KooKoo Hockey Oy:n tilikausi 2020–2021 vain niukasti tappiollinen – "Suurin kiitos menee tästä koko KooKoo-yhteisölle"

9.8.2021

09.08.2021 09:00

KooKoo Hockey Oy:n tilikausi 2020–2021 vain niukasti tappiollinen – ”Suurin kiitos menee tästä koko KooKoo-yhteisölle”

KooKoo Hockey Oy:n päättyneen kauden liikevaihto laski edellisen kauden ennätyslukemista yli 2 miljoonaa euroa.

KooKoon päättynyt kausi 2020–2021 oli erittäin raskas koronapandemian aiheuttamien haasteiden vuoksi. Rajoitustoimenpiteiden sävyttämä kausi oli myös taloudellisesti haastava koskettaen KooKoo Hockey Oy:n kaikkia liiketoimintoja ottelutapahtumista konsertteihin, kokouksiin ja ravintolatoimintaan.

Mennyt tilikausi KooKoo Hockey Oy:n osalta päätyi rahoituskulujen ja verojen jälkeen -1 824,05 euroa tappiolliseen tulokseen. Samalla yhtiön liikevaihto laski edellisen kauden ennätyslukemista hiukan yli 2 miljoonaa euroa, päätyen lukemiin 3 446 018 euroa. Yhtiön oma pääoma on 1 004 877 euroa. Tilikausi oli KooKoolle toinen tappiollinen tilikausi viimeisen 11 vuoden aikana.

– Jouduimme kauden aikana leikkaamaan palkkoja kahdesti, lomauttamaan henkilöstöä ja leikkaamaan muutoin ihan kaikesta toiminnastamme ja keräsimme säästöjä kaikesta mahdollisesta vuoden aikana. Haluan kiittää koko meidän henkilöstöä siitä, että he osaltaan osallistuivat talkoisiin leikkaamalla palkkojaan ja suostumalla muidenkin kulujen karsimiseen. Suurin kiitos tästä menee koko KooKoo-yhteisölle; kumppaneille, kausikorttilaisille, katsojille, yksittäisten lippujen ostajille, tukipakettien ja osakkeiden ostajille, sekä muutoin organisaation tukitoimiin osallistuneille, KooKoon toimitusjohtaja Sakari Välimaa kommentoi.

Koronapandemian vuoksi KooKoo Hockey Oy sai myös julkisia tukia, jotka on kirjattu liiketoiminnan muihin tuottoihin.

– Fakta on se, että ilman kaikkea saamaamme tukea meidän olisi ollut todella vaikea selvitä päättyneestä kaudesta ja se nostaa entisestään yksijoukkue-yhteisön arvostusta ja vetää mielen todella nöyräksi. Julkinen tuki, yhteisön voima, tukipakettien myynti ja kaikkien aikojen kovin fanituotemyynti olivat osaltaan isona apuna meidän taloudelliseen tilanteeseen. Myös KooKoon päättyneen kauden paras ottelulippujen myynti tapahtui KooKoon historian ensimmäisessä playoffs-ottelussa, johon ei ollut edes sisäänpääsyä, toteaa Välimaa.

Koronapandemiasta johtuneiden merkittävien rajoitusten vuoksi Lumon Areenalla pelattiin lopulta vain yhdeksän kotiottelua yleisön edessä. Viimeksi KooKoo on pelannut kotiyleisönsä edessä 28.11.2020.

– Toivon kovasti, että koko Suomi jaksaisi vielä vähän malttaa, niin syksyllä olisimme toivottavasti voiton puolella ja pääsisimme myös pelaamaan kauden lähes normaaliin tapaan. Kukaan meistä ei enää halua kokea samanalaista kautta kuin viime kausi oli, kun muutoksia tuli viikoittain ja otteluohjelma muuttui – en edes muista kuinta monta kertaa – ja siitäkin jäi otteluita pelaamatta meidän tai vastustajien karanteenien vuoksi.

– Yhteistyökumppani-, kausikortti- ja aitiomyyntien osalta on ollut todella hienoa huomata, että muillakin kuin meillä itsellämme on jo patoutunutta tarvetta päästä katsomaan livenä Liiga-otteluita. Teemme kaikkemme, että se vielä toteutuu, lisää Välimaa.

Viime vuoden elokuussa päättyneessä osakeannissa omistajat sijoittivat yhtiöön yhteensä liki 400 tuhatta euroa, jolla vahvistettiin yhtiön taloutta.

– Haluamme kiittää meidän uusia ja vanhoja osakkeenomistajia onnistuneesta osakeannista, joka antoi meille vahvan tukijalan viime kaudelle ja vahvisti myös yhtiön omaa pääomaa. Olemme äärimmäisen kiitollisia KooKoo-yhteisölle, yhteiskunnalle ja eri sidosryhmille eri tavoin saadusta merkittävästä tuesta kauden aikana, mikä auttoi meitä selviytymään yhtiötä taloudellisesti lujaa iskeneestä koronapandemiasta. Toivomme, että liiketoimintamme pääsee taas jatkamaan kasvuaan ja yhtiön pitkäjänteinen myönteinen kehitys jatkuu ilman keskeytyksiä, kommentoi KooKoo Hockey Oy:n yhtiön hallituksen puheenjohtaja Mikko Pulkkinen.

Tilinpäätös vahvistetaan KooKoo Hockey Oy:n yhtiökokouksessa, joka järjestetään syksyllä.

KooKoo Hockey Oy 2020–2021:

Tilikauden tulos: -1 824 €
Liikevaihto: 3 446 018 €
Oma pääoma: 1 004 877 €