ENNAKKO

Kolmen matsin viikko käyntiin Lahdessa – "Koko viisikon täytyy olla samalla kirjalla"

03.10.2023

Lokakuun ensimmäinen Liiga-viikko pyöräytetään KooKoon osalta käyntiin keskiviikkona, kun viime kauden hopeamitalisti Pelicans isännöi oranssimustia Isku-Areenalla.

Viime viikolla kaksi kotiottelua tahkonnut KooKoo onnistui nappaamaan Tapparaa ja Lukkoa vastaan ainoastaan yhden pisteen. Varsin miehekästä peliä keskiviikon ottelussa kirvesrintoja vastaan esittänyt kouvolalaisnippu taipui Lumon Areenalla vasta jatkoajalla. Perjantai-illan ottelussa raumalaisia vastaan lataus jäi KooKoon osalta piippuun ja jäähyistä maksettiin illan aikana kovaa hintaa Lukon tehtailtua toisessa erässä kaksi ylivoimamaalia.

– Tällä viikolla meidän tekeminen on ollut kuin yö ja päivä. Menneisiin ei pitäisi katsella ja tulevaisuuteen voi vaikuttaa, mutta nyt joudutaan oikeasti miettimään mitä eroa näiden kahden pelin välillä on ollut. Sanattomaksi vetää, kommentoi Olli Salo Lukko-ottelun lehdistötilaisuudessa.

Pelicans-ottelun ennakohaastattelussa Don Pepen penkkiin istuutunut hyökkäjä Olli Korhonen oli etunimikaimansa kanssa samoilla linjoilla.

– Perjantain ottelussa emme olleet pelissä läsnä ja se näkyi virheinä ja huolimattomuutena. Olemme kuitenkin pystyneet kehittämään peliä alkukauden aikana, ja haasteet on ehkä tällä hetkellä enemmän siellä henkisellä puolella.

Alkukauden vaikeudet näkyvät myös sarjataulukossa, josta KooKoo löytyy tällä hetkellä toiseksi viimeiseltä sijalta. Kahdeksassa ottelussa kuusi pistettä kerännyt kouvolalaisnippu on onnistunut maalinteossa kohtalaisesti, mutta vastaavasti omissa on soinut turhan useasti. Kahdeksan ottelun jälkeen omiin on kolissut peräti 28 kertaa ja maaliero näyttää tällä hetkellä lukemaa -10.

KooKoon parhaana pistemiehenä alkavaan viikkoon lähtee ruotsalaishyökkääjä Linus Andersson, joka summannut kahdeksaan otteluun tehot 2+6=8. Pisteen päässä (3+4=7) Anderssonista on Axel Ottosson, joka pitää tällä hetkellä kärkipaikkaa oranssimustien +/- tilastossa lukemalla +8. Ottosson keikkuu koko Liigan +/- tilastossa tällä hetkellä toisella sijalla, kun piikkipaikkaa hallussaan pitää Tapparan Otto Leskinen lukemalla +9.

Kultakypärää keskiviikon ottelussa kantaa kuitenkin juuri Ottosson, sillä upeasti kauden aloittanut Andersson joutuu telakalle seuraavan kahden kuukauden ajaksi. Vastaavasti sairastuvalta saadaan myös positiivisia uutisia, kun Arttu Ilomäki on jälleen pelikunnossa ja KooKoon käytettävissä keskiviikon ottelussa.

Viikon ensimmäisessä ottelussa vastaan asettuva Pelicans hurjasteli kesän siirtomarkkinoilla ja naarasi Suomen Chicagoon poikkeuksellisen nimekkäitä pelaajia. Pussinokkien pukukoppiin varusteensa kantoivat muun muassa hyökkääjät Ryan Lasch ja Patrick Carlsson, puolustajat Michal Jordan ja Filip Kral sekä maailmanmestaruuden voittanut maalivahti Jussi Olkinuora.

– Pelicansilla on taitava joukkue ja he pelaavat hyvin kiekolla. Tykkäävät kääntää nopeasti omista ja pyörittävät mielellään pitkiä hyökkäyksiä, Korhonen analysoi keskiviikon vastustajaa.

Huippuhankinnoista huolimatta lahtelaisten kausi on lähtenyt yskähdellen liikkeelle ja pistetili kahdeksassa ottelussa on karttunut vain yhtä monella pisteellä. Lahtelaisten kompastuskivenä alkukaudella on ollut poikkeuksellisen heikko hyökkäyspelaaminen ja kahdeksassa ottelussa joukkue on jäänyt peräti kolmesti nollille. Kahdeksaan pelattuun otteluun Pelicans on onnistunut sytyttämään punalampun vastustajan maalin takana ainoastaan 13 kertaa, eli reilusti alle kahdesti ottelua kohden.

– Pelicansilla on ollut myös tuloksellisesti vaikeampi alku ja uskon, että se näkyy huomenna siinä, että molemmat haluavat lähteä kääntämään kurssiaan.

Keskiviikon otteluun lähdettäessä Korhosella on muun KooKoo-miehistön ohella selvät sävelet, millä keinoin kurssia lähdetään kääntämään.

– Koko viisikon täytyy olla samalla kirjalla ja ei voi mennä niin, että joku tekee toista ja toinen toista. Tapparaa vastaan onnistuimme viisikkopelissä hyvin ja se sama pelaaminen pitää saada taas tällä viikolla näkymään, päättää Korhonen.

KooKoon kokoonpanosta ovat varmuudella pois hyökkääjät Linus Andersson (2 kuukautta), Emil Molin (1-2 vkoa) ja Toni Suuronen (vuoden loppuun).

SEURAAVAT KOTIOTTELUT:

Pe 6.10.2023 klo 18.30 KooKoo – HPK // Osta liput

Pe 13.10.2023 klo 18:30 KooKoo – TPS // Osta liput

Ke 18.10.2023 klo 18:30 KooKoo – KalPa // Osta liput