Keskiviikkona vieraita Suomen Chicagosta

4.10.2022

Keskiviikkona vieraita Suomen Chicagosta

KooKoo käynnistää Liiga-viikkonsa keskiviikkona, kun rakas vihollinen Lahden Pelicans saapuu vierailemaan Lumon Areenalle.

KooKoo lähtee tulevalla Liiga-viikolla jahtaamaan ensimmäistä kolmen pisteen kotivoittoaan. Sarjataulukossa neljäntenä oleva KooKoo on aloittanut kautensa hyvin, mutta kolmen pisteen kotivoitto odotuttaa vielä itseään.

KooKoo on napannut kolmesta kotiottelustaan yhden voiton, joka tuli kotiavauksessa SaiPaa vastaan voittomaalikilpailun jälkeen. Kolme pistettä Lumonilta ovat käyneet ryöstämässä TPS ja Lukko.

Vieraissa KooKoolla on kulkenut. Oranssimustat ovat napanneet viidestä vierasottelusta neljä voittoa. KooKoon Liiga-junan jyräämiksi ovat jääneet Jukurit, SaiPa, HIFK ja viimeisimpänä lauantaina kaadettu Ässät. Ainoan tappionsa vieraissa KooKoo koki Tapparan vieraana jatkoajan jälkeen. KooKoo onkin tällä hetkellä koko Liigan väkevin vierasjoukkue, kun viidestä vierasottelusta pisteitä on kertynyt yhteensä 13.

Keskiviikkona kohdattava Lahden Pelicans ei ole saanut peliään kulkemaan vieraskentillä. Vierasotteluista pussinokat ovat napanneet ainoastaan kaksi pistettä, eikä tilille ole kilahtanut vielä yhtäkään vierasvoittoa. Vastaavasti kotikentällä lahtelaiset ovat olleet vahvoja, kun neljästä kotiottelusta saldona on yhtä monta voittoa, joista yksi voittomaalikilpailun jälkeen.

Viime kaudella playoffsien 1. kierroksella kohdattu Pelicans on KooKoon tavoin vahvistanut joukkuettaan ruotsalaispelaajilla, joita joukkueeseen liittyi kesän aikana neljä. Jatkuvuutta joukkueeseen on saatu, kun ykköshyökkääjä Lukas Jasek ja maalivahti Patrik Bartosak jatkoivat turkoosipaidoissa.

KooKoo ja Pelicans kohtasivat viime kaudella runkosarjassa kuudesti, joista KooKoolle kirjattiin neljä voittoa. Neljännesvälierissä KooKoo kampesi trilleriksi muodostuneesta ottelusarjasta jatkoon Radek Koblizekin ratkaisuosumalla.

Otteluennakossa avauspisteensä KooKoon paidassa Porissa merkkattanut Samuel Valkeejärvi.

KooKoon kokoonpanossa nähdään kuluvalla viikolla joitakin muutoksia, sillä kokoonpanosta ovat varmuudella pois hyökkääjät Terry And (pois 3–4 viikkoa), Leevi Aaltonen (4–5 viikkoa), Axel Ottosson (4–5 viikkoa), Samuli Ratinen (6–8 viikkoa) ja puolustajat Eero Teräväinen (2–3 viikkoa), Miska Kukkonen (viikko) ja Ari Gröndahl (viikko). Lisäksi Imatran Ketterässä kolmen ottelun lainalla ollut puolustaja Saku Vesterinen on kutsuttu takaisin paikkaaman pakiston vajautta.

Viikon ottelut:

ke 5.10. klo 18.30 KooKoo–Pelicans, Lumon Areena, Kouvola, OSTA LIPUT TÄSTÄ!
pe 7.10. klo 18.30 SaiPa–KooKoo, Kisapuiston Jäähalli, Lappeenranta, OSTA LIPUT TÄSTÄ!
la 8.10. klo 17.00 KooKoo–KalPa, Lumon Areena Areena, Kouvola, OSTA LIPUT TÄSTÄ!