Kolme pistettä mukaan Porin Isomäestä

7.1.2023

Kolme pistettä mukaan Porin IsomäestäKuva: Ässät

KooKoo jatkaa Liigan parhaimpana vierasjoukkueena kaataen Porissa Ässät lukemin 2–4 (1–0, 0–1, 1–3).

Lauantai-illan ottelu Porissa alkoi vain reilun minuutin peliajan jälkeen KooKoon alivoimalla, kun puolustaja Juho Rautanen kiinnipiti oman maalin takana kahden minuutin arvoisesti Ässien pelaajaa. Jäähy maksoi KooKoolle maalin, kun Ässien Joachim Rohdin rokotti vierasjoukkuetta vain seitsemän ylivoimasekunnin jälkeen.

Ensimmäisessä erässä myös KooKoo sai ylivoimayrityksiä kahdesti, muttei onnistunut tasoittamaan ottelua ja erätauolle siirryttiin 1–0-lukemissa.

Toista erää pelattiin melkein puoliväliin ennen kuin tilastoihin saatiin merkintöjä toisen erän suhteen. KooKoo-hyökkääjä Samuli Ratinen rikkoi poikittaisella mailalla Ässien pelaajaa, joka johti rangaistukseen. Ässät ei kuitenkaan onnistunut illan kolmannella ylivoimallaan.

Kun toista erää oli vain 12 sekunttia jäljellä KooKoon puolustaja Eero Teräväinen tasoitti ottelun 1–1:een siniviivalta laukoessa kiekon Ässien maalivahdin selän taakse. Syöttöpisteen maaliin kirjautti Samuli Ratinen.

Kolmannessa erässä KooKoo sai ottelussa ensimmäisen kerran johtajan roolin, kun Linus Andersson iski lukemat 1–2:een puolustaja Charle-Edouard D’Astousin syötöstä.

Ajassa 51.19 Ässien Alexander Ruuttu kuitenkin toi kotjoukkueen tasoihin ja lukemat näin ollen 2–2:een.

KooKoon toisen maalin syöttäjä Charle-Edouar D’Astous johdatti KooKoon 2–3-johtoon, kun ottelua oli pelaamatta reilu seitsemän minuuttia. Maalin syötti hyökkääjät Joose Antonen ja Kasperi Ojantakanen.

Kolmatta erää noin neljä minuuttia pelaamatta Ässät pääsivät ylivoimalle ja samassa ajassa Ässien päävalmentaja Karri Kivi otti omilleen aikalisän. Aikalisän jälkeen kotijoukkue jatkoi ilman maalivahti Niklas Rubinia ja kuudella kenttäpelaajalla, kun KooKoolla kentällä oli vain neljä pelaajaa.

KooKoon hyökkäjät pääsivät kuitenkin karkaamaan kohti Ässien tyhjää maalia. Joose Antonen tarjoili kultakypärää kantavalle Heikki Liedekselle kiekon, josta Liedes pääsi johdattamaan vierasjoukkueen 2–4-johtoon. Myös Miska Siikonen sai syöttöpisteen kyseiseen maaliin.

Maali jäi illan viimeiseksi ja ottelun lopputulos kääntyi KooKoon 2–4-voittoon ja näin ollen kolme pistettä lähti Kouvolaan mukaan.

KooKoon seuraava kotiottelu pelataan keskiviikkona 11. päivä tammikuuta, kun Lumon Areenalla vierailee HPK. Ottelu alkaa 18.30 ja liput Ticketmaster.fi/kookoo alkaen 10€!

Katso kaikki Liiga-videot www.mtvuutiset.fi/liiga!​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​


MAALIT:

1. erä

1–0 YV Joachim Rohdin
(Valtteri Viirret, Roope Talaja)

2. erä

1–1 Eero Teräväinen
(Samuli Ratinen)

3. erä

1–2 Linus Andersson
(Charle-Edouard D’Astous)

2–2 Alexander Ruuttu
(Jesse Joensuu, Dominic Turgeon)

2–3 Charle-Edouard D’Astous
(Joose Antonen, Kasperi Ojantakanen)

2–4 TM Heikki Liedes
(Joose Antonen, Miska Siikonen)

TORJUNNAT:

Ässät Niklas Rubin 9 + 13 + 10 = 32

KooKoo Oskari Setänen 1 + 5 + 10 = 16


KOVIN LAUKAUS:

Nikolas Matinpalo
Ässät
149,6 km/h

Linus Andersson
​​​​​​​KooKoo
131,9 km/h
​​​​​​

NOPEIN LUISTELIJA:

Jesse Joensuu
Ässät
34,1 km/h

Linus Andersson
KooKoo
34,8 km/h
​​​​​​​

PISIN LUISTELTU MATKA:

Derek Barach
​​​​​​​Ässät
4823 m​​​​​​​

Juho Rautanen
KooKoo
4655 m