RAPORTTI:

KooKoo täyspottiin lauantai-illan huumassa – "Tänään ei yhtään jäpitetty"

02.03.2024

KooKoo vei täydet kolme pistettä merkittävästä ottelusta lukemin 4–1 (0–0, 2–0, 2–1), kun vastassa oli samoista sijoista runkosarjan huipennuksessa kamppaileva Porin Ässät.

Runkosarja lähenee loppuaan ja kamppailu viimeisistä playoffs-paikoista käy kuumana. KooKoo lähti runkosarjan toiseksi viimeisen viikon viimeiseen otteluun otteluun sijalta 11. ja Ässät vain yhden pisteen perässä sijalta 12. Ottelulla oli iso merkitys molemmille, sillä joukkueet kamppailevat paikasta Liigan kevään huipennuksessa.

KooKoon kokoonpano vahvistui ottelun alla, kun kokoonpanoon palasi joukkueensa kapteeni Otto Paajanen. Lisäksi Joni Jurmo tuli yhden huilatun ottelun jälkeen puolustukseen Väinö Liikosen tilalle.

Alku tasainen maalivahtien kamppailu

Molemmat joukkueet tiedostivat pelin tärkeyden ja se näkyi pelissä heti alkuminuuteista alkaen: Hyökkäyksiin lähdöt olivat hyvin varovaisia. Molemmat pääsivät ensimmäisen erän aikana kokeilemaan ylivoimaa ja saivat pitkiäkin kiekonhallintajaksoja, mutta maaleja ei avauserässä vielä päästy tuulettamaan kummassakaan päässä.

Erän vaarallisin paikka nähtiin KooKoon ylivoimalla, kun Petter Emanuelsson pääsi laukomaan maalin edustalta, mutta laukaus osui tolppaan. Erän lopussa nähtiin vielä ”läheltä piti tilanne” Ässien Dylan Fabren päästessä läpiajoon, kun Charle-Edouard D’Astous hukkasi kiekon omalla sinisellä. KooKoon maalilla illan aikana 25 koppia ottanut Nick Malik venyi kiekon tielle ja loi uskoa omiinsa.

Maalihanat auki toisessa erässä

KooKoo saapui toiseen erään reippaalla jalalla ja hallitsi peliä. Ässät pääsi paineen alta kuitenkin yllättävään 2–1-hyökkäykseen ja Nick Malik joutui venymään tärkeään torjuntaan jo toistamiseen. Vielä erän alussa Ässät pysyi jotenkuten KooKoon mukana, mutta erän puolivälissä KooKoo laittoi uuden vaihteen silmään. Avausmaalia saatiin hakea yli puolen välin, kunnes kokoonpanoon palannut Otto Paajanen iski kotijoukkueen 1–0-johtoon ajassa 32.08 runnoen irtokiekon sisään aivan Ässä-maalin kulmalta. Tämän jälkeen KooKoo jatkoi vahvaa peliä ja D’Astous laukoi erän lopussa vielä KooKoon 2–0 johtoon Ben Tardifin alustuksesta.

– Toisessa erässä vähän tarjoiltiin Ässille ja sellainen nöyryys vähän katosi meillä, ja Nick Malik oli siinä kohtaa mies paikallaan, KooKoon pääluotsi Olli Salo viestitti ottelun jälkeen ja jatkoi; Toisen erän loppu oli meiltä kuitenkin tosi hyvä ja pystyttiin mielestäni ansaitusti maalit saamaan.

Kokoonpanoon palanneen Otto Paajasen mieltä lämmitti oma onnistuminen. Tämän sai kokea innokas kannattaja, joka pyysi Paajaselta mailaa ottelun jälkeen, johon kippari kuittasi tilanteen vitsikkäästi kommentilla ”En tätä mailaa voi antaa, kun tein sillä maalinkin!”. Myös ottelun jälkeisessä hikihaastattelussa Paajanen pystyi summaaman ottelun kommentilla ”Tänään oli hauskaa ja kivaa!”.

Kahdella maalilla ei vielä pisteet irronneet

Kolmatta erää ehdittiin pelata vain vajaat kaksi minuuttia, kun Linus Andersson iski Ville Leskisen esityöstä lukemiksi jo 3–0. Maali syntyi KooKoon hyvän karvauspelaamisen jälkeen, kun Ässät menetti kiekon KooKoon Leskiselle omalla alueellaan hyökkäykseen lähdössä.

Kolmen maalin takaa-ajoasemassa vierasjoukkue nosti tempoa ja teki 3–1-kavennusmaalin Marcus Davidssonin toimesta vain kaksi minuuttia myöhemmin. Vieraat pääsivät maalin myötä peliin mukaan ja saivat hetkellisesti hallinnan pelistä.

Kiekko pyöri pidemmän aikaa KooKoon päädyssä, mutta kultakypärä Ben Tardif iski loppulukemiksi 4–1 maalin edustalta, kun Arttu Ilomäen syöttö maalin takaa löysi tiensä Tardifille maalin edustalle. Toinen syöttöpiste maaliin Ari Gröndahlille, joka pelasi kiekon viivasta päätyyn Ilomäelle.

Vieraiden ainoan maalin tekijä Marcus Davidsson pääsi yrittämään vielä kavennusta rangaistuslaukauksella KooKoon rikottua omalla alueella, mutta Nick Malik jatkoi vahvoja otteitaan ja torjui yrityksen yli 4100-päisen kotiyleisön hurratessa taustalla.

– Kolmannen erän maali oli tärkeä, sillä saatiin vähän happea ja pystyttiin vielä vastustajan maalin jälkeen yksi tekemään. Olen tyytyväinen meidän peli-ilmeeseen ja rohkeuteen miten tultiin pelaamaan. Tiedetään, että kyseessä on isoja panoksia ja pelejä, mutta silti ei yhtään jäpitetty, iloitsi Salo lehdistötilaisuudessa.

– Asiat mitä käytiin läpi, niin pystyttiin noudattamaan niitä. Oltiin pelissä tietyllä lailla kuskin paikalla. Hieno ilta kaikin puolin Kouvolassa, paljon ääntä ja yleisöä!

Maanantaina käynnistyy runkosarjan viimeinen viikko

– Nyt pelataan hienoista asioista ja jokaisella pisteellä on isoja merkityksiä. Lähdemme odottavin fiiliksin ensi viikkoon. Ensin Kuopio ja siitä suoraan Ouluun, sitten runkosarja viimeistellään täällä kotona. Toivotaan, että ei enää jouduta siitä seuraavan viikon tiistaina jännittämään (playoffs-paikkaa), päättä Salo ja viittaa Liigan viimeiseen kierrokseen, joka pelataan tiistaina 12.3. KooKoolla ei ole viimeisellä kierroksella ottelua.

Voiton myötä KooKoo nousi sarjataulukossa sijalle 9. ja on toistaiseksi kiinni playoffs-paikassa. Seuraavan kerran KooKoo pelaa keskiviikkona 6. maaliskuuta Kuopiossa, kun ottelua isännöi KalPa ja heti seuraavana päivänä joukkue matkaa Ouluun Kärppien vieraaksi.

KooKoon runkosarjan viimeinen ottelu ja viimeinen kotiottelu pelataan viikon päästä lauantaina 9.3., kun KooKoo kohtaa kotiyleisönsä edessä Lahden Pelicansin. Tule kannustamaan oranssimustat playoffs-viivan yläpuolelle! Muistathan käyttää avoimet ottelulippusi, sillä avoimien lippujen voimassaolo päättyy runkosarjassa. Kauden huipennus käyntiin klo 17.00 ja liput otteluun myy tuttuun tapaan Ticketmaster.fi/kookoo.

SEURAAVAT KOTIOTTELUT:

La 9.3.2024 klo 17.00 KooKoo – Pelicans // Osta liput