20231125 Hämeenlinna, FINLAND. LIIGA: HPK Hämeenlinna - Kouvolan KooKoo. Nick Malik #31, KooKoo Markus Nenonen #28, HPK Arttu Ilomäki #75, KooKoo Nenonen vie HPK:n 2-0-johtoon ylivoimalla. Photo: Mika Kylmäniemi / APOLLO PHOTO

RAPORTTI:

KooKoo vei tilastot, HPK loppulukemat – "Alussa emme tajunneet, että peli alkoi kello 17"

25.11.2023

KooKoo taipui Hämeenlinnassa HPK:lle lukemin 4–2 (2–0, 0–1, 2–1). Ottelun viimeinen maali syntyi HPK:n Danick Martelin lavasta tyhjään KooKoo-maaliin. Ottelussa nähtiin myös ulosajo, kun KooKoon Miska Kukkonen lähetettiin muutamia minuutteja ottelun alun jälkeen ulos kaukalosta.

KooKoo joutui ottelun alussa puolustamaan ja vieraiden maalilla aloittanut Nick Malík joutui heti nollaamaan HPK:n Danick Martelin. KooKoo sai myös ensimmäisen jäähynsä ensimmäisen kahden peliminuutin sisään, kun Linus Anderssonia rankaistiin korkeasta mailasta. Martel sai jälleen hyvän paikan KooKoo-maalin läheltä ja veti ensin kiekosta ohi, mutta sai pelivälineen uudelleen ja ampui sen pienen kylän voimalla ohi Malíkin.

KooKoon painajaismainen alku sai jatkoa, kun viiden minuutin pelin jälkeen Miska Kukkonen sai KooKoon seuraavan jäähyn. Kukkonen taklasi Eetu Tuulolaa selkäpuolelta laitaa vasten ja tuomarit lähtivät tarkistamaan mahdollista ulosajoa videolta. Ikuisuudelta tuntuneen tarkistuksen jälkeen Kukkonen lensi ulos ottelusta ja HPK sai viiden minuutin ylivoiman.

– Sen voi tuomita ulosajoksi, tai siitä voi tuomita vanhalla säännöllä 2+10. Tuomarit kokivat sen isoksi. Vastustaja ei kääntänyt siinä selkää, vaan osuma tulee selkäpuolelta. Ei Kukkonen sitä täysin loppuun asti ajanut, joten se ei kumminkaan ollut törkeä, kommentoi KooKoon päävalmentaja Olli Salo alun ulosajoa seuran mediatiimille.

HPK iski välittömästi viiden minuutin erikoistilanteen alussa, kun Markus Nenonen ampui kotijoukkuuen 2–0-johtoon. Malík pystyi torjumaan Antti Pihlströmin ensimmäisen yrityksen, mutta Nenonen ehti irtokiekkoon ensimmäisenä. KooKoo hoiti loput alivoimasta tyylillä ja sai oman kiekollisen pelinsä viimein alkamaan. Loppuerän ajan KooKoo onnistui pitämään kiekkoa ja luomaan tekopaikkoja. Suurimman odottaman paikat jäivät kuitenkin vähäisiksi ja tauolle siirryttiin HPK:n 2–0-johdossa.

– Yksinkertaisesti keskittyneisyytemme ja läsnäolomme oli tänään heikkoa. Alussa emme tajunneet, että peli alkoi kello 17. Huolimatonta pelaamista ja reagoinnit puuttuivat kaikki. Emme olleet siellä, missä kuuluisi olla, kuvaili Salo joukkueensa heikkoa alkua.

Ote takaisin

KooKoo aloitti toisen erän vahvasti, kun heti sen alussa Ben Tardif karkasi tyhjään tilaan HPK:n toisen B-pisteen lähistölle. Hän löysi Charlé-Edouard D’Astous’n, mutta kultakypärän laukaus pamahti HPK-vahti Sami Rajaniemen hartiasuojaan. Vieraiden hyvä ote kuitenkin jatkui ja KooKoo teki ensimmäisen maalinsa hyvän kiekonhallintajakson jälkeen. Tulikuuma Andersson painoi Joonas Lehtivuoren siniviivasyötön ensimmäisellä kosketuksella ohi Rajaniemen ja venytti maaliputkensa kolmen ottelun mittaiseksi.

Tardif loi nopeudellaan uuden huippupaikan, mutta Radek Koblížek joutui ottamaan kiekon haltuun ennen laukausta ja Rajaniemi sai riittävästi aikaa liukua tolpalta tolpalle. Koblížek oli näkyvä myös negatiivisesta kulmasta, sillä hänet lähetettiin kärsimään KooKoon kolmatta jäähyä HPK:n Ossi Ikosen liukuessa rymisten mainoksiin Kerhon maalin takana.

KooKoon onni kävi heti erikoistilanteen alussa, kun Martel sai Nenosen tarjoilun lapaansa KooKoon maalin lähellä. Hän ampui kuitenkin tyhjästä maalista ohi ja KooKoo selvitti loput alivoimasta ongelmitta. Loppuerä kiekkoiltiin KooKoo-merkkisesti, mutta tasoitusmaali antoi vielä odottaa itseään. Erätauolle mentiin HPK:n 2–1-johdossa.

– Mihin olen tyytyväinen? Ehkä siihen, että pystyimme hieman herättämään itseämme toisessa erässä, vastasi Salo seuran mediatiimin kysymykseen.

Jos et itse tee maalia, vastustaja tekee

KooKoo sai unelma-alun kolmanteen erään, kun Arttu Ilomäen moukari heilui ja Rajaniemi jäi voimattomaksi. D’Astous voitti kiekon laidan läheisyydessä ja syötti keskelle kylki maalia kohden odottelevalle Tardifille. Kanadalainen jatkoi viivaan siirtyneelle Ilomäelle, joka lipui lähemmäs maalia ja toi vieraat tasoihin.

KooKoon ylivoima sai ensimmäisen mahdollisuutensa, kun kolmatta erää oli takana kaksi minuuttia. Koblížek sai Ilomäen syötöstä hyvän paikan, mutta Rajaniemi osui jälleen tielle. Ylivoima kuivui kasaan ja ottelua jatkettiin tasatilanteesta tasaviisikoin. HPK sai erikoistilanteen jälkeen luotua pientä hallintaa, mutta KooKoo sai pian otteensa takaisin.

Samuel Valkeejärvi sai KooKoon neljännen jäähyn kolmannen erän puolivälissä. Syynä nuoren hyökkääjän rangaistukseen oli kampitus, mutta KooKoon alivoima piti kotijoukkueen viisikon poissa merkittäviltä tekopaikoilta. Alivoiman jälkeen KooKoo pääsi heti myös uudelleen ylivoimalle, kun HPK:n Artturi Toivola rikkoi Ari Gröndahlia. KooKoo ei kuitenkaan onnistunut maalinteossa.

HPK siirtyi uudelleen johtoon, kun Aleksi Mustonen jäi täysin vapaaksi muutaman metrin päässä KooKoon maalista. Juuso Ketola kiersi KooKoo-maalin takaa esiin ja löysi joukkuekaverinsa, joka iski kautensa kolmannen maalin. KooKoon päävalmentaja Olli Salo otti seuraavan pelikatkon aikana aikalisän, sekä maalivahdin pois ja kuudennen kenttäpelaajan jäälle.

KooKoo sai paikkansa, mutta Rajaniemen kestäessä HPK sai kiekkoja itselleen ja yritti laittaa niitä tyhjään maaliin. Ennen pitkää yksi myös osui kohdalleen, kun Martel pääsi kiekkoon keskialueella ja teki iltansa toisen maalin. KooKoo jäi tappion jälkeen sarjataulukon sijalle 12 ja lähtee palaamaan voittojen tielle 29.11, kun se saa kotihallissaan vastaansa Ässät.

SEURAAVAT KOTIOTTELUT:

Ke 29.11.2023 klo 18:30 KooKoo – Ässät // Osta liput

Pe 1.12.2023 klo 18:30 KooKoo – Jukurit // Osta liput

Pe 8.12.2023 klo 18:30 KooKoo – Pelicans // Osta liput