Kiitos kaudesta – ”Pettynyt, mutta ylpeä!”

29.4.2022

Kiitos kaudesta – ”Pettynyt, mutta ylpeä!”

KooKoon ikimuistoinen kausi päättyi neljänteen sijaan. Kiitos yhteistyökumppaneille, osakkeenomistajille, kausikorttilaisille, yritysverkostolaisille, Kuudes kenttäpelaaja ry:lle, katsojille, työntekijöille ja muille osallisille kaudesta!

KooKoon kausi 2021–2022 jää historiaan. Ei niinkään runkosarjan osalta, mutta lopullisen sijoituksen osalta – KooKoo oli neljäs.

Jääkiekon SM-Liiga on suurin, suosituin, taloudellisesti ja ammattimaisesti hoidetuin urheilusarja Suomessa. Tässä sarjassa pääsy pelaamaan mitaleista nykypäivänä on harvinaista herkkua, myös isommille seuroille. Kilpailu on vuodesta toiseen koventunut, sarjan erot ovat tasoittuneet ja marginaalit ovat pienentyneet. Juuri siksi en aio valehdella – tappio pronssipelissä on kova paikka ja pettymys on järjettömän suuri.

Isossa kuvassa, jota katsomme aina kriittisesti, voimme kuitenkin olla myös ylpeitä tuosta saavutuksesta. Joukkue, valmennus, urheilujohto, hierojat, huoltajat, lääkärit, koko urheilupuolen staffi, toimisto, ravintola- ja ottelutapahtuman henkilöstö ja muut osalliset laittoivat varmasti kaikki peliin jokaisella osa-alueella kauden aikana. Siitä kaikille iso kiitos ja kumarrus. Kahden edellisen vuoden ja vaikean koronakauden jälkeen kaikki asiat ja niiden hoituminen ja hoitaminen ei todellakaan ole ollut itsestäänselvää.

Olen erittäin tyytyväinen siihen, että meidän kausikorttilaiset, pääyhteistyökumppanit, yhteistyökumppanit, yritysverkostolaiset, kannattajat Kuudennen kenttäpelaajan johdolla ja yksittäiset katsojat, pääsivät vihdoin nauttimaan playoffs-peleistä paikan päälle. Te kaikki saitte nähdä ja kokea sen, mitä on olla Liigan playoffs-peleissä mukana.

Näkyvyys, jonka saimme tuotua kumppaneille ja Kouvolan kaupungille olemalla neljän parhaan joukossa, oli varmasti iso juttu meistä jokaiselle.

Kahden viime vuoden kurimuksen jälkeen saimme myös kassaan hieman täytettä ja tilikautemme tulee olemaan positiivinen. Se on tässä raadollisessa kilpajuoksussa erittäin tervetullutta, kun katsotaan tilannetta pari vuotta taaksepäin.

Kaudet eivät ole veljiä keskenään, mutta kyllä tämä vuosi toi lisää uskoa siihen, että me voimme menestyä Liigassa. Kärsivällisesti taloudellisesti järkevälle pohjalle rakentaminen on jo nyt tuonut hedelmää meidän seitsemän Liiga-kauden aikana.

Meitä paljon perinteisempi Liiga-seura ja nyt nenän edestämme pronssia napannut Ilves, oli joutunut odottamaan 21 vuotta pääsyä Liigan mitaleille.

Mutta kuten otsikosta voitte päätellä, nälkää meille jäi. Me emme ole koskaan halunneet olla sarjassa vain osallistumisen ilosta, emmekä halua olla jatkossakaan.

Yhdessä olemme päässeet tähän asti ja yhdessä pääsemme edelleen myös eteenpäin. Kiitos kaikille teille kaudesta 2021–2022 ja aurinkoista kevättä!

Yhteistyöterveisin,

Sakari Välimaa
Toimitusjohtaja
KooKoo Hockey Oy