Keskiviikkoillan vuoristorata päättyi 4–5-tappioon

23.11.2022

Keskiviikkoillan vuoristorata päättyi 4–5-tappioonKuva: Ella Taponen

Kotikaukalossa vaikeudet jatkuivat myös keskiviikkoillassa, kun HPK voitti ottelun lukemin 4–5 (0–1, 1–2, 3–2).

KooKoon ensimmäinen erä ei alkanut halutulla tavalla Lumon Areenan keskiviikkoillassa. Kun ottelua oli alle kolme minuuttia pelattuna HPK:n hyökkääjä Michael Joly pääsi johdattamaan vierasjoukkueen 0–1-johtoon KooKoon puolustuspään virheen johdosta. KooKoo pääsi kuitenkin ensimmäisessä erässä rakentamaan pitkiäkin hyökkäyksiä.

Kun ensimmäistä erää oli 8.14 minuuttia jäljellä, KooKoo-hyökkääjä Miska Siikonen sai kiinnipitämisestä kahden minuutin rangaistuksen. Samalla nähtiin ottelun ensimmäinen erikoistilanne, josta ei KooKoon onneksi HPK saanut maalia.

Myös KooKoo pääsi kokeilemaan ylivoimaansa, kun HPK:n Ossi Ikonen kiinnipiti jäähyn arvoisesti. Ylivoimaa kerettiin pelata 11 sekuntia, kunnes summeri soitti erätauolle. Lukemat ensimmäiselle erätauolle siirryttäessä oli 0–1.

Toinen erä alkoi KooKoon ensimmäisessä erässä alkaneella ylivoimalla, mutta ylivoimalla ei kuitenkaan nähty KooKoon kavennusmaalia. Ajassa 26.20 HPK pääsi rokottamaan KooKoota illan toisella maalilla, kun Aleksi Mustonen viimeisteli HPK:n erän ensimmäisestä maalipaikasta ja lukemat näin ollen 0–2.

Toisen maalin jälkeen vain hetkeä myöhemmin HPK:n Markus Nenonen laukoi vierasjoukkueen jo 0–3-johtoon. Minuutti tämän jälkeen KooKoo-hyökkääjä Axel Ottosson avasi kotijoukkueen maalitilin ja iski taululle lukemat 1–3. Syötön maaliin kirjautti Heikki Liedes. Erätauolle siirryttiin näin ollen lukemissa 1–3.

Kolmas erä alkoi KooKoon kavennusmaalilla. Leevi Aaltonen pääsi siirtämään lukemat 2–3:een.

Yhden maalin takaa-ajoasema ei kauaa kestänyt, kun Markus Nenonen pääsi yllättämään KooKoon maalivahti Oskari Setäsen toistamiseen keskiviikkoillassa. Maali syntyi ylivoimalla, kun Olli Korhonen oli kärsimässä rangaistusta korkeasta mailasta. Lukemat näin ollen 2–4.

KooKoo pääsi ylivoimalle ajassa 50.53, joka tuotti tulosta. KooKoon puolustaja Eero Teräväinen kavensi ottelun 3–4-lukemiin laukomalla kiekon yläkulmaan. Maalin syötti hyökkääjät Joose Antonen ja Axel Ottosson.

Ajassa 55.18 Emil Molin tasoitti lukemiksi 4–4 Eero Teräväisen ja Linus Anderssonin syötöistä. Tasalukemista saatiin kuitenkin nauttia vain vajaan minuutin verran, kun Markus Nenonen johdatti HPK:n 4–5-johtoon, samalla tehden hattutempun.

Olli Salo otti omilleen aikalisän, kun ottelua oli pelaamatta reilu puolitoista minuuttia. Ottelua jatkettiin ilman maalivahtia ja kuudella kenttäpelaajalla. KooKoo ei kuitenkaan päässyt tasoittamaan enää ottelua ja ottelu päättyi HPK:n 4–5-voittoon, sekä kolme pistettä lähti Hämeenlinnaan.

KooKoon seuraava kotiottelu pelataan perjantaina 25. marraskuuta, kun Lumon Areenalla vierailee Sport. Ottelu alkaa 18.30 ja liput Ticketmaster.fi/kookoo alkaen 10€!

Katso kaikki Liiga-videot www.mtvuutiset.fi/liiga! ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​


MAALIT:

1. erä

0–1 Michael Joly
(Mathias Trettenes)

2. erä

0–2 Aleksi Mustonen
(Steve Moses, Markus Nenonen)

0–3 Markus Nenonen
(Aleksi Mustonen, Karri Aho)

1–3 Axel Ottosson
(Heikki Liedes)

​​​​​​​3. erä

2–3 Leevi Aaltonen

2–4 YV Markus Nenonen
(Michael Joly, Juuso Hietanen)

3–4 YV Eero Teräväinen
(Joose Antonen, Axel Ottosson)

4–4 Emil Molin
(Eero Teräväinen, Linus Andersson)

4–5 Markus Nenonen
(Steve Moses, Aleksi Mustonen)

TORJUNNAT:

Kookoo Oskari Setänen 3 + 4 + 6 = 13

​​​​​​​HPK Sami Rajaniemi 17 + 12 + 6 = 35


KOVIN LAUKAUS:

Charle-Edouard D’Astous
KooKoo
133,3 km/h
​​​​​​

Juuso Hietanen
HPK
​​​​​​​134,4 km/h

NOPEIN LUISTELIJA:

Linus Andersson
KooKoo
34,8 km/h
​​​​​​​

Joel Janatuinen
HPK
34,7 km/h

PISIN LUISTELTU MATKA:

Eero Teräväinen
KooKoo
4531 m

Antti Pihlström
HPK
5471 m