Kohti Kaakon Derby-tuplaa – "Pitää olla huomattavasti valmiimpi"

14.09.2023

Liigan runkosarjan ensimmäinen viikko jatkuu KooKoon osalta kahdella Kaakon Derbyllä. Perjantaina suunnataan Lappeenrantaan ja lauantaina kausi lyödään vihdoin käyntiin myös kotiotteluiden osalta, kun SaiPa saapuu back-to-back hengessä Lumon Areenalle.

KooKoon kausi alkoi mollivoittoisesti keskiviikkona Mikkelissä, kun runkosarjan avausottelua isännöinyt Mikkelin Jukurit rallatteli kotikaukalossaan 4–1-voittoon. Vahvasti pelannut isäntäjoukkue piti KooKoon pois parhaalta maalintekosektorilta ja naulasi itse tarvittavat maalit voittoon. Ottelun kulusta kertoivat myös torjunnat; KooKoon maalia vartioinut Nick Malik joutui venymään kiekon tielle peräti 38 kertaa, kun virkaveli Markus Ruusu selvisi 19 torjunnalla. 22 minuuttia peliaikaa ottelussa kellottanut KooKoon varakapteeni Juho Rautanen ei oletetusti ollut myöskään tyytyväinen kauden starttiin. 

– Oli erittäin huono kauden avaus meiltä. Kiekollinen peli oli suoraan sanoen karmivaa luokkaa, syötöt menivät ohi, kiekko pomppi ja menetettiin tyhmissä paikoissa.

Paljon parannettavaa jättäneestä avausottelusta löytyy kuitenkin kaksi asiaa, joille toivotaan jatkoa myös tulevissa otteluissa.

– Jos nyt oikein kaivetaan, niin alivoima oli hyvää. Myös Nick (Malik) oli maalissa hyvä ja otti erittäin hyviä koppeja, Rautanen summaa.

Perjantaina KooKoon bussin nokka kääntyy tällä kertaa Lappeenrantaan, jossa mitellään kauden ensimmäinen perinteisistä Kaakon Derbyistä. Ville Hämäläisen komentoon kesken viimekauden siirtynyt SaiPa avasi oman kautensa keskiviikkona Kuopiossa, jossa KalPa oli lopulta parempi jatkoajan jälkeen lukemin 4–3. Huomionarvoista ottelussa SaiPan osalta oli kuitenkin se, että joukkue onnistui punnertamaan pelin vielä tasoihin 3–0-tappioasemasta.

– Ei olla ehditty vielä SaiPaa sen enempää tarkastelemaan, mutta mitä viime kausilta muistan, niin heillä on todella luisteleva joukkue ja tulevat antamaan kovaa painetta. Siinä mielessä aika samanlainen joukkue, kuin Jukurit, joten meidän täytyy olla huomattavasti valmiimpia, Rautanen kertoo.

Viime kaudella jumbosijalle jäänyt SaiPa on vahvistanut joukkuettaan menneenä kesänä ja joukkueesta löytyy myös KooKoo-kannattajille hyvinkin tuttuja nimiä, kuten hyökkääjät Ville Vainikainen, Joonas Oden ja Miska Siikonen. Tälle kaudelle SaiPan paitaan siirtynyt Siikonen valittiin myös välittömästi joukkueensa kapteeniksi.

– Kiva päästä vääntämään vanhojen kavereiden kanssa ja pyritään pitämään ”Mise” aisoissa, Rautanen hymähtää.

Perjantain jälkeen Kaakon Derby siirtyy heti perään Lumon Areenalle, jossa kiekko tipahtaa jäälle kotiavauksen merkeissä klo. 17.00. Rautanen toivoo Lumon Areenan lauantai-iltaan tunnelmaa ja kovaa meteliä.

– Kunhan on kova meteli niin se auttaa paljon. Siitä saa hyvän fiiliksen kentälle ja se sytyttää jokaisen pelaamaan, päättää Rautanen.

Lauantaina Lumon Areena herätellään jälleen todenteolla henkiin. Älä jää paitsi kauden kotiavauksesta, vaan osta liput NYT!

 

VIIKON OTTELUT:

Pe 15.9.2023 SaiPa-KooKoo, Lappeenranta, Kisapuisto, klo 18.30

La 16.9.2023 KooKoo–SaiPa, Kouvola, Lumon Areena, klo 17.00 OSTA LIPUT