ENNAKKO:

KooKoo saa vieraakseen HIFK:n ja Joni Jurmo debytoi – "Toivotetaan kaveri tervetulleeksi"

04.01.2024

KooKoo pelaa toisen perättäisen ottelunsa kotihallissaan, kun HIFK saapuu Kouvolaan huomenna. KooKoolla on mahdollisuus nousta Liigan pudotuspeliviivan yläpuolelle.

KooKoo lähtee otteluun kahden voiton ja viiden pisteen putkessa, kun Ilves kaatui ensin 4–0-lukemin Tampereella ja sen jälkeen joukkue kaatoi Lukon vuoden 2024 ensimmäisessä ottelussaan 5–4-jatkoaikavoitolla. Kauniista ratkaisumaalista vastasi Arttu Ilomäki, joka lähetti Lukon puolustajan Ravintola Höyryn jälkiruokaosastolle ja nosti kiekon taka-yläkulmaan.

Voiton takuumiehinä toimivat niin KooKoon ensimmäinen hyökkäysketju kuin ensimmäinen pakkiparikin. Ratkaisumaalin lisäksi Ilomäki lunasti itselleen kaksi syöttöpistettä, Ben Tardif oli syöttämällä mukana kolmessa osumassa ja Radek Koblížek teki yhden ja syötti toisen. Pakkipari Charle-Édouard D’Astous ja Seth Barton iskivät maalit mieheen D’Astous’n kerätessä myös kaksi syöttöpistettä. KooKoon kapteeni Otto Paajanen seurasi omiensa otteita tyytyväisenä.

– Ykköskenttämme oli hyvässä iskussa ja lopulta löysimme sitkeyden kautta tavan voittaa. Ottelu oli silti monessa asiassa vaikea. Lukko pelasi hyvin, mutta tekemisemme riitti lisäpisteeseen. Erikoistilannepelaamisemme auttoi myös ottelun voittamisessa, kertaa Paajanen.

KooKoon erikoistilannepelaaminen on kehittynyt lähiaikoina huomattavasti ja joukkue on saanut nostettua ylivoimapelinsä tarkalleen 21,18 prosenttiin. Se riittää Liigan kahdeksannelle sijalle ja D’Astous’n eilinen maali syntyi juuri ylivoimalla.

– Ykkösylivoimallamme kulkee hyvin ja he ovat saaneet lähiaikoina tulosta aikaiseksi. Toivottavasti toinen ylivoimakoostumus, missä itsekin olen alkaa pian tuottamaan samalla tahdilla. Pisteitä on alkanut tulemaan sitä mukaa, kun olemme saaneet erikoistilannepelaamista kuntoon, Paajanen kertoo.

Koblížek vastasi KooKoon 4–4-tasoitusmaalista 46 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Liigassa on kaikkien joukkueiden kesken tehty tällä kaudella viimeisen minuutin tasoitusmaaleja 11 kappaletta, mistä viisi on KooKoon tekemiä.

– En ollut määrästä tietoinen, sillä eiväthän nuo ihan arkipäivää ole. Onneksi olemme kuitenkin saaneet käännettyä otteluita ja tehtyä myöhäisiäkin tasoitusmaaleja hyvän määrän. Se kertoo siitä, että joukkue pelaa loppuun asti, uskoo itseensä, uskaltaa yrittää loppuun saakka ja on periksiantamaton.

– Se on koko ryhmän ansiota pelaajista valmentajiin. Kausi ei ole ollut helppo, mutta emme ole missään vaiheessa myöskään luovuttaneet. Meillä on ryhmä, joka varmasti tulee vetämään kaikki ottelut täysillä loppuun asti, selittää Paajanen joukkueen katkeamatonta selkärankaa.

Helsingistä tuulee

KooKoo kohtaa seuraavassa ottelussaan Paajasen viime kauden joukkueen HIFK:n Lumon Areenalla Kouvolassa. Joukkueet ovat pelanneet kuluvalla kaudella kaksi keskinäistä ottelua, joista HIFK on voittanut molemmat. Joukkue on valmistautunut kohtaamiseen hyvin rutiininomaisesti.

– Tänään on palauteltu, käyty hieman jäällä laittamassa kuonaa liikkeelle ja käyty eilistä ottelua vielä läpi. HIFK:n kohtaamista katsellaan tarkemmin ottelupäivän aamulla.

Edeltävät HIFK-ottelut ovat olleet tasaisia ja kapteeni on luottavainen joukkueensa pelin riittävyyteen. Perusasioiden ollessa kunnossa KooKoo voi voittaa kenet tahansa.

– Pystymme voittamaan joukkueen kuin joukkueen, kun pääsemme omaan vahvaan ytimeemme. Kaikkien on oltava mukana tekemisessä, eikä kukaan saa yrittää varastaa hyökkäyspäähän. Pystymme tuottamaan tarpeeksi ilmankin, joten on tärkeää puolustaa huolellisesti ja pitää vastustaja pois ilmaisilta paikoilta, joita olemme tällä kaudella jonkin verran antaneet. Sillä pääsemme jo todella pitkälle, kertoo Paajanen.

Myös hyvän erikoistilannevireen on jatkuttava.

– Erikoistilannepelaamisen tärkeyttä ei voi myöskään olla tässä vaiheessa kautta korostamatta, ylivoiman pitää tuottaa ja alivoiman olla vuotamatta. Vastaan asettuu yksi suurista mestarisuosikeista, joten mittari on hyvä ja tästä on hyvä katsoa, missä mennään. Meillä on ollut ihan hyviä matseja heitä vastaan, Paajanen muistuttaa.

”Tämä on jääkiekkobisnestä”

KooKoon kokoonpanoon tulee HIFK-ottelussa normaalia suurempi muutos kokonaan uuden puolustajan muodossa. Yhteensä 280 ottelua KooKoossa pelannut luottopuolustaja Juho Rautanen siirtyy Ilvekseen ja Joni Jurmo liikkuu kaupassa KooKoon takalinjoille. Jurmo pelaa ensimmäistä kertaa KooKoon paidassa heti huomenna. Paajanen harmittelee hyvän joukkuekaverin lähtemistä, mutta toivottaa avosylin uuden puolustajan mukaan toimintaan.

– Mitä Rautaseen pääsin tällä kaudella tutustumaan, hän on todella mukava ja hyvä ihminen, huippujätkä. Siinä mielessä on tottakai harmi että hän lähtee, mutta tämä on jääkiekkobisnestä. Hyvä mies lähti pois, mutta ilmeisesti on myös hyvä mies tulossa tilalle. Jurmolla on hyvää potentiaalia ja hän on hyvä pelaaja, joten toivotetaan kaveri tervetulleeksi ja odotetaan että pääsee kohta pelaamaan.

KooKoon kokoonpanosta ovat sivussa hyökkääjät Toni Suuronen (1-2 viikkoa) ja Jesse Nurmi (tammi-helmikuu).

SEURAAVAT KOTIOTTELUT:

Pe 5.1.2024 klo 18:30 KooKoo – HIFK // Osta liput

La 13.1.2024 klo 17:00 KooKoo – HPK // Osta liput

To 18.1.2024 klo 18:30 KooKoo – JYP // Osta liput