KooKoo U20-joukkue tällä hetkellä alkusarjan toisena

10.01.2024

U20-joukkueen kausi on ollut nousujohteista ja syyspuoli alkusarjasta huipentui kolmen ottelun viikonloppuun, josta joukkue keräsi kahdeksan pistettä. 

Ennen U20-joukkueen joulutaukoa koettiin rankat viikot, kun joukkue pelasi kolmeen päivään kolme ottelua, joista kaksi oli vieraissa. Joukkue keräsi kahdeksan pistettä täydestä yhdeksän pisteen potista. 

-Viimeinen viikko ennen joulua oli rankka, mutta hienoa, että voitimme kaikki kolme peliä. Joukkue näytti, kuinka yhtenäinen se on ja taisteli upeasti. Peli ei tosin ollut aika ajoin kovinkaan nättiä ja olimme reissussa ohkaisella rosterilla liikkeellä. Onnistuttiin kuitenkin pysymään päätavoitteessa kiinni, voittamisessa, U20-joukkueen päävalmentaja Marko Rairama kommentoi. 

KooKoo U20-joukkueen kausi on ollut tähän mennessä nousujohteinen ja joukkue sijoittuu sarjataulukossa sijalle kaksi, kun joulutauon jälkeistä puoliskoa alkusarjasta on pelattu ensimmäinen viikonloppu. Joukkue ylsi jopa kahdeksan ottelun voittoputkeen, mutta putki katkesi lauantaina Jyväskylässä JYPiä vastaan. 

-Kausi on ollut nousujohteinen. Meillä oli haasteita alkukaudesta, mutta tekeminen on parantunut ajan myötä. Arjen haasteet heijastuivat myös alkukaudella meidän peleissämme, mutta paremman arjen saavuttaminen tuotti tulosta myös itse peleissä. 

-Suurimpana kehityskohteena meillä näen kiekollisen pelin. Meidän pitää pystyä pysymään kiekossa paremmin ja rohkeammin, jotta emme luopuisi kiekosta turhaan ja saisimme myös pidempiä hyökkäyksiä hyökkäysalueella. 

Joukkueen onnistumiset mahdollistavat yksilötason onnistumisia: neljä joukkueen hyökkääjää löytyy sarjan pistepörssin 25 parhaan joukosta. 

-Kärki on ollut nimensä mukainen kärki. He ovat ratkoneet meille pelejä, eikä ole sattumaa, että jätkät ovat pistepörssissä ylhäällä. Jätkien tekeminen on ollut hyvää, sekä he ovat pystyneet pelaamaan hyvällä tasolla. Otetaan huomioon, että he voivat itse vielä parantaa otteitaan. 

Yksilötason onnistumisia on nähty Liiga-joukkueenkin mukana pelanneelta Simo Heinoselta, joka sijoittuu pistepörssin kolmanneksi tehoin 25+20=45. Simo on pelannut kuluvalla kaudella 27 ottelua U20-joukkueen mukana. 

Pistepörssin sijalta kuusi löytyy A-kirjain rinnassakin pelaava Verneri Ahonen tehoin 10+34=44. 

-Heinonen ja Ahonen kantavat suurta vastuuta tuloksen teosta. Heillä on myös iso rooli ylivoimalla, joka on viimeisen kuukauden aikana ollut hyvää. 

Kolmatta kauttaan KooKoo U20-joukkueessa hyökkäävä Niilo Suvanto on puolestaan tilastoissa sijalla 11 tehoin 15+24=39. 

Pistepörssin top 25-pistemiehien neljäs KooKoo U20-joukkueen pelaaja on tälle kaudelle KooKooseen siirtynyt Emil Välilä. Välilän sijoitus pistepörssissä on 21 ja laiturin tehot ovat tällä hetkellä 18+17=35. 

-Suvanto ja Välilä ovat puolestaan tunnollisia kahdensuunnanpelaajia, joilla on kova työmoraali illasta toiseen. He näyttävät omalla tekemisellään esimerkkiä kaikille muille ja hienoa, että jätkät ovat saaneet onnistumisia myös pisteiden valossa. 

-Myöskin maalivahdit ovat pystyneet pitämään joukkuetta pystyssä, jos muulla joukkueella on ollut vaikeammat hetket 

Joukkue määritteli alkusarjan tavoitteeksi sijan viisi, jossa joukkue on tällä hetkellä hyvin kiinni. Jatkosarjan tavoitteeksi on laitettu sija neljä joukkueen sisäisissä tavoitteissa. 

-Alkusarjaa on jäljellä vielä viisi ottelua ja sen jälkeen pelit jatkuvat varsinaisessa SM-sarjassa, jossa pelataan yhdeksän ottelua. Tavoitteena on saavuttaa siellä sija neljä, jotta saisimme kotiedun pudotuspeleihin. 

-Tällä hetkellä sarja on hyvin tasainen, eikä ohipeleihin ole varaa. Joka ikinen ottelu on tärkeä. Myös erikoistilanteiden merkitys kasvaa kevään peleissä ja niistä tullaan ratkomaan yhä enemmän pelejä. Jokapäiväinen tekeminen ja arjen laatu pitää pysyä hyvinä, Rairama päättää.