RAPORTTI:

Keskiviikkoillan kamppailusta täysi pistepotti jäi Kouvolaan – "Ollaan tyytyväisiä kolmeen pisteeseen"

18.10.2023

KooKoon ja KalPan välillä nähtiin tasainen ja hieman rikkonainen keskiviikkoillan ottelu, josta kaikki kolme sarjapistettä jäi tänään Kouvolaan lukemin 2–0 (1–0, 0–0, 1–0). Ottelun ykkösnimi oli kiistattomasti KooKoon maalivahti Nick Malik, joka nollasi kuopiolaiset 27 torjunnalla.

Jo ennen ottelua KooKoo oli saanut jälleen ikäviä uutisia loukkaantumisiin liittyen, kun hyökkääjät Jesse Nurmi ja Ville Leskinen joutuivat pitkälle sairaslomalle, ja sairastuvalla oli ennen ottelua jopa kuusi avauskentällisten pelaajaa, muun muassa Emil Molin, Linus Andersson ja Juho Rautanen. Tämä ottelu oli sarjasijoitusten ja pisteiden kannalta todella tärkeä, koska ennen ottelua KooKoo ja KalPa oli kummatkin tasapisteissä, kun alkukauden ajalta joukkueet ovat saaneet itselleen 15 sarjapistettä. Kuntopuntaria katsottaessa KooKoolla oli otteluun paremmat lähtöasemat, kun joukkue oli parantanut viime otteluiden aikana pelaamistaan huomattavasti.

Ensimmäinen erä lähti liikkeelle rikkonaisesti, kun ensin KalPan Colby Sissons pelasi korkealla mailalla, ja samasta syystä komennettiin hetkeä myöhemmin KooKoon Leevi Aaltonen kahden minuutin jäähylle. Tasavajaan aikana KooKoo otti uuden rangaistuksen huitomisesta ja tarjosi KalPalle ylivoimamahdollisuuden, mutta tätä he eivät pystynyt vielä hyödyntämään. Ottelun avausmaali päästiin näkemään kotijoukkueen toimesta kuuden minuutin pelin jälkeen hyvän kamppailupelin tuloksena, kun nuori, kokoonpanoon noussut hyökkääjä Simo Heinonen laukoi kohti maalia ja Otto Paajasen syötöstä irtokiekon sai laittaa sisään Teemu Engberg kauden neljännellä maalillaan. Erän puolivälissä KalPan Matyas Kantner nousi vaarallisesti hyökkäykseen ja oli lähellä tasoittaa ottelun, mutta Nick Malik KooKoon maalilla selvitti tilanteen hyvin. Ensimmäisen erän toisen puolisko oli selkeästi KalPan hallintaa, ja erityisesti kiekonhallinta ja hyökkäyspelaaminen oli vahvempaa vierasjoukkueella. Maaleja ei kuitenkaan nähty hallinnasta huolimatta, joten erätauolle siirryttiin KooKoon 1–0-johdossa.

– Aloitimme ottelun ihan hyvin, mutta heti pelin alkuun tulleet jäähyt hieman rikkoivat peliä. Johtoasemaan asti pelattiin hyvin, mutta sen jälkeen annoimme meidän mielen vaellella muualle, kommentoi KooKoon päävalmentaja Olli Salo ottelun jälkeen.

Toisen erän alkuun KooKoo sai pelata vielä puolitoista minuuttia ylivoimaa, kun ensimmäisen erän lopussa KalPan Jaakko Lantta sai kahden minuutin rangaistuksen laitataklauksesta, jonka aikana KalPa meinasi olla useamman kerran lähempänä maalia kun ylivoimajoukkue KooKoo. Vierasjoukkue jatkoi hyvää hyökkäyspelