KooKoo kiinnitti kolmannen Kaakon Derbyn

7.10.2022

KooKoo kiinnitti kolmannen Kaakon Derbyn

Kauden kolmas Kaakon Derby päättyi jatkoajan kautta KooKoolle maalein (1–1, 1–1, 1–1, 0–1).

KooKoon alku Lappeenrannassa oli tahmea ja ottelu noudetti edellisten kanssa samaa kaavaa; isännät nimittäin siirtyivät johtoon jo ajassa 2.35, kun Antoine Morandin veto epäonnistui, mutta löysi tiensä maalin toiselle laidalle rientänelle Jaedon Descheneaulle, joka viimeisteli illan ensimmäisen osuman.

KooKoo tuli kuitenkin tasoihin erän loppupuolella, kun Toni Suuronen ohjasi maalin edustalta viivasta lähteneen Kalle Loposen vedon sisään. Maaliin toinen syöttöpinna Teemu Engbergille. Erätauolle mentiin tasatilanteessa 1–1, vaikka KooKoolle ei ottelun alku ollutkaan kovin suotuisa.

Ottelun puolivälissä merkittiin toisen erän ensimmäinen pelitapahtuma, kun Matic Török komennettiin jäähyboksiin kampituksesta ja SaiPa käytti ylivoiman hyödykseen. Maalintekijänä Kristian Pospisil. Maali tarkistettiin varmuudeksi myös videolta, mutta videotarkistuksen jälkeen tuomaristo osoitti kiekon keskiympyrään.

Vain pari minuttia myöhemmin Teemu Rautiainen loi hyvän paikan vastahyökkäyksestä, mutta Niclas Westerholm torjui vedon. Joose Antonen oli kuitenkin mies paikallaan, sillä hyökkääjä meni maalille juuri oikeaan aikaan ja tasoitti osumallaan ottelun 2–2:een. Antosenkin osuma tarkistettiin videolta, mutta maalin syntymisessä ei ollut epäselvyyttä.

Kolmas erä noudatti edeltäjiensä kanssa samaa kaavaa: SaiPa johtoon – KooKoo tasoitti. KooKoon Kasperi Ojantakasen veli Valtteri Ojantakanen huudatti kotiyleisöä Kisapuistossa 55.58, mutta KooKoon Toni Suuronen päätti, etteivät isännät samana iltana juhli ja tasoitti perään ottelun 3–3:een nostaen kumilätkän Westerholmin patjan yli isäntien maaliin ajassa 56.33. Osuma oli Suurosen illan toinen.

Näin ollen kauden kolmannessa Kaakon Derbyssä voittoa haettiin jatkoajalla. Jatkoaikaa oli vanhentunut 51 sekuntia, kun Heikki Liedes nosti kiekon maalille miltei nollakulmasta ja kiekko upposi SaiPa-vahti Westerholmin kainalosta maaliviivan oikealle puolelle. Ottelun lopputulos KooKoolle 3–4 ja KooKoolle kauden kolmas SaiPa-voitto.

KooKoon seuraava kotiottelu heti lauantaina, kun perhepelissä vastassa KalPa. Ottelu alkaa Lumon Areenalla klo 17.00. Tervetuloa!

Katso kaikki Liiga-videot www.mtvuutiset.fi/liiga!​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​


MAALIT:

1. erä

1–0 Jaedon Descheneau
(Antoine Morand, Seamus Donohue)

1–1 Toni Suuronen
(Kalle Loponen, Teemu Engberg)

2. erä

2–1 YV VT Kristian Pospisil
(Aaron Irving, Antoine Morand)

2–2 VT Joose Antonen
(Teemu Rautiainen)

3. erä

3–2 Valtteri Ojantakanen
(Gustav Olhaver, Greg Moro)

3–3 Toni Suuronen
(Olli Korhonen, Teemu Engberg)

JA

3–4 Heikki Liedes
(Juho Rautanen, Joose Antonen)

TORJUNNAT:

SaiPa Niclas Westerholm 2 + 5 + 4 + 0 = 11

KooKoo Nick Malik 7 + 16 + 4 + 0 = 27


KOVIN LAUKAUS:

Greg Moro
SaiPa
129,9 km/h

Saku Vesterinen
KooKoo
141,0 km/h
​​​​​​

NOPEIN LUISTELIJA:

Antoine Morand
SaiPa
38,8 km/h

Teemu Rautiainen
KooKoo
36,7 km/h
​​​​​​​

PISIN LUISTELTU MATKA:

Antoine Morand
SaiPa
5776 m​​​​​​​

Juho Rautanen
KooKoo
4622 m