ENNAKKO:

KooKoo saa perjantaina vieraakseen Sportin

08.02.2024

KooKoon taistelu playoffs-paikasta jatkuu perjantaina, kun Sport matkustaa vierasreissulle Kouvolaan. Ottelussa kerätään varoja myös lasten syövän hyväksi.

KooKoo isännöi Sportia perjantaina. Ottelussa on panosta kerrakseen, sillä Liigan kymmenettä sijaa hallussaan pitävä KooKoo on pelannut yhden ottelun Sportia enemmän ja on kolme pistettä edellä. Joukkueet ovat kohdanneet toisensa kauden aikana vain kaksi kertaa KooKoon voittaen ensimmäisen ottelun Kouvolassa 3–1-lukemin ja toisen Vaasassa voittomaalikilpailussa ratkenneen 4–4-tasapelin jälkeen.

Kokonaisuudessaan KooKoo on voittanut viimeiset kuusi perättäistä Sportia vastaan pelaamaansa ottelua. Aikaisemmat kaksi kohtaamista ovat olleet KooKoon ruotsalaispelaajien juhlaa Axel Ottossonin tehdessä kaksi maalia syöttäessä saman verran, sekä Linus Anderssonin lyödessä pöytään tehopisteet 1+3.

KooKoo lähtee otteluun kahden perättäisen varsinaisen peliajan voiton innostamana, kun se vei Jukureista taistellun kotivoiton jälkeen edeltävässä ottelussaan pisteet Raumalta 6–1-lukemin. Lukko-voiton takuumiehinä toimivat kolme tehopistettä iskeneet Arttu Ilomäki ja Ben Tardif, kaksi pistettä tehneet Radek Koblížek ja Miska Kukkonen, sekä 28 kertaa ja 96,55 prosenttia kohtaamista laukauksistaan torjunut Nick Malík.

Veräjänvartioiden virettä tarkkaillen

Maalivahti Oskari Setänen palasi loukkaantumisensa jälkeen KooKoon kokoonpanoon Lukko-ottelua varten ja lainalla pelanneen Oskar Aution sopimus purettiin. Lähiviikkoina paljon vastuuta saanut Malík pelasi ottelun kokonaisuudessaan ja torjui jo toista ottelua perättäin yli 94 prosenttia kohtaamistaan laukauksista.

Vastuu Sportin maalilla on jakautunut Miroslav Svobodan ja Rasmus Reijolan välillä siten, että Svoboda on nähty kaukalossa 39 ottelussa ja Reijola 12 ottelussa. Suurempaa vastuuta nauttinut Svoboda on varmistanut 90,42 prosenttia häntä kohden viuhuvien kiekkojen päätymisestä jonnekin muualle kuin Sportin maaliin Reijolan toteuttaessa saman 87,3-prosenttisesti.

Kenttäpelaajista kokoonpanojen yhteenlaskettu kuumin lapa löytyy KooKoon Ilomäeltä, joka on tehnyt yhteensä kuusi tehopistettä viimeisissä viidessä ottelussaan. Sportin kenttäpelaajiston lähiaikojen nälkäisin pistehaukka on ollut hyökkääjä Sebastian Wännström, joka on ollut saman otannan aikana mukana viidessä Sportin tekemässä maalissa.

Milloin palaat luokseni?

Ottelun kokoonpanot ovat kokeneet molempien joukkueiden osalta merkittäviä muutoksia, sillä KooKoolta uupuu edelleen palasia puolustuksestaan ja Sport pelaa ilman kahta hyökkäyksensä kolmesta terävimmästä kärjestä. KooKoon kokoonpanosta puuttuvat kuukauden mittaiselle sairaslomalle määrätyt puolustajat Seth Barton ja Eero Teräväinen, sekä kapteeni Otto Paajasen tilannetta tutkitaan. Kolmannen kokoonpanosta puuttuvan puolustajan Joonas Lehtivuoren tilannetta tarkkaillan päivittäin.

Lukko-ottelusta sairastumisen takia sivuun jäänyt päävalmentaja Olli Salo palaa vastuuvalmentajana toimineen Janne Grönvallin ja Sami Heleniuksen viereen joukkueen penkin taakse. Maalivahtivalmentaja Tommi Satosaari on edelleen Suomen U18-maajoukkueen mukana.

Sport kertoi viikkoinfossaan hyökkääjien Jens Lööken ja Simon Hjalmarssonin, sekä puolustaja Teemu Suhosen jäävän sivuun ottelusta.

KooKoon sisäistä pistepössiä johtaa edeltävässä ottelussa kahden lisäpisteen verran Charle-Édouard D’Astous’hun etumatkaa kasvattanut Tardif. Ensimmäistä kauttaan Liigassa ja KooKoossa pelannut hyökkääjä on edustanut joukkuettaan 47 ottelussa ja tehnyt niihin tehot 14+29=43. Aiemmin mainittu puolustaja D’Astous on neljä pistettä hyvää ystäväänsä perässä pelattuaan 43 ottelua ja tehtyään tehot 13+26=39. Joukkueen sisäisen pistepörssin kolmatta sijaa pitää hallussaan ensimmäisen ketjun keskeltä hyökkäävä Ilomäki, joka on pelannut 38 ottelua tehnyt 12+25=37 tehopistettä.

Hjalmarsson on Sportin sisäisen pistepörssin kärkinimi ja Lööke on listan kolmantena, mutta pelaavista pelaajista kultaisella kypärällä kruunataan 41 otteluun tehot 16+15=31 tehnyt hyökkääjä Axel Holmström. Hänen takaataan toiselta sijalta löytyy 44 ottelua pelannut ja tehot 6+19=25 tehnyt hyökkääjä Johan Sundström ja kolmannelta 47 ottelua pelannut ja 7+16=23 tehot iskenyt hyökkääjä Kalle Miketinac.

Sport-ottelu on Sylva-ottelu:

Vuonna 2023 Suomessa sairastui 155 lasta syöpään ja 22 lasta menehtyi. Helmikuussa Sylva ja alueelliset yhdistykset ja vanhempainkerhot kampanjoivat lasten syövän teemalla: Se ei ole ohi kun se on ohi – Tuen tarve jatkuu, vaikka syöpähoidot päättyvät.

On kuljettava pitkä matka, ennen kuin lapsen ja perheen elämä on toipunut raskaasta matkasta syövän kanssa – Syöpää sairastavien lasten, nuorten ja heidän läheistensä yhdistys Sylva on Liiga-joukkueiden yhteistyökumppani.

Tämän Sylva-ottelun järjestävät yhteistyössä KooKoo, Kymenlaakson Syöpäyhdistys ja Sylva. Ottelun avauskiekon tulee pudottamaan 8-vuotias Antto, jolla todettiin 2022 heinäkuussa leukemia. Pojan ensimmäisen luokan aloittaminen viivästyi, mutta nyt Anton hoidot ovat loppusuoralla ja hoidot päättyvät elokuussa, jos kaikki on silloin hyvin.

Tue alueellista työtä, jotta tuki syöpää sairastaville lapsille ja heidän perheilleen jatkuu! Ottelussa toteutetaan lipaskeräys syöpään sairastuneiden lasten hyväksi.

Seuraavat kotiottelut:

Pe 9.2.2024 klo 18:30 KooKoo – Sport // Osta liput

To 15.2.2024 klo 18:30 KooKoo – TPS // Osta liput

La 24.2.2024 klo 18:00 KooKoo – Kärpät // Osta liput