KooKoo U20-joukkueen runkosarja päättyi - palkintosadetta Kouvolaan

11.03.2024

U20 SM-sarjan runkosarja on saatu päätökseen. KooKoo U20-joukkue voitti runkosarjan 101 pisteellä. Joukkueeseen useita U20 SM-sarjan palkintoja.

KooKoo U20-joukkueen runkosarja päättyi positiivisesti ensimmäiselle sijalle ja lunastaen näin kotiedun kaikkiin tuleviin pudotuspelisarjoihin. Joukkueen osalta matka jatkuu kohti puolivälieriä. Puolivälierät pelataan paras viidestä, jolloin kolmella voitetulla ottelulla pääsee jatkamaan kohti välieriä.

Puolivälieriin vastustaja ei ole vielä selvillä. Ottelusarja alkaa kuitenkin tiistaina 19.maaliskuuta Lumon Areenalla. Ottelu alkaa klo 17.00 ja puolivälieriin KooKoo U20-joukkueen otteluihin on vapaa pääsy. Ottelussa palvelee A-puolen kioskit, sekä Ratabaari! Ottelusarja jatkuu torstaina 21.päivä vieraissa. Lumon Areenalla pelataan lauantaina 23.3. klo 13.00. Tarvittaessa sarja jatkuu heti sunnuntaina vieraissa ja kotona tiistaina.

Joukkueen edetessä välieriin tullaan katsojilta tullaan perimään pääsymaksu. Aikuiset 10 € ja lapset 5 €. Lasten pääsylipun yläikäraja on 17-vuotiaat. KooKoon kausikortilla otteluihin pääsee maksutta. Otathan huomioon, että otteluissa ei ole erillisiä istumapaikkoja, vaan lipulla pääsee istumaan tai seisomaan mihin katsomolohkoon vain.

U20 SM-sarjan palkintoja Kouvolaan:

Hyvin pärjäävällä joukkueella on positiivinen vaikutus myös yksilötason pärjäämiseen. KooKoo U20-joukkueesta yksilöpalkintoja saivat hyökkääjä Simo Heinonen ja päävalmentaja Marko Rairama. Kolme pelaajaa valittiin U20 SM-sarjan All Star- ensimmäiseen kentälliseen.

KooKoo U20-joukkuetta nyt toista kautta valmentanut päävalmentaja Marko Rairama palkittiin Hannu Aravirta –palkinnolla, joka on osoitus sarjan parhaalle valmentajalle. Rairama luotsasi joukkueen tällä kaudella historialliseen runkosarjan voittoon ja näin ollen suoraan puolivälierä paikkaan.

KooKoo U20-joukkueen hyökkääjä Simo Heinonen sai puolestaan kaksi palkintoa. Teemu Selänne -ja Arto Javanainen palkinnon. Nämä palkinnot ovat merkki sarjan parhaalle pelaajalle, sekä sarjan parhaalle maalintekijälle. Heinonen teki runkosarjassa 36 otteluun tehot 35+27=62.

U20 SM-sarjan All Star- ensimmäiseen kentälliseen on valittu KooKoosta puolustaja Mika Mönkkönen, laitahyökkääjä Simo Heinonen ja keskushyökkääjä Verneri Ahonen.

Mönkkönen oli puolustajien pistepörssin kuudennella sijalla. Hyvällä peliälyllä varustettu puolustaja pääsi kuluvalla kaudella pelaamassa myös Leijona-paidassa.

Simo Heinonen on puolestaan ollut sarjan kovimpia pelaajia, niin kuin jo ylempänä mainittuna hurjat tehot takonut hyökkääjä on ansainnut paikkansa tähtikentälliseen.

Verneri Ahonen sijoittui pistepörssin toiselle sijalle. Ahosella on yhtä paljon tehoja tehtynä, kun pistepörssin ensimmäisenä olevalla Santeri Huovilalle, joka kiekkoilee JYPin paidassa, mutta maalien määrä Ahosella on pienempi. Ahonen on syöttänyt 44 otteluun huimat 54 maalia.

All Star-ensimmäisen kentällisen muut pelaajat ovat maalivahti Kim Saarinen (HPK), puolustaja Ossi-Veikka Vuontivaara (JYP) ja laitahyökkääjä Santeri Huovila (JYP)

Kaikki U20 SM-sarjan palkinnot:

Teemu Selänne -palkinto, paras pelaaja – Simo Heinonen, KooKoo
Jorma Valtonen –palkinto, paras maalivahti – Kim Saarinen, HPK
Reijo Ruotsalainen –palkinto, paras puolustaja – Ossi-Veikka Vuontisvaara, JYP
Saku Koivu –palkinto, paras hyökkääjä – Santeri Huovila, JYP
Kari Jalonen –palkinto, pistepörssin voittaja – Santeri Huovila JYP
Arto Javanainen –palkinto, paras maalintekijä – Simo Heinonen, KooKoo
Raimo Helminen –palkinto, tehopelaaja – Markus Loponen, Kärpät
Yrjö Hakala –palkinto, paras tulokas – Markus Loponen, Kärpät
Jere Lehtinen –palkinto, herrasmiespelaaja – Arttu Alasiurua, Kärpät
Hannu Aravirta –palkinto, paras valmentaja – Marko Rairama, KooKoo
Nuorten rehdin pelin palkinto – Ässät
Opiskelijapalkinto – Elias Jansson, Kärpät

U20 SM-sarjan All Star -kentälliset:

1.kentällinen:
Maalivahti Kim Saarinen, HPK
Puolustaja Ossi-Veikka Vuontisvaara, JYP
Puolustaja Mika Mönkkönen, KooKoo
Laitahyökkääjä Simo Heinonen, KooKoo
Keskushyökkääjä Verneri Ahonen, KooKoo
Laitahyökkääjä Santeri Huovila, JYP

2.kentällinen:
Maalivahti Masi Härkönen, Sport
Puolustaja Topi Vuori, Ässät
Puolustaja Niko Nissilä, Kärpät
Laitahyökkääjä Balazs Varga, JYP
Keskushyökkääjä Arttu Alasiurua, Kärpät
Laitahyökkääjä Elias Jansson, Kärpät