KooKoo ja Kymenlaakson syöpäyhdistys tekevät hyvää Roosa nauha -kampanjalla

4.10.2022

KooKoo ja Kymenlaakson syöpäyhdistys tekevät hyvää Roosa nauha -kampanjallaKuvassa Emil Molin puolisonsa Ebba Westbyn kanssa (vas.) ja oikealla Ari Gröndahl puolisonsa Mimmi Gröndahlin kanssa.

KooKoo ja Kymenlaakson syöpäyhdistys yhdistivät voimansa Roosa nauha -kampanjan tiimoilta.

Syöpä koskettaa lähes kaikkia meitä jollain tavalla elämän aikana, joko oman tai läheisen sairastumisen kautta. Roosa Nauha -kampanjalla tuetaan kaikkien syöpien tutkimusta, ei vain rintasyövän.

Roosa nauha viikkoa vietetään tänä vuonna maanantaista sunnuntaihin 3.10.—9.10.2022. Tämän vuoden Roosa nauhan on suunnitellut Maria Veitola.

KooKoo mukana yhteiskuntavastuun toteuttamisessa

KooKoo osallistuu Roosa nauha -kampanjaan myymällä Roosa nauhoja joukkueen jäsenten puolisoiden toimesta kuluvan viikon molemmissa kotiotteluissa keskiviikkona 5.10. KooKoo–Pelicans ja lauantaina 8.10. KooKoo–KalPa.

Roosa nauhan hinta on 5€ – varaathan mukaasi käteistä!

​​​​​​​Korttimaksu toimii pääaulan yläpuolella juoksuradan Roosa nauha -pisteellä. Myyjiä löydät pisteen lisäksi myös ympäri hallia ja tunnistat heidät pinkeistä liiveistä.Myynnin tuotto menee lyhentämättömänä Kymenlaakson syöpäyhdistys ry:n toiminnan hyväksi.

Myynnin lisäksi Roosa nauhat koristavat valmennuksen ja huollon rintamusta lokakuun ajan. Lisäksi joukkueen peliasusta löytyy pinkkiä sävyä lokakuun ajan.

Nähdään pelissä, tule sinäkin ostamaan oma Roosa nauhasi ja osoita tukesi Kymenlaakson syöpäyhdistys ry:lle!Myyntituotot paikallisen toiminnan hyväksi

Kymenlaakson syöpäyhdistys ry:n toiminnanjohtaja Kirsti Väänänen on erittäin iloinen ja kiitollinen yhteistyöstä KooKoon kanssa kampanjan tiimoilta.

Väänänen kertoo, että KooKoon joukkueen jäsenten puolisoiden toteuttama Roosa nauhan myynti on heille tärkeä, sillä paikallisten syöpäyhdistysten kautta kerätyt varat päätyvät suoraan paikallisten syöpää sairastavien sekä heidän läheisillensä suunnattujen palveluiden hyväksi.

Varojen hankinta alueellisesti on hyvin merkityksellistä, sillä joka vuosi noin 1400 ihmistä Kymenlaakson alueella asuvaa sairastuu syöpään. Toiminta-alueena Kymenlaakson syöpäyhdistyksellä on Kouvola, Iitti, Kotka, Hamina, Pyhtää, Virojoki ja Miehikkälä.

Kerätyillä varoilla mahdollistetaan kahden neuvontahoitajan kiireetön aika kohdata syöpään sairastuneita sekä heidän perheitään tarjoamalla matalan kynnyksen psykososiaalista tukea keskustelun muodossa ja vertaistukiryhmien avulla. Terveyden huollossa keskitytään potilaan hoitamiseen, jolloin monesti läheiset jäävät uuden tilanteen edessä vaille keskusteluapua. Neuvontahoitajat Minna Tani ja Jaana Kolin tapaavatkin syöpäpotilaita ja heidän läheisiään taudin kaikissa vaiheissa.

Tani kertoo, että Kymenlaakson syöpäyhdistys järjestää monipuolista toimintaa. Yksi tärkeimmistä palveluista on vertaistuen tarjoaminen, joka on syöpää sairastavalle ja hänen läheisilleen hyvin arvokasta. Vertaistukiryhmiä onkin monenlaisia ja niihin kaivataan jatkuvasti lisää vertaistukihenkilöitä. Lisäksi yhdistys järjestää yhteistä tekemistä eri muodoissa, joissa keskitytään muuhunkin kuin sairauteen.

Kymenlaakson syöpäyhdistys järjestää myös syöpälapsille ja heidän perheilleen suunnattua kerhoa Sykettä. Tärkeä palvelu on myös periytyvyysneuvonta, jossa piirretään periytyvyys karttoja.

Kaikki toiminta on asiakkaille maksutonta eikä vaadi yhdistyksen jäsenyyttä. Palvelua on tarjolla erittäin matalalla kynnyksellä. Toiveena onkin, että syöpää sairastavat ja heidän läheisensä löytäisivät Kymenlaakson syöpäyhdistyksen helposti ja vaivattomasti.

Väänänen ja Tani kertovat, että vapaaehtoistoiminta on Kymenlaakson syöpäyhdistykselle arvokasta. Toimintaan voi halutessaan mennä mukaan vapaaehtoisena esimerkiksi pariksi tunniksi varainkeruutapahtumaan. Vapaaehtoisille on tarvetta monenlaiseen toimintaan, joka taas mahdollistaa entistä laajempaa toimintaa.

Lue lisää:

Roosa nauha -kampanja https://roosanauha.syopasaatio.fi
Kymenlaakson syöpäyhdistys https://www.kymenlaaksonsyopayhdistys.fi