KooKoo jatkoi pisteputkeaan Jukureiden kustannuksella

14.1.2023

KooKoo jatkoi pisteputkeaan Jukureiden kustannuksellaKuva: Ella Taponen

KooKoo hallitsi ottelua koko ottelun ajan, vaikka laski vieraat myös tasoihin. Kolme pistettä jäi Kouvolaan lukemin 3–2 (1–0, 0–1, 2–1).

Ottelu alkoi ensimmäisessä erässä vauhdikkaasti ja KooKoo sai pyörityksiä Jukurien päätyyn. Jukureiden Joni Jurmo otti kiinnipitämisjäähyn ajassa 6.51, ja KooKoo sai pyörittää pitkään ilman maalivahtia Jukureiden ykkösmiehiä. Kun jäähy laitettiin voimaan, ylivoimalla nähtiinkin illan avausosuma, kun Joose Antosen veto upposi Jukurit-vahti Karolus Kaarlehdon kainalosta vieraiden maaliin. KooKoon maalin syöttäjät Teemu Rautiainen ja Eero Teräväinen.

Toisen erän alkuun nähtiin ensimmäisen erän toisintoa, mutta Jukureiden pyörityksellä. KooKoon Kalle Loponen lähti kiinnipitämisestä jäähylle, mutta KooKoo onnistui pitämään alivoiman puhtaana. Myöhemmin vieraat onnistuivat maalinteossa, mutta se hylättiin maalivahdin häirintänä. Jukurit haastoi tilanteen, mutta maalia ei siitä huolimatta hyväksytty ja Jukurit komennettiin kaksiminuuttiselle pelin viivyttämisestä.

Hyvä tunnelma jatkui, vaikka KooKoon ylivoima ei tällä kerralla saanutkaan tuulta alleensa. KooKoo kaivoi hetkellisesti omaa hautaansa, kun seuraavassa tilanteessa Ari Gröndahl komennettiin boksiin estämisestä ja sinikeltaisten ylivoima tasoitti ottelun 1–1:een Jarkko Immosen osumalla.

Kolmanteen erään siirryttiin jännittävässä tasatilanteessa. KooKoo otti alkuun kaksiminuuttisen, mutta hyvä alivoima kesti vieraiden ylivoimapyörityksen.

Ajassa 43.45 Kookoo siirtyi 2–1-johtoon Emil Molinin osumalla, kun hyökkääjä sijoitti pelivälineen vieraiden maalin ylänurkkaan. Maalin pohjatyöt Linus Anderssonille ja lauantaina KooKoon pakkipäätä paikkaamassa olleelle KooKoo-kasvatti Väinö Liikoselle. Piste oli Liikosen Liiga-uran ensimmäinen. Liikonen pelaa kuluvalla kaudella Mestistä Imatran Ketterässä.

Tästä KooKoo vain lisäsi hyöryä, vaikka Emil Molinin kaksiminuuttinen jäähy hieman häiritsi pelin kulkua, mutta kestettyään alivoiman KooKoo sai todella, todella pitkiä pyörityksiä mikkeliläisryhmän päähän. Onnistumista saatiinkin tuulettaa ajassa 57.24, kun Axel Ottosson vei isännät 3–1-johtoon ja näytti, että tänään taistellaan tosissaan kolmesta pisteestä.

Jukurit tuli vielä maalin päähän lopussa ilman maalivahtia ylivoimalla, kun kiekko pomppi jälleen epäonnisesti KooKoon oman pelaajan luistimesta maaliin. Ottelun lopputulos näin ollen 3–2 ja kolme maukasta pistettä jäi KooKoon haaviin. Tunnelma hallissa oli aivan käsittämätön 2965 katsojan voimin – siitä kiitos KooKoon kannattajaryhmä Kuudennelle Kenttäpelaajalle! Kuinka huima tunnelma ensi viikolla saadaankaan, kun Mustaoranssi-otteluun on vapaa pääsy? Se selviää viikon päästä lauantaina!

Seuraavalla viikolla KooKoo pelaa kaksi ottelua, kun miltei viikon tauon jälkeen oranssimustat matkustavat perjantaina Lahteen Pelicansin vieraaksi ja lauantaina 21.1. Ilvestä vastaan pelataan Mustaoranssi-teemaottelu – otteluun on vapaa pääsy ja sisäänpääsyn tarjoavat yritykset. Ottelu alkaa klo 17.00 ja ovet avataan klo 15.30.

Katso kaikki Liiga-videot www.mtvuutiset.fi/liiga! ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​


MAALIT:

1. erä

1–0 YV Joose Antonen
​​​​​​​(Teemu Rautiainen, Eero Teräväinen)

2. erä

1–1 YV Jarkko Immonen
(Patrik Puistola, Hannes Häkkilä)

​​​​​​​3. erä

2–1 Emil Molin
(Linus Andersson, Väinö Liikonen)

3–1 Axel Ottosson
(Linus Andersson, Emil Molin)

3–2 IM YV Jarkko Immonen

TORJUNNAT:

KooKoo Oskari Setänen 3 + 8 + 9 = 20

Jukurit Karolus Kaarlehto 12 + 8 + 10 = 30


KOVIN LAUKAUS:

Oskari Manninen
KooKoo
140,1 km/h
​​​​​​

Miikka Pitkänen
Jukurit
134,5 km/h

NOPEIN LUISTELIJA:

Leevi Aaltonen
KooKoo
35,7 km/h
​​​​​​​

Joni Jurmo
Jukurit
34,0 km/h

PISIN LUISTELTU MATKA:

Emil Molin
KooKoo
4655 m

Michal Kovarcik
Jukurit
4445 m