Kolme pistettä JYPin mukaan Jyväskylään

20.10.2022

Kolme pistettä JYPin mukaan JyväskyläänKuva: Ella Taponen

12 ylivoimaminuuttia ei tuottanut tulosta. JYP vei ottelun nimiinsä lukemin 1–2 (0–0, 1–0, 0–2).

Ensimmäinen erä alkoi tasaisissa merkeissä. Ottelua oli hiukan alle neljä ja puoli minuuttia pelattuna ja KooKoo pääsi testaamaan ylivoimaansa. Ylivoima ei kuitenkaan tuottanut tulosta. Erän aikana molemmat joukkueet puolustivat tarkasti, eikä maalipaikoilla päästy mässäilemään. Näin ollen erätauolle siirrytiin 0–0-lukemissa.

Toisen erän alku oli ensimmäisen erän tavoin tasaista vääntöä. Kun erää oli reilu kahdeksan minuuttia pelattuna, JYPissäkin pelannut Miska Siikonen siirsi kotijoukkueen 1–0-johtoon. Syötöt maaliin kirjautti Ari Gröndahl ja Linus Andersson. Maali tarkastettiin videolta, mutta nopean tarkistuksen jälkeen tuomari näytti pelin jatkuvan keskeltä.

KooKoo taltutti toisessa erässä alivoiman, kun puolustaja Oskari Manninen sai kaksi minuuttia korkeasta mailasta. Alivoiman jälkeen KooKoo pääsi rakentamaan hyökkäyksen JYPin puolustuspäähän, mutta tästä hyökkäyksestä ei KooKoo saanut kahden maalin johtoasemaa. Erätauolle siirryttiin kotijoukkueen 1–0-johdossa.

Kun kolmatta erää oli kuusi minuuttia pelattuna, kouvolalaisyleisöllekkin tuttu kasvo Kyle Platzer sai korkeasta mailasta 2+2 -minuuttisen. Korkeasta mailasta sai osumaa kokoonpanoon juuri palannut Eero Teräväinen, joka joutui tilanteen jälkeen poistumaan pukukoppiin. Teräväinen palasi onneksi otteluun toimenpiteiden jälkeen.

KooKoon ylivoima ei ollut toivottua. JYP pääsi vain puoliminuuttia alivoimaa pelanneena hyökkäämään ja tasottamaan lukemat 1–1:een. JYPin tasoitusmaalin tekijä oli Reid Gardiner. KooKoo ei saanut rakennettua pitkiä hyökkäyksiä ylivoimallaan.

Neljän minuutin ylivoiman jälkeen JYP sai taas kahden minuutin rangaistuksen ja KooKoo pääsi kokeilemaan illan viidettä ylivoimaa. Vieläkään ylivoimalla ei saatu kiekkoa maaliin.

Ajassa 56.40 JYPin hyökkääjä Aaro Vidgren johdatti vierasjoukkueen 1–2-johtoon. Kyseinen maalin jälkeen ei osumia enää ottelussa nähty ja näin ollen kolme pistettä lähti Jyväskylään JYPin mukaan.

KooKoon seuraava ottelu pelataan torstaina kotiyleisön edessä, kun Lumon Areenalla vierailee Tappara. Ottelu alkaa klo 17.00 ja liput Ticketmaster.fi/kookoo alkaen 13€!

Katso kaikki Liiga-videot www.mtvuutiset.fi/liiga! ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​


MAALIT:

1. erä

Ei maalia

2. erä

1–0 Miska Siikonen
(Ari Gröndahl, Linus Andersson)

3. erä

1–1 AV Reid Gardiner
(Braden Christoffer, Eetu Peltola)

1–2 Aaro Vidgren
​​​​​​​(Jerry Turkulainen)

TORJUNNAT:

KooKoo Nick Malik 4 + 9 + 3 = 16

JYP Samuel Jukuri 6 + 10 + 10 = 26


KOVIN LAUKAUS:

Charle-Edouard D’Astous
KooKoo
130,8 km/h
​​​​​​

Kyle Platzer
JYP
136,3 km/h

NOPEIN LUISTELIJA:

Joose Antonen
KooKoo
34,3 km/h
​​​​​​​

Braden Christoffer
JYP
32,8 km/h

PISIN LUISTELTU MATKA:

Joose Antonen
KooKoo
3105 m

Tobias Winberg
JYP
3435 m​​​​​​​