Kolme pinnaa miltei 4200 katsojan edessä!

26.10.2019

26.10.2019 22:20

Kolme pinnaa miltei 4200 katsojan edessä!

KooKoon vahva vire jatkui lauantain kotiottelussa Mikkelin Jukureita vastaan.

KooKoo pelasi lauantaina jo yhdeksännen peräkkäisen ottelunsa, jossa joukkue päästi vain yhden takaiskun varsinaisella peliajalla. Otteluista seitsemän on päättynyt voittoihin ja vain kerran KooKoo on jäänyt kokonaan pisteittä.

Lauantaina oranssimustien vahvan vireen joutui toteamaan Mikkelin Jukurit. KooKoo naulasi kolme pistettä itselleen loppulukemin 4–1 (0–0, 1–1, 3–0).

Lumon Areenalla oli 4194 katsojaa.

– Pelasimme kolme erää todella hyvää jääkiekkoa. Ensimmäisessä ja toisessa erässä emme vain saaneet paikoista sisään, mutta hyökkäsimme hyvin, pidimme kiekkoa ja myös puolustimme hyvin, KooKoon pääluotsi Jussi Ahokas kertasi ottelun jälkeen.

– Emme me tänään montaa paikkaa vastustajalle antaneet.

KooKoon maalilla torjuntavuoron saanut Niilo Halonen torjui ottelussa 16 kertaa. Jukurien virkaveli Sami Rajaniemi huhki peräti 44 torjuntaa.

– Tykkäsin joukkueen ilmeestä tänään, vaikka toisessa erässä oli jopa tuskaa siitä, kun ei meinannut millään mennä sisään. Meille oli kuitenkin iso juttu se, miten tulimme kolmanteen erään ja pelasimme tosi kypsän erän.

Kotijoukkueen hallinnasta huolimatta vierasjoukkue vastasi illan ensimmäisestä maalista. Ville Leskinen rikkoi kuparisen toisen erän puolivälissä.

Siitä eteenpäin maalinteossa onnistui kuitenkin vain KooKoo. Vielä toisessa erässä kanadalaishyökkääjä Kyle Platzer iski pelin tasoihin kauden ensimmäisellä osumallaan.

Voittomaaliksi jääneen 2–1-osuman iski Anrei Hakulinen ennen päätöserän puoliväliä. Jälkimmäisellä puoliskolla jenkkipakki Matthew Caito iski kauden ensimmäisensä ja jatkoksi kapteeni Alexander Bonsaksen niinikään kauden ja samalla koko KooKoo-uransa avausmaalin!

Syöttöpisteet jakautuivat laajalle rintamalle: Trevor Mingoialle (0+2), Vilmos Gallólle, Erik Karlssonille, Oskari Manniselle, Joonas Odenille ja Peetro Seppälälle.

– Iso ja hieno juttu oli se, että sellaiset kaverit, jotka eivät vielä olleet saaneet onnistumisia – Bonsaksen, Caito ja Platzer – saivat ensimmäiset maalinsa. Oikeille jätkille tuli onnistumiset.

KooKoo on hävinnyt lokakuun kahdeksasta ottelustaan vain yhden; sarjakärki-Kärpille 1–0-lukemin. Oranssimusta joukkue pelaa lokakuussa vielä yhden ottelun, tulevana keskiviikkona vierasottelun HIFK:ta vastaan.

– Hyvä draivi on nyt päällä. Tuo työmäärä ja puolustusasenne meidän pitää säilyttää jatkossakin. Siitä kautta myös hyökkäyspelaamisemme on hyvällä tasolla.

– Pelaajat ja maalivahdit pelaavat tällä hetkellä hyvin.

Nopein luistelija:

Joonas Oden (KooKoo) 36,53 km/h
Julius Vähätalo (Jukurit) 36,40 km/h

Kovin laukaus:

Juha-Pekka Haataja (KooKoo) 146,8 km/h
Mikko Kokkonen (Jukurit) 120,2 km/h

Seuraavat kotiottelut:

La 2.11. klo 17.00 KooKoo–JYP
Ti 12.11. klo 18.30 KooKoo–HPK
La 16.11. klo 17.00 KooKoo–Ässät