ENNAKKO:

KooKoo palaa sorvin ääreen Oulussa

14.11.2023

KooKoo tekee paluun maajoukkuetauolta keskiviikkoiltana Oulussa. Vastaan asettuu vahvasti ennen taukoa esiintynyt Kärpät.

Noin puolentoista viikon mittainen odotus tulee päätökseensä, kun KooKoo luistelee Kärppälauman vieraaksi Oulun keskiviikkoisessa kohtaamisessa. Kiekko tippuu jäähän totuttuun tapaan klo 18:30.

Kohtaamista on edeltänyt koko Liigan laajuinen maajoukkepeleistä johtunut ottelutauko. KooKoon taukoviikko koostui sekä harjoittelusta että myös ansaitusta levosta. Ouluun joukkue matkasi jo edeltävänä tiistaipäivänä.

– Aamujäiden ja lounaan jälkeen lähdettiin työntämään kohti Oulua, illalla saavuttiin tänne perille, kommentoi hotellilta ennakkoa varten haastateltu puolustaja Joonas Lehtivuori.

– Alkuviikko me harjoiteltiin, maanantaista keskiviikkoon vedettiin treeniä. Loppuviikko huilattiin, ja itselle sekä varmasti monelle muullekin se tuli ihan hyvään saumaan. Saadaan hetki huilia sekä ajatuksia muualle. Nyt ollaan taas virtaa täynnä ja valmiita seuraavaan rypistykseen.

Tiukkojen ottelurupeamien keskelle sattuvat pidemmät tauot ovat Lehtivuoren mukaan syystäkin olemassa, niin Liigassa kuin ulkomaillakin:

– Kyllä nämä tauot on hyviä juttuja, meilläkin oli aika tiivis ohjelma ja kolmen viikon pelejä jonkin verran. Nämä tauot katkaisevat juuri tätä kautta ja auttavat saamaan ajatuksia hetkeksi muualle.

– Esimerkiksi Saksassa oli täysin samaan aikaan myöskin maaottelutauko marraskuussa, jolloin oli viikon paussi peleissä. Myös helmikuussa vietettiin taukoviikkoa. Kyllä nämä pidemmät tauot ovat mielestäni aika ajoin ihan paikallaan.

Kumpainenkin joukkue oli viimeeksi tositoimissa lauantaina 4.11. KooKoon edellinen ottelu oli hieno kotiluolassa käyty perhepeli, jossa vastaan asettui HIFK. Tasainen matsi päättyi lopulta jalkapallolukemin vieraiden eduksi 0–1. Pelissä oli upea tunnelma, ja KooKoo laittoi vieraat ahtaalle, mutta tehottomuus sekä upeasti pelannut vierasvahti Niko Hovinen koituivat oranssimustien kohtaloksi. HIFK-ottelua edeltäneissä peleissä KooKoo oli tehnyt useita hienoja nousuja ja tasoituksia aivan viimeisillä minuuteilla, mutta tällä kertaa kiri jäi vain haaveeksi.

– Onnenkeksit oli varmaan jo nautittu, avattiin ilmeisesti väärä paketti tänään. Ei siihen aina voi luottaa, että pystytään lopussa tulemaan tasoihin. Kyllä korpeaa, mutta pitää kuitenkin pystyä katsomaan että peli kehittyy kokoajan ja on mennyt eteenpäin, tiivisti päävalmentaja Olli Salo C moren lehdistötilaisuudessa ottelun jälkimainingeissa.

Myös Lehtivuori muisti HIFK-pelin vaiheet ja kertasikin tapahtumia:

– Jos IFK-peliin palaan, niin meillähän siinä pelissä kyllä paikkoja oli vaikka millä mitalla. Maalit toki ratkaisee ja niitä ei tullut.

Keskiviikkona vastaan luistelevan Kärppälauman tarina on osittain samanlainen, kuin Kouvolan oranssimustilla kollegoilla. Kärppienkin viimeisin ottelu ennen maajoukkuetaukoa oli jalkapallolukemiin päättynyt peli. Kärppien vierasreissu Mikkeliin Jukureita vastaan päättyi 2–0 tappioon, joten keskiviikkona toisensa kohtaa todennäköisesti kaksi maalinnälkäistä joukkuetta.

