ENNAKKO:

KooKoo kohtaa kotikentällään Ässät keskiviikkona – "Hyvillä joukkueilla on hyvän hyökkäyksen lisäksi myös varma puolustus"

28.11.2023

KooKoolla on edessään kahden kotiottelun viikko. Ensimmäinen ottelu pelataan keskiviikkona 29.11, kun Ässät saapuu Kouvolaan ratkomaan tärkeiden sarjapisteiden kohtaloa.

Kotiotteluviikkoon lähdetään tappion saattelemana, sillä KooKoo taipui edeltävässä ottelussaan HPK:lle 4–2-lukemin. HPK:n tehokkuus ylivoimalla ja maalivahti Sami Rajaniemen hyvä esitys varmistivat kolmen pisteen jäämisen Hämeenlinnaan.

– Aloitimme ottelun vaikeasti ja se asetti nuotin pelillemme. Nostimme tasoamme toisessa ja kolmannessa erässä, mutta alku ei ollut tarpeeksi hyvä, kommentoi KooKoo-hyökkääjä Emil Molin edeltävää ottelua seuran mediatiimille.

Seuraavaksi vastaan asettuu Ässät. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kaksi kertaa ja KooKoo on ollut molemmissa voitokas, mutta ottelut ovat venyneet joko jatkoajalle tai jopa voittolaukauskilpailuun saakka. Keskiviikon tuleva kamppailu on tämän kauden ensimmäinen Kouvolassa pelattava joukkueiden keskinäinen ottelu. Joukkueiden viime kohtaaminen oli KooKoon kauden tähän saakka ikimuistoisimpia otteluita, sillä Charlé-Edouard D’Astous tasoitti ottelun sekuntia ennen varsinaisen peliajan päätöstä. Jatkoajalla Arttu Ilomäki taiteili 2–1-voiton KooKoolle.

– Viime kohtaamisesta on hyvät muistot. Olimme todella onnellisia kun Charlé teki maalin. Sitten onnistuimme vielä voittamaan ottelun jatkoajalla, joten olimme todella tyytyväisiä, Molin muisteli.

Ässillä on oma voimakas identiteettinsä. Se on KooKoon kopissa hyvin tiedossa.

– Ässät on kovaa taisteleva joukkue. He ovat myös vahvoja maalin edustoilla ja puolustavat tiiviisti. Siitä tulee tiukka ottelu meille, pohti Molin.

Joukkueiden suurimmat erot näkyvät niin tehtyjen kuin päästettyjenkin maalien määrässä, sillä KooKoolla on huomattavasti enemmän molempia. Ässät ovat tehneet 55 maalia ja päästäneet 51, kun taas KooKoo on tehnyt 68 ja päästänyt 77 osumaa. Ässien saldo päästettyjen maalien suhteen on sarjan paras KooKoon vastaavien numeroiden madellessa sarjan heikoimpien joukossa.

– Meidän täytyy keskittyä puolustamiseen enemmän. Hyvillä joukkueilla on hyvän hyökkäyksen lisäksi myös varma puolustus, mutta tällä hetkellä jos puolustamme hyvin, emme ole yhtä tehokkaita ylöspäin. Mielestäni suurin ongelmamme puolustuspelaamisessa on liiallinen innokkuus hyökkäyssuuntaan, kertoo Molin.

KooKoo on ennen ottelua sijalla 12, mutta voitolla on mahdollista nousta jopa takaisin pudotuspeliviivan yläpuolelle. Kamppailu pudotuspeliviivan päällä on erittäin tiukkaa, sillä kuudentena sijaitsevan KalPan ja 13. majailevan Sportin ero on kuusi pistettä. KooKoo on yhdeksäntenä olevaa Ässiä juuri kolmen pisteen verran perässä ja kymmenentenä tasapistein kilpaileviin Pelicansiin ja TPS:ään on eroa kaksi pistettä. Kaikki on siis pelissä edelleen.

– On toki painetta, mutta emme ole vielä edes Jouluun saakka ehtineet, joten aikaa on. Nyt on aika näyttää olevansa hyvä pelaaja ja hyvä joukkue. Jos pystymme pelaamaan joulukuun hyvillä tuloksilla, sanoisin että olemme hyvässä tilanteessa. Hyvä joulukuu on ratkaiseva joukkueellemme.

KooKoo aloitti viime kautensa samaan tyyliin ja kanootti kääntyi vuoden vaihteen jälkeen. Kuukausia kestänyt ryhtiliike tuotti lopulta viimeisellä kierroksella Turussa ansaitun viimeisen pudotuspelipaikan. Molin on toiveikas saman toistumisesta tälläkin kaudella.

– Toivottavasti pystymme toistamaan saman, kuin viime vuonna. Mielestäni meillä on tarpeeksi taitoa siihen, tarvitsee vain ottaa siitä kaikki ja myös puolustaa huolellisemmin. Nuo kun saamme kuntoon, ei mielestäni ole hätää.

D’Astous on 19 ottelun ja 6+13=19 tehopisteiden turvin KooKoon paras pistemies otteluun lähdettäessä. Ässien kultakypärää kantaa puolustaja Martin Lefebvre, joka on tehnyt 23 otteluun tehot 3+13=16. Ässät tiedotti hiljattain myös merkittävästä poissaolosta, kun 15 tehopistettä tällä kaudella tehnyt ja kaudella 2011–12 Mestiksessä kuuden ottelun verran KooKoota edustanut Jan-Mikael Järvinen ilmoitettiin sairastuvalle. KooKoon kokoonpanosta puuttuvat hyökkääjät Toni Suuronen (arvioitu paluuajankohta tammikuu), Ville Leskinen (joulukuu) ja Jesse Nurmi (tammikuu).

SEURAAVAT KOTIOTTELUT:

Ke 29.11.2023 klo 18:30 KooKoo – Ässät // Osta liput

Pe 1.12.2023 klo 18:30 KooKoo – Jukurit // Osta liput

Pe 8.12.2023 klo 18:30 KooKoo – Pelicans // Osta liput