KooKoo 4, Mikkeli 1

23.10.2020

23.10.2020 21:24

KooKoo 4, Mikkeli 1Kuva: Ella Taponen

KooKoo klaarasi 4–1-voiton Jukureista perjantai-iltana kotiyleisön edessä

KooKoo palasi voittojen tielle kotiyleisön edessä perjantai-iltana Lumon Areenalla, kun kouvolalaisryhmä kaatoi Jukurit lukemin 4–1 (1–0, 1–1, 2–0).

Ottelu oli hieman rikkonainen, kiekko pomppi hetkittäin puolin ja toisin molemmille joukkueille – KooKoo kaivoi kuitenkin kolmannessa erässä omaa osaamistaan esiin ja näytti, miten kypsästi johtoasemassa voidaan pelata.

– Kyllä me lähdettin hallitsemaan peliä ja haluttiin pysyä kiekossa koko pelin ajan. Oli varmaan kauden ehjin peli meiltä kokonaisuutena, KooKoo-puolustaja Arttu Pelli kommentoi.

– Oli odottettavissa, että Jukurit tulee kovaa, koska heillä oli kahden voitoin myötä hyvä itseluottamus, Erik Karlsson kommentoi ottelun jälkeen.

Illan avausmaali nähtiin, kun ensimmäistä erää oli pelattu reilut kahdeksan minuuttia. Huikean kuvion päätteeksi Ahti Oksanen laukoi kauden avausmaalinsa hienolla lämärillä. Toisessa erässä Trevor Mingoia lisäsi KooKoo-johdon ylivoimalla 2–0:aan B-pisteeltä lähteneellä tarkalla takakulman vedolla. Oksasen maaliin alustus Vilmos Gallólle ja Mingoian ylivoimamaaliin syöttöpinnat kultakypärä Kasper Björkqvistille ja Kyle Platzerille.

– Ensimmäinen erä hallittiin ja siinä yksi torjunta vaan omiin, mutta kiekollinen peli ei ollut kuitenkaan sitä mitä haluttiin. Pystyttiin pelaamaan pitkiä hyökkäysralleja ja sitä kautta päästiin pelaamaan paljon ylivoimaa. Meillä oli hyvä liike hyökkäysalueella ja hyvä aihio tänään – ylivoima olisi voinut tuottaa tänään myös paljon enemmän, KooKoon päävalmentaja Jussi Ahokas kommentoi ottelun jälkeen.

Toisen erän lopulla Jukurit kavensi ottelun 2–1:een ylivoimalla Vitali Abramovin lavasta, mutta muutoin KooKoo piti vieraansa minimimaalipaikoissa.

Kolmannessa erässä KooKoo nosti päätään ja iski Jukurien verkkoon kaksi naulaa lisää: Ensin Kasper Björkqvist onnistui ohjaamaan maalin edestä Arttu Pellin viivavedon ohi Jukurit-vahti Sami Rajaniemen ja lopussa Jukurien Aleksandr Jakovenkon oman pään syöttövirheestä Oksanen pääsi tulittamaan tyhjiin illan toisensa.

– Tehokkuus olisi voinut olla parempi tänään. Kaksi tappiota alla ja vastassa kaksi voittoa edellisistä otteluista ottanut Jukurit, joten ennen kaikkea hienoa saada kolme pistettä, Ahokas kiitteli omiaan.

Illan onnistuja Ahti Oksanen jälkilöylyillä KooKoon Facebook-livessä – Live on nähtävillä myös jälkikäteen KooKoon facebookissa.

Katso kaikki Liiga-videot ja koosteet maksutta osoitteesta www.mtvuutiset.fi/liiga.

Kaksikko jatkaa keskinäisiä kamppailuitaan jo lauantaina Mikkelissä klo 18.30. Ottelu on nähtävillä CMorelta.


MAALIT:

1.

1–0 Ahti Oksanen
(Vilmos Galló)

2.

2–0 YV VM Trevor Mingoia
(Kasper Björkqvist, Kyle Platzer)

2–1 YV Vitali Abramov
(Jesper Piitulainen, Aleksandr Jakovenko)

3.​​​​​​​

3–1 Kasper Björkqvist
(Arttu Pelli, Oskari Manninen)

4–1 TM Ahti Oksanen
(Kyle Platzer)

TORJUNNAT:

KooKoo
​​​​​​​Victor Brattström 1+4+11=16

Jukurit
Sami Rajaniemi 8+9+15=32

KOVIN LAUKAUS:

KooKoo
Ahti Oksanen 152,9 km/h

Jukurit
Axel Rindell 134,9 km/h

NOPEIN LUISTELIJA:

KooKoo
Erik Karlsson 34,8 km/h

Jukurit
Jakub Galvas 34,2 km/h

PISIN LUISTELTU MATKA:

KooKoo
Joni Tuulola 4830 m

Jukurit
Vitali Abramov 4924 m