Ennen Jukurit-ottelua Kärpät viilettivät neljän matsin voittoputkessa. Alla oli vakuuttava 0–4 vierasvoitto Ilveksestä, sekä harvinainen kolmen ottelun putki HPK:ta vastaan. Jokainen ritaripaitoja vastaan käyty kamppailu päättyi Kärppälauman voittoon. Vahvojen viimeaikaisten otteiden siivittämänä Kärpät ovat kivunneet sarjataulukossa sijalle neljä. Oranssimustat sijaitsevat sijalla kymmenen, eli viimeisellä pudotuspelipaikalla. KooKoo on kerännyt tämän syksyn runkosarjassa yhteensä 26 pistettä, kun taas kotijoukkue Kärppien pistesarakkeesta löytyy lukema 34.

Kärppälauman korkean runkosarjasijoituksen takaa löytyy kurinalainen ja hyvin organisoitu puolustuspeli. Päävalmentaja Lauri Marjamäen suojatit ovat päästäneet koko Liigan vähiten maaleja, 41 kappaletta. Vertailun vuoksi oranssimustaan nuottaan ovat vastustajat iskeneet 66 kertaa, eroa on siis Kärppien hyväksi kaksikymmentäviisi maalia. Lukuja selittää toki hieman se, että Kärpillä on muutama ottelu vähemmän pelattuna, mutta Oulun suuntaan on silti nostettava hattua oman pään varjelemisesta.

Maalien tekemisen suhteen on sen sijaan ollut tasaväkisempää. KooKoo on iskenyt alkukauden aikana yhteensä 56 täysosumaa, joka on sarjan neljänneksi paras noteeraus. Kotijoukkue Kärpät on pöllyttänyt verkkoa kahdesti vähemmän, eli 54 kertaa. Maalilaulua on siis päästy soittamaan myös Raksilan jäähallissa. Huomionarvoista on se, että kummallakin joukkueella on siis maaliton ottelu takana. Molemmat joukkueet siis haluavat varmasti laittaa tulostaulun rullaamaan heti kun kiekko on saatu jäähän. Oranssimustien pääkäskijä Olli Salo lupailikin jo ennen maajoukkuetaukoa, että tehokkuuteen kiinnitetään huomiota.

Lehtivuori vahvisti pääkäskijän lupausten käyneen toteen:

– Toivottavasti saadaan nyt Raksilassa verkko heilumaan. Me olemme joukkueena käyneet hyökkäyspelaamista lävitse niin viime viikon aikana, kuin tässä nyt viikon alkupuolellakin. Parhaamme tehdään.

Mielenkiintoista lisäväriä keskiviikkoiltaan tuo KooKoon uusin vahvistus, kanadalaispuolustaja Seth Barton. Kyseessä on 24-vuotiaan Bartonin debyytti Euroopan ammattilaiskaukaloissa. Kanukki on NHL-seura Detroit Red Wingsin kolmannen kierroksen varaus kesältä 2018, mutta tarunhohtoiseen saakka miehen tie ei ainakaan toistaiseksi ole vielä kantanut. Farmiliigat AHL ja ECHL, sekä kovatasoinen yliopistosarja NCAA ovat Bartonin aiemmin edustamat sarjat. Oikealta ampuva isokokoinen puolustaja nakutti päättyneen kauden ECHL-pudotuspelit piste per peli-tahdissa, joten mies kannattaa ehdottomasti ottaa kotikatsomossa tarkkailuun.

Mies liittyi joukkueen harjoitusvahvuuteen taukoviikolla, ja Lehtivuori osasikin jo antaa pintapuolisen pelaajaraportin näkemänsä perusteella:

– Barton oli sekä viime viikolla meidän kanssa jäällä, että nyt alkuviikon. Täyttä analyysia en ole vielä ehtinyt tehdä, mutta iso mies on kyseessä ja varmasti kova kamppailemaan. Kokohan pistää heti silmään, varmasti tulee olemaan myös fyysistä peliä nähtävissä.

Oulun vierailun jälkeen oranssimustien viikko jatkuu vasta lauantaina, jolloin poikkeuksellisesti klo 19:00 illalla alkavassa ottelussa kohdataan Pussinokat ”Suomen Chicagosta”, eli Lahden Pelicans.

Keskiviikon ottelusta KooKoolta sivussa ovat Toni Suuronen (arvioitu paluuajankohta tammikuu), Ville Leskinen (joulukuu), Jesse Nurmi (tammikuu).

SEURAAVAT KOTIOTTELUT:

La 18.11.2023 klo 19:00 KooKoo – Pelicans // Osta liput

Ke 29.11.2023 klo 18:30 KooKoo – Ässät // Osta liput

Pe 1.12.2023 klo 18:30 KooKoo – Jukurit // Osta liput