KooKoo osallistuu Spengler Cupiin

KooKoo osallistuu Spengler Cupiin

12.6.2020

12.06.2020 14:00

KooKoo osallistuu Spengler Cupiin

Davosissa pelattava Spengler Cup on maailman vanhin seurajoukkueiden turnaus.

KooKoo osallistuu tämänvuotiseen Spengler Cupiin Sveitsin Davosissa. Joulun välipäivinä pelattava ja perinteitä huokuva turnaus järjestettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1923.

– Spengler Cupiin mukaan pääseminen on upea asia ja suuri kunnia, KooKoon toimitusjohtaja Sakari Välimaa sanoo.

– Turnaus pelataan täysille katsomoille hienoissa maisemissa, joten se on joukkueelle unohtumaton viikko ja kokemus. Samalla kyseessä on todella kovatasoinen turnaus, jossa on myös jaossa palkintorahaa.

KooKoo pääsee mukaan maailman vanhimpaan seurajoukkueturnaukseen sijoituttuaan päättyneellä kaudella Liigassa viidenneksi. Neljän kärki sai paikat Champions Hockey Leagueen ja viides kutsun Spengler Cupiin.

Liiga-joukkueita on nähty Spengler Cupissa taas vuodesta 2017 lähtien. Ennen sitä edellinen Liiga-joukkueen vierailu Davosin turnauksessa oli vuodelta 2004.

Kuopiolainen KalPa voitti arvostetun turnauksen joulukuussa 2018. KalPa oli samalla turnauksen ensimmäinen suomalaisvoittaja.

Turnaukseen osallistuu kuusi joukkuetta, jotka pelaavat kolmen joukkueen alkulohkot ja päälle pudotuspelit. Otteluita kertyy joukkuetta kohden kolme tai neljä.

– Spengler Cup on pelaajille yksi niistä kokemuksista, joita jokainen haluaa uransa aikana saada. Aurinkoinen alppikylä ja kansainvälinen huippujääkiekko ovat unohtumaton paketti, kommentoi KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen, joka pääsi omalla pelaajaurallaan osallistumaan turnaukseen kahdesti.