Kolmannesta Kaakon Derbystä kotivoitto!

3.10.2019

03.10.2019 09:48

Kolmannesta Kaakon Derbystä kotivoitto!Oskari Manninen ratkaisi pelin jatkoajalla.

KooKoo nappasi kauden kolmannen voittonsa keskiviikkona Lumon Areenalla SaiPan kustannuksella.

Kolmas kerta sanoi toden KooKoon keskiviikon kotiotteluissa, kun oranssimusta joukkue kaatoi SaiPan Lumon Areenalla lukemin 2–1 (0–0, 1–1, 0–0, 1–0).

– Olimme tänään nöyriä, puolustimme tiiviisti ja sitä kautta pääsimme hyökkäämään hyvin yhdessä, KooKoon päävalmentaja Jussi Ahokas tiivisti.

– Ja ihan kiva, ettei keskiviikkona mene seitsemää maalia.

KooKoo oli hävinnyt kaksi edeltävää keskiviikkojen kotiotteluaan ja päästänyt kummassakin seitsemän osumaa. Nyt joukkue on päästänyt kahdessa edellisessä ottelussa vain kaksi maalia, kun lauantaina Kuopiossa KalPa onnistui 65 minuutin aikana vain kertaalleen.

– Olemme saaneet pelin sellaiseen pakettiin, että kahdessa pelatussa matsissa vastustaja on tehnyt meille vain yhdet maalit.

Keskiviikon voitto irtosi vasta pitkän kaavan kautta, kun Oskari Manninen pysäytti digitaalit kauden ensimmäisellä maalillaan ajassa 60.55.

Paikkoja kolmen pisteen voittoonkin oli, sillä kotijoukkue hallitsi kaukalossa tapahtumia mielin määrin, muttei vain saanut kiekkoa tarpeeksi useasti ohi SaiPa-veskari Karolus Kaarlehdon. KooKoo laukoi ottelussa peräti 74 kertaa, SaiPa 29 kertaa.

– Kyllähän fakta on, että kaksi erää me dominoimme ja veimme peliä. Laukaukset ja maalipaikat kertovat, että pelasimme hyvää jääkiekkoa. Kolme pistettäkin oli tarjolla ja meidän pitää olla parempia ja terävämpiä viimeistelyssä.

– Kolmas erä oli tasaisempi, vaikka siinäkin oli paikkansa. Meidän pitää pystyä tapaamaan peli tuollaisella hallinnalla.

KooKoon avausmaalin iski toisen erän puolivälissä Peetro Seppälä vain kolme sekuntia KooKoon alivoiman päättymisen jälkeen. Trevor Mingoia ja Vilmos Galló syöttivät sekä Seppälän osuman että Mannisen voittomaalin.

Maanantaina joukkueen mukaan palannut Toni Kähkönen pelasi ensimmäisen ottelunsa yli kuuteen kuukauteen. Peliaikaa kertyi yli 15 minuuttia, laukauksia seitsemän ja aloituksiakin kolme, joista laitahyökkääjä voitti kaksi. Ottelun kovin laukauskin kirjattiin Kähkösen nimiin 141,6 km/h-nopeudella.

– Kähkönen on ammattimies ja pelasi tasapainoisen esityksen. Hän toi johtajuutta, järkeä ja balanssia kokonaisuuteen.

Nopein luistelija:

Anrei Hakulinen (KooKoo), 36,76 km/h
Erik Autio (SaiPa), 35,22 km/h

Kovin laukaus:

Toni Kähkönen (KooKoo), 141,6 km/h
Ville Vainikainen (SaiPa), 136,7 km/h

Seuraavat koitottelut:

La 5.10. klo 17.00 KooKoo–HIFK
Pe 11.10. klo 18.30 KooKoo–Ilves
La 19.10. klo 17.00 KooKoo–Kärpät