KooKoo haki kauden ensimmäisen TPS-voittonsa Turusta

3.2.2023

KooKoo haki kauden ensimmäisen TPS-voittonsa TurustaKuva: TPS

Kauden viidennen voittomaalikilpailun jälkeen kaksi pistettä matkasi Kouvolaan maalein 1–2 (0–0, 1–0, 0–1, 0–0, 0–1).

KooKoo matkusti perjantai-iltana ensimmäisen kerran kuluvalla kaudella Turkuun, jossa perjantai-illan kamppailua isännöi TPS Jussi Ahokkaan johdolla.

Ensimmäinen erä oli tunnustelua Turun kirkkaissa valoissa, eikä KooKoo päässyt tolppaa lähemmäksi. Tilastojenkin valossa erä oli tasanen – KooKoo tosin voitti erän aloitukset lukemin 5–10.

Ensimmäisen kerran kiekko saatiin maaliin isäntien toimesta aivan ensimmäisen erän lopulla, mutta videotarkistuksen jälkeen Niklas Arellin osuma hylättiin potkuliikkeestä johtuen ja lukemissa 0–0 siirryttiin ottelun toiseen erään.

Tiukan kamppailun ensimmäinen tulostaululle jäänyt osuma nähtiin ajassa 26.51, kun Aleksi Anttalainen pääsi tuikkaamaan kiekon ohi KooKoo-vahti Oskari Setäsen selän kautta maalinedustahässäkän jälkeen.

Toisessa erässä KooKoo voitti laukaukset WiseHockeyn älykiekkodatan mukaan 10–18, mutta edelleen maalittomuus näkyi oranssimustien pelissä ja kolmas erä alkoi isäntien 1–0-johdossa.

KooKoo tuli tasoihin pitkän puurtamisen jälkeen, kun kova työ palkittiin Teemu Engbergin osumalla. TPS-vahti Lassi Lehtinen torjui kiekon TPS-pakille, joka ei saanut kiekkoa kunnolla haltuun Engbergin ehtiessä väliin. Engberg oli KooKoon yksi illan hahmoista – Engberg osoitti vahvuutta alivoimalla ja johdatti KooKoon puhtaaseen alivoimapeliin illan aikana, sillä KooKoo pelasi alivoimaa kahdeksan minuuttia laskematta isännille maalia.

Yksi KooKoon illan onnistujista oli myös veräjänvartija Oskari Setänen, joka otti sekä jatkoajalla upean torjunnan että voittomaalikilpailuun asti venyneessä ottelussa piti voittomaaleilla maalinsa puhtaana mahdollistaen voiton omalle joukkueelleen.

Illan ratkaisu nähtiin kolmannessa laukojaparissa, kun kuudes laukoja Charle-Edouard D’Astous laukoi KooKoolle kaksi pistettä.

KooKoo on voittanut kaikki viisi tällä kaudella pelaamaansa voittomaalikilpailua, eli niissä voittoprosentti on täysi 100%. Näissä tolppien välissä on kolmesti ollut Setänen, joka on torjunut yhteensä 10 vastustajan yritystä, eikä ole päästänyt ainuttakaan maalia. KooKoon toinen maalivahti Nick Malik on sen sijaan pelannut maalilla kahdesti voittomaalikilpailussa, joissa on päästänyt yhden maalin ja torjunut viisi vastustajan yritystä. Yhteensä kouvolalaisvahtien saldo on siis 16 yrityksestä 15 torjuttua ja yksi päästetty maali. Edellisen kerran Setänen on laskenut maalin selkänsä taa voittomaalikilpailussa 16. maaliskuuta 2022 Vaasan Sportia vastaan, kun KooKoo hävisi ottelun Kouvolassa lukemin 2–3.

KooKoon seuraava kamppailu pelataan heti lauantaina Lumon Areenalla, kun poikkeuksellisesti klo 18.30 alkavassa ottelussa vastassa on Oulun Kärpät. Liput otteluun tuttuun tapaan osoitteesta Ticketmaster.fi/kookoo!

Katso kaikki Liiga-videot www.mtvuutiset.fi/liiga! ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​


MAALIT:

1. erä

Ei maaleja.

2. erä

1–0 Aleksi Anttalainen
(Jonne Tammela, Topias Haapanen)

​​​​​​​3. erä

1–1 Teemu Engberg
(Miska Kukkonen)

JA

Ei maaleja.

VL

1–2 Charle-Edouard D’Astous

TORJUNNAT:

TPS Lassi Lehtinen 4 + 10 + 7 + 1 = 22

KooKoo Oskari Setänen 7 + 8 + 7 + 6 = 28


KOVIN LAUKAUS:

Antti Tuomisto
TPS
​​​​​​​148,0 km/h

Emil Molin
KooKoo
140,7 km/h
​​​​​​

NOPEIN LUISTELIJA:

Topias Haapanen
TPS
35,8 km/h

Samuli Ratinen
KooKoo
35,2 km/h
​​​​​​​

PISIN LUISTELTU MATKA:

Teemu Kivihalme
TPS
5716 m

Miska Kukkonen
KooKoo
5486 m