KooKoo päätti Lukon voittoputken

27.10.2020

28.10.2020 00:56

KooKoo päätti Lukon voittoputkenLukko avautui KooKoon käsittelyssä. Kuva: Ella Taponen

KooKoo päätti Lukon kuuden ottelun mittaisen voittoputken peräti maalein 7–2!

Herraisä millainen ottelu tiistai-iltana Kouvolan Lumon Areenalla nähtiin! Tulikuumaa taistelua paikan päällä seurasi 1967 katsojaa – kenellekään ei jäänyt epäselväksi se, että kaukalossa pisteistä taisteli kaksi Liigan kovaa joukkuetta, jotka tarjosivat viihdettä kymenlaaksolaisyleisölle koko rahan edestä.

Illan aikana mm. yhdeksän maalia, 38 torjuntaa, 40 jäähyminuuttia ja neljä kauden avausmaalia!

– Tänäänkin jengillä hyvä taistelu, Teemu Engberg kommentoi ottelun jälkeen KooKoon facebook-livessä.

Ottelun ensimmäisessä erässä molemmat joukkueet saivat hyviä maalipaikkoja, mutta tilastoihin kirjattiin vain yksi kahden minuutin jäähy Lukolle erän vauhdikkuudesta huolimatta. KooKoo hallitsi täysin erän loppua, mutta kotijoukkue selvästi säästeli paukkujaan seuraaviin eriin.

Illan maalijuhlat alkoivat toisessa erässä ajassa 26.44, kun Vilmos Galló avasi maalihanat ja vain puolitoista minuuttia myöhemmin KooKoon maalilaulu soi jo toisen kerran, kun Kasperi Ojantakanen tuikkasi Lukko-vahti Oskari Setäsen torjuman kiekon rystyltä maaliin. Maali oli Ojantakasen kauden ensimmäinen.

Kun Lumon Areenan yleisö oli juuri saanut istahdettua takaisin penkeilleen kahden maalin tuulettamisen jälkeen, lisää oli luvassa. Ajassa 29.21 Kyle Platzer vei KooKoon jo vakuuttavaan 3–0-johtoon.

Lukko kavensi tämän jälkeen helpolla laukauksella lukemiksi 3–1, kun kiekko lipsahti KooKoo-maaliin maalivahti Victor Brattströmin kainalosta. Maalintekijä Pavol Skalicky.

KooKoo sai samaan erään vielä toisen kauden ensimmäisen maalinsa viimeistelleen pelaajan, kun Erik Karlsson kuritti jo KooKoon neljännellä maalilla kuuden ottelun voittoputkessa ollutta vierasjoukkuetta.

– Ensimmäistä kertaa tällä kaudella tuli luonnostaan pelivalinnat ja oltiin tehokkaita. Toinen erä oli tältä joukkueelta kauden parasta pelaamista, KooKoon päävalmentaja Jussi Ahokas kehuu joukkuettaan.

Lukko sai elintärkeän kavennusmaalin heti kolmannen erän alkuun. Erää oli pelattu vain 17 sekuntia, kun ex-KooKoo Anrei Hakulinen onnistui Lukon kultakyprä Eetu Koivistoisen syötöstä kaventamaan ottelun 4–2:een tarkalla vedollaan.

Illan yksi kuohuttavimmista tilanteista nähtiin kolmannen erän alkupuolella, kun Lukon ensimmäisen maalin tekijä Pavol Skalicky taklasi rumasti selästä KooKoo-kulmassa ollutta Martin Bergeriä. Skalicky sai tilanteesta 2+10 minuuttia, mutta kotiyleisö ei ollut yhtään tyytyväinen tilanteeseen. Berger komennettiin samalla myös rangaistusaitioon 2+10-minuuttiselle väkivaltaisuudesta. Lumon Areenan yleisö näytti tilanteessa oman vahvan mielipiteensä tähän KooKoon kannattajaryhmän Kuudes Kenttäpelaajan johdolla.

KooKoo oli kärsivällinen ja se palkittiin: Erik Karlsson lisäsi KooKoon johdon 5–2:een pelaamalla Teemu Engbergin ja Vilmos Gallón luoman tilanteen loppuun asti Lukon jäähyn jälkeen. Maali merkittiin ensin Engbergille, joka olisi saanut maalista kauden maalitilinsä avausosuman, mutta tarkastuksen jälkeen loviisalaishyökkääjän osuma osui vain tolppaan ja Karlsson pääsi kuittaamaan kiekon sisään.

Kun ketsuppipullo aukeaa, se avautuu kunnolla. Joni Tuulola nappasi niin ikään kauden avausmaalinsa heittämällä kiekon Lukon tyhjään maaliin omasta puolustuskulmasta ajassa 56.31. Myös illan viimeisen 7–2-maalin maalin tehnyt Aleksi Ainali sai kauden maalitilinsä avattua KooKoo-pyörityksen päätteeksi.

– Neljä ketjua ja kaikki painoivat kovasti hommia, Ahokas kiitteli omiaan ottelun jälkeen.

Katso kaikki Liiga-videot, ottelukoosteet ja lehdistötilaisuudet osoitteesta: www.mtvuutiset.fi/liiga.

KooKoon kausi jatkuu perjantaina kotiottelulla, kun Lumon Areenalle saapuu vieraaksi TPS. Hanki liput otteluun alta!


MAALIT:

1.

Ei maaleja.

2.

1–0 Vilmos Galló
(Aleksi Ainali)

2–0 Kasperi Ojantakanen
(Joonas Oden, Teemu Engberg)

3–0 VM Kyle Platzer
(Kasper Björkqvist, Arttu Pelli)

3–1 Pavol Skalicky
(Lukas Klok, Vili Saarijärvi)

4–1 Erik Karlsson
(Joonas Oden)

3.​​​​​​​

4–2 Anrei Hakulinen
(Eetu Koivistoinen)

5–2 Erik Kalrsson
(Teemu Engberg, Vilmos Galló)

6–2 Joni Tuulola

7–2 Aleksi Ainali
(Oskari Manninen, Vilmos Galló)

TORJUNNAT:

KooKoo
​​​​​​​Victor Brattström 6+3+8=17

Lukko
Oskari Setänen 7+8+6=21

KOVIN LAUKAUS:

KooKoo
Ahti Oksanen 145,7 km/h

Lukko
Linus Nyman 137,4 km/h

NOPEIN LUISTELIJA:

KooKoo
Martin Berger 34,5 km/h

Lukko
Eetu Koivistoinen 34,3 km/h

PISIN LUISTELTU MATKA:

KooKoo
Joni Tuulola 5003 m

Lukko
Sebastian Repo 5399 m


Seuraava kotiottelu: