Kolme pistettä ja kolmossija!

Kolme pistettä ja kolmossija!

12.2.2020

12.02.2020 22:01

Kolme pistettä ja kolmossija!

KooKoo venytti pisteputkensa jo 19 otteluun kukistamalla keskiviikkona Lumon Areenalla Lahden Pelicansin.

KooKoon kova kolmen ottelun viikko sai lähes parhaat mahdolliset alkutahdit keskiviikkoiltana Lumon Areenalla. Kotijoukkue murjoi kiekon neljästi Pelicansin reppuun ja kuittasi täydet pisteet loppulukemin 4–1 (1–0, 1–0, 2–1).

Voitolla KooKoo kohosi sarjataulukossa jo kolmanneksi ja venytti pisteputkensa 19 ottelun mittaiseksi.

– Ehjä suoritus koko joukkueelta. Pystyimme jauhamaan vahvasti neljällä ketjulla, KooKoon päävalmentaja Jussi Ahokas tiivisti ottelun jälkeen.

Oranssimustien puolustuspelaaminen oli jälleen rautaa. Kolmen peräkkäisen kotinollapelin jatkoksi tuli nyt yhden takaiskun ottelu.

– Puolustuspeli on meidän juttu ja meidän vahvuus. Olemme päästäneet toiseksi vähiten maaleja Liigassa ja viimeisen 20 pelin aikana vähiten.

Maalilla vuorostaan torjuneen Niilo Halosen nollapeli mureni vasta kaksi ja puoli minuuttia ennen päätössummeria, kun Jesse Mankinen osui.

Kolmannen pelinsä KooKoo-paidassa pelannut Patrik Puistola avasi ottelussa maalihanansa. Nuori laitahyökkääjä osui avauserässä Matt Caiton ja Peetro Seppälän esityöstä. Toisessa erässä Kim Strömberg laukoi isännät 2–0-johtoon Caiton ja Juha-Pekka Haatajan syötöistä.

Päätöserässä KooKoo karkasi vierailta Martin Bergerin ja Libor Sulakin osumilla. Berger palasi kaukaloon neljän ottelun pelikiellosta ja pamautti heti kauden toisen täysosumansa. Tshekkipakki Sulak palasi hänkin kokoonpanoon viime viikon maajoukkuevisiitiltä. Maali oli Sulakille kauden kuudes, mutta vuoden 2020 ensimmäinen.

Caiton lisäksi myös Juha-Pekka Haataja vietti kahden tehopisteen iltaa, sillä konkari alusti myös Bergerin 3–0-maalin.

– Neljä tehtyä maalia, mutta silti meidän pitää saada lisää kuteja maalia kohti. Hukkasimme paljon paikkoja laukausten laadun takia, mutta muuten joukkueen suoritus oli erittäin ehjä.

KooKoo vierailee perjantaina Tampereella Ilveksen kotiluolassa ja Lumon Areenalle palataan jo lauantaina, jolloin Rauman Lukko tulee Kouvolaan.

– Tästä on hyvä jatkaa perjantaina. Viikonloppuna on hienot pelit, joista pitää osata nauttia. Viimeksi hävisimme harmittavasti Ilvestä vastaan jatkoajalla, ja Lukko ei ole täällä vielä käynytkään.

Nopein luistelija:

Erik Karlsson (KooKoo) 35,67 km/h
Jesse Ylönen (Pelicans) 36,30 km/h

Kovin laukaus:

Anrei Hakulinen (KooKoo) 146,5 km/h
Jesse Ylönen (Pelicans) 134,4 km/h

Seuraavat kotiottelut:

La 15.2. klo 17.00 KooKoo–Lukko
La 22.2. klo 17.00 KooKoo–Kärpät
Pe 28.2. klo 18.30 KooKoo–Sport

Sarjataulukko:


Seuraava kotiottelu: