RAPORTTI:

Kolmas perättäinen voitto hienon taistelun päätteeksi – "Pisteistä pelaaminen näkyy"

09.02.2024

Sumulaakson perjantai-illan tasainen ja vauhdikas ottelu päättyi KooKoon 3–0-kotivoittoon Sportista (0–0, 1–0, 2–0). Nick Malik torjui maalillaan kauden neljännen nollapelinsä 22 torjunnalla.

KooKoo ja Sport pelasivat perjantaina Lumon Areenan illassa tärkeän kamppailun, kun taistelu pudotuspelipaikasta on kummallakin joukkueella tulisesti päällä. Kauden kahdesta aikaisemmasta kohtaamisesta KooKoo oli voittanut kummatkin, ja pisteet olivat jakautuneet: KooKoo 8 – Sport 1. Ottelussa oli Malikin nollapelin lisäksi muutakin aihetta juhlaan; Charle-Edouard D’Astousille ottelu oli Liiga-uran sadas, ja Arttu Ilomäki sai KooKoon toisessa maalissa itselleen tilille Liiga-uran sadannen maalin, KooKoo onnittelee!

Ottelun avauserä lähti liikkeelle vauhdikkaasti ja KooKoo oli Sportia askeleen edellä heti alusta lähtien. Avausmaali ei ollut kaukana heti ensimmäisen minuutin aikana, kun paluun tehnyt Ville Leskinen syötti taakse nousevalle Joni Jurmolle, mutta Miroslav Svoboda oli Sportin maalilla hereillä alusta asti. KooKoo jatkoi vahvaa hyökkäyspelaamista koko erän ajan, mutta viimestely jäi hieman vajaaksi ja Svoboda oli viimeinen lukko maalilla.

Hyökkäyspeli oli vahvaa, mutta niin oli myös alivoimapelaaminen ensimmäisessä erässä. Charle-Edouard D’Astous käytti kulmassa poikittaista mailaa, ja illan ensimmäinen rangaistus oli tuomittu. Sport ei kuitenkaan pystynyt tuottamaan kauhean montaa paikkaa, ja puolestaan KooKoo pystyi tilanteet selvittämään hyvin. Ylivoimamahdollisuuskin tarjottiin vielä erän aikana, mutta avausmaalia saatiin odotella toiseen erään.

– Olen tyytyväinen siihen, että jänne piti tänään. Puolustimme hyvin emmekä antaneet vastustajille montaa vastahyökkäystä. Molemmat joukkueet puolusti hyvin tänään, Sport sai meiltä ajoittain tilan ja ajan pois, vaikka meillä täällä on iso kaukalo, ajatteli KooKoon päävalmentaja Olli Salo ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

KooKoo vs Svoboda

KooKoo oli myös toisessa erässä vahva, ja suurin vastustaja joukkueelle oli Sportin maalivahti Miroslav Svoboda. Torjuntoja tsekkiläismaalivahdille kirjattiin jo kahden ensimmäisen erän jälkeen 22.

Svobodalle meinasi käydä kuitenkin toisen erän alussa pieni lapsus, kun kiekko pomppi hänen mentyään maalin taakse, ja Arttu Ilomäki oli lähellä iskeä avausmaalin tyhjään verkkoon, mutta Ilomäi ei saanut kiekkoa tarpeeksi hyvin haltuun.

Avausmaalia saatiin Kouvolassa odotella lähes 35 minuuttia. Olli Korhonen pelasi kiekkoa kulmassa, josta hän löysi Teemu Engbergin, joka laidasta lähti kohti viivaa ja keskustaa, ja hänen kaukainen laukaus meni ohi Svobodan, ja Loviisasta lähtöisin oleva Engberg sai viimeistellä kauden seitsemännen maalinsa Sportin verkkoon. Viimeisten minuuttien aikana Sportin Lari Heikkinen pääsi loistavaan läpiajopaikkaan, mutta tasoitusta ei toisessa erässä nähty. KooKoon päävalmentaja Salo oli joukkueensa otteisiin tyytyväinen;

– Kova ja tasainen kamppailu, kuten Risto (Dufva) sanoi, niin sillä ensimmäisellä maalilla on aina iso merkitys. Maalipaikkojen myötä me ansaittiin se 1–0-johto ja sen jälkeen oli tyylikästä peliä.

Ilomäen rajapyykki rikki

Juhlat eivät Sumulaaksossa päättyneet D’Astousin 100. Liiga-ottelun jälkeen, vaan Arttu Ilomäki sai ajassa 43.21 lisättyä KooKoon johtoa Radek Koblizekin hyvän nousun ja Ben Tardifin poikkisyötön päätteeksi. Tämä ei ollut mikään perusmaali, vaan kyseinen maali oli Ilomäen Liiga-uran 100. maali.

Asetelma hyökkäyspelaamisen suhteen meinasi kolmannessa erässä kääntyä päinvastoin, mutta Sport ei saanut rakenneltua paikkoja enää loppua kohden, vaan KooKoo jatkoi vahvaa pelaamista ja myös vahva puolustuspeli oli enemmän avainasemassa. Viimeisen silauksen otteluun saa Teemu Engbergin toinen maali tyhjiin ja KooKoolle illan kolmas, kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua. Maali oli sikäli erikoinen, koska Engberg ei kiekkoa maaliin asti saanut, mutta koska tilanteessa oli tapahtunut selkeä rike, niin tuomaristo tulkitsi tämän maaliksi.

Vielä ottelun loppuun Sportin Johan Sundströmille tuomittiin kampitusrangaistus vaihtoaitioiden edessä, mutta KooKoo ei hyvästä pyörityksestä huolimatta saanut enää maaleja kasaan, joten ottelu päättyi tyylikkäästi 3–0-kotivoittoon.

– Odotimme vähän, milloin Sport vähän ylipelaisi, ja iskettiin siitä 2–0-maali. Tyytyväinen siihen, miten peli on mennyt eteenpäin nimenomaan heittäytymisessä, iso määrä taas blokkeja tänään. Pisteistä pelaaminen näkyy. Tästä on hyvä lähteä ”maajoukkuetauolle”, päätti Salo hieman vitsikkäästikin omat kommenttinsa pelistä.

KooKoolla on vielä runkosarjassa jäljellä kymmenen ottelua, ja jokainen piste on elintärkeä, ettei kevät lopu ennen aikojaan. Ensi viikolla KooKoo pelaa kaksi ottelua; torstaina Lumon Areenalle saapuu TPS ja lauantaina bussi kaartaa kohti Hämeenlinnaa ja ottelua HPK:ta vastaan.

 

Seuraavat kotiottelut:

To 15.2.2024 klo 18:30 KooKoo – TPS // Osta liput

La 24.2.2024 klo 18:00 KooKoo – Kärpät // Osta liput

Ke 28.2.2024 klo 18:30 KooKoo – Tappara // Osta liput