alkusyksystä MLL:n Kymen piiri yhteisen arvomaailman johdosta. ”Lapsilla on oikeus hyvään elämään” on yksi MLL:n kirkkaimmista kärjistä ja KooKoo haluaa omalta osaltaan olla luomassa positiivisia koulukokemuksia kaikille ikäluokasta tai taustasta riippumatta.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kymen piiri ry on alueellinen kansalaisjärjestö, joka edistää lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvointia ja sen vuoksi MLL oli kiertueelle sopiva kumppani.

KooKoon koulukiertueen teema on hyvä kaveruus ja kiusaamisen ehkäisy. Maanantainkin vierailuiden aikana puhuttiin siitä, mitä hyvä kaveruus merkitsee ja miten se näkyy joukkueen sisällä. Oppilaita kiinnosti myös, miten kaverisuhteet vaikuttavat esimerkiksi otteluissa onnistumiseen ja tappioiden käsittelyyn. Lisäksi pelaajat kertoivat ammattiurheilijan arjesta, unen määrästä ja ruokailuista.

Yhdessä MLL Kymen piirin Emmi Väkevä-Hentun kanssa keskusteltiin myös siitä, millaisia keinoja kiusaamisen puuttumiseen voisi olla.

– On tärkeää että kiusaamisesta puhutaan ja siihen uskalletaan puuttua. Hyvinvoivat lapset ja nuoret ovat meidän kaikkien etu, Väkevä-Henttu tiivistää.

– Aikamoinen rypistys kiertää yhdessä päivässä 27 koulua! Jokaiselle koululle MLL ei tosin pystynyt lähtemään mukaan, mutta tärkeintä olikin luoda positiivisia koulukokemuksia ja siinä varmasti onnistuttiin. Lasten ja nuorten riemu ja ilo siitä, että pelaajat tulivat heitä katsomaan oli todella palkitsevaa nähtävää.

Maanantain jälkeen KooKoo on vieraillut siis jo 32 kouvolalaisessa peruskoulussa. Kahteen viimeiseen kouluun joukkue jalkautuu lähiviikkoina ja näiden lisäksi KooKoo vierailee vielä myös Napan koululla ja sairaalakoulussa.

– Koulukiertuekokemus oli meille mahtava, toivottavasti pystyimme pelaajien kanssa antamaan oppilaille hyviä esimerkkejä siitä, millainen on hyvä kaveri ja miten kiusaamiseen voi puuttua ja miten sen voi estää kokonaan. Keinoja on kuitenkin monia, kunhan vain uskaltaa ottaa sen ensimmäisen askeleen, Ahola korostaa.

– Haluamme auttaa MLL:n kanssa yhdessä siinä tärkeässä työssä, jota koulut tekevät päivittäin oppilaiden kasvattamisessa. Hyvä kaveri ei kiusaa toista missään tilanteissa. Kiitos kouluille koulukiertueen onnistumisen mahdollistamisesta ja saumattomasta yhteistyöstä sekä MLL:lle mukanaolosta, Ahola päättää.