KooKoo kompuroi TPS:n edessä

25.11.2020

25.11.2020 21:22

KooKoo kompuroi TPS:n edessä

KooKoo ei löytänyt sitä itseluottamusta, jolla se olisi voinut TPS:n Turussa kaataa.

TPS tuli otteluun todella kovaa ja hetken näytti jo siltä, että KooKoon jalat jäivät Kouvolan ja Turun väliselle bussimatkalle.

Isännät ampaisivat maalin karkumatkalle jo 37 sekunnin pelin jälkeen, kun TPS-kultakypärä Josh Kestner yllätti hirmuisella vedollaan KooKoo-vahti Victor Brattströmin. KooKoo ei saanut ensimmäisessä erässä pelin juonesta kiinni oikein missään vaiheessa ja Hannu Kuru veikin TPS:n 2–0-johtoon aivan maalin kulmalta, josta hänet löysi hienolla syötöllä Petteri Wirtanen.

– Ensimmäinen erä meiltä erittäin heikko, ei oltu valmiita peliin. TPS paineisti hyvin, meiltä puuttui tukipeli, ei saatu tarjontoja kuntoon ja sitä kautta menetyksiä ja muutama huono purku. Siinä oikeastaan ensimmäisen erän kulku, KooKoon päävalmentaja Jussi Ahokas kommentoi ensimmäisen erän heikkouksia.

Toisessa erässä oranssipaidat piristyivät ja pääsivät mukaan kamppailuun Teemu Engbergin upealla vedolla, jonka Engberg laukoi Joonas Odenin laukomasta paluukiekosta. Kavennusmaaliin syöttöpiste myös KooKoo-kapteeni Alexander Bonsaksenille.

– Toisessa erässä saatiin jo pelin juonesta kiinni ja oli selvästi jo parempaa, saatiin laatupaikkojakin ja yksi maali.

KooKoon iloa ei kuitenkaan kauaa keskänyt, sillä kolmannessa erässä KooKoo kompuroi ja TPS onnistui kahdesti. 3–1-maalin viimeisteli Ville Lajunen siniviivalta ja 4–1-loppulukemat Lauri Pajuniemi kouvolalaisryhmän pahan kiekonmenetyksen jälkeen.

– Muutama paha tilanne kolmanteen erään, vaikka saatiin hyvä startti. Sitten kaksi vähän ihmeellistä maalia – noh, kaikki lasketaan.

– Tommonen määrä kiekkoja, mitä keskialueella menetettiin, ei sillä voi jääkiekkopeliä voittaa. Kiekolla pitää pystyä olemaan fiksumpi. Onnittelut TPS:lle kolmesta pisteestä, ansaitsivat ne täysin, Ahokas myöntää.MAALIT:

1.

1–0 Josh Kestner
(Lauri Korpikoski, Juuso Pärssinen)

2–0 Hannu Kuru
(Petteri Wirtanen, Aleksi Anttalainen)

2.

2–1 Teemu Engberg
​​​​​​​(Joonas Oden, Alexander Bonsaksen)

3.

3–1 Ville Lajunen
(Samuli Vainionpää)

4–1 Lauri Pajuniemi

TORJUNNAT:

TPS
Andei Karejev 3+8+5=16

KooKoo
Victor Brattström 7+10+7=24

KOVIN LAUKAUS:

TPS
Henrik Larsson 141,8 km/h

KooKoo
​​​​​​​Martin Berger 135,10 km/h

NOPEIN LUISTELIJA:

TPS
Ruslan Iskhakov 35,10 km/h

KooKoo
Kasper Björkqvist 34,9 km/h

PISIN LUISTELTU MATKA:

TPS
Ruslan Iskhakov 4791 m

KooKoo
Arttu Pelli 4893 mSeuraava kotiottelu: