KooKoo punnersi Sportin kumoon niukasti

3.3.2023

KooKoo punnersi Sportin kumoon niukastiKuva: Ella Taponen

Kouvolaan saapunut Vaasan Sport ei antanut perjantai-iltana Lumon Areenalla mitään ilmaiseksi. Niukkaakin niukempi kamppailu päättyi kuitenkin lopulta KooKoon huojentavaan 1–0-kotivoittoon.(1–0, 0–0, 0–0,).

KooKoo sai perjantai-iltana Lumon Areenalla mitellyssä ottelussa unelma-alun, kun vain 25 sekunnin pelin jälkeen Joose Antonen pääsi räväyttämään tarkalla rannelaukauksella oranssimustat 1–0-johtoasemaan. Syöttöpisteet salamamaaliin merkittiin Charle-Edouard D´Astous´lle ja Miska Kukkoselle.

Salama-alun jälkeen maalihanat kuitenkin hyytyivät. Sport maalilla torjunut Rasmus Reijola joutui erän aikana torjuntatöihin peräti 13 kertaa, mutta kiekko ei oranssimustien epäonneksi löytänyt tietään uudestaan vaasalaisten maaliin. KooKoo pääsi erän aikana kertaalleen myös ylivoimalle, mutta tiiviisti puolustanutta kotkalaumaa ei saatu antautumaan. Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin näin ollen oranssimustien 1–0-johtoasemassa.

Toinen erä oli oranssimustille hankala. Erä alkoi alivoimalla, kun Juho Rautasen ensimmäisen erän lopulla ottamaa kiinnipitämisjäähyä oli jäljellä vielä reilusti yli minuutti. KooKoo onnistui selvittämään illan ensimmäisen alivoimansa lähes kokonaan, mutta vain kaksi sekuntia ennen jäähyn päättymistä Rautaselle jäähyaitioon seuraa teki Axel Ottosson. Sport ei kuitenkaan onnistunut saamaan kuparista rikki erikoistilanteiden aikana.

Myös KooKoo pääsi erän aikana ottelussa toistamiseen ylivoimalle, mutta hyvästä pyörittelystä huolimatta Reijolaa ei saatu antautumaan uudestaan. Ylivoiman jälkeen oranssimustien ote pelistä herpaantui ja Sport otti kuskin paikan aina erän loppuhetkille saakka. Vaasalaiset pääsivät pyörittämään KooKoon puolustusalueella pitkiä pätkiä, mutta oranssimustien puolustus yhdessä Setäsen kanssa pitivät KooKoon maalin koskemattomana.

Kolmannessa erässä KooKoo puolusti tiiviisti ja pyrki pitämään vaasalaiset poissa tulostaululta. Tiukka taistelu jatkui aina erän loppuhetkille saakka ja Sport päätti vajaa kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä ottaa aikalisän ja vetää Reijolan pois tolppien välistä. Kuudella viittä vastaan pelin pyörimään saanut Sport haki tasoitusta vimmatusti, mutta KooKoo puolustus yhdessä lopulta toisen nollapelin putkeen pelanneen Setäsen kanssa kestivät vaasalaisten lopun rynnistyksen.

Näin ollen niukummalla mahdollisella tavalla KooKoolle täydet kolme pistettä 10 lukemin. Perjantain voitto tarkoitti sarjataulukon osalta myös sitä, että ero 11 sijalla majailevaan HPK:hon kasvoi kolmella pisteellä.

KooKoon seuraava ottelu pelataan heti lauantaina 4. maaliskuuta, kun HPK isännöi oranssimustia Hämeenlinnassa. Ottelu alkaa klo 17.00.​​​​​​​

Katso kaikki Liiga-videot www.mtvuutiset.fi/liiga! ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

MAALIT:

1. erä

1–0 Joose Antonen
(Charle-Edouard D´Astous, Miska Kukkonen)

2. erä

Ei maaleja

​​​​​​​3. erä

Ei maaleja​​​​​​​

​​​​​​​​​​​​​​

TORJUNNAT:

KooKoo Oskari Setänen 4 + 5 + 9 = 18

Sport Rasmus Reijola 13 + 10 + 9 = 32KOVIN LAUKAUS:

Teemu Engberg
KooKoo
129,8 km/h
​​​​​​

Juho Tommila
Sport
126,1 km/h

NOPEIN LUISTELIJA:

Teemu Engberg
KooKoo
34,8 km/h
​​​​​​​

Juuso Pulli
Sport
35,8 km/h

PISIN LUISTELTU MATKA:

Juho Rautanen
​​​​​​​KooKoo
4308 m

Olli Vanttaja
Sport
5012 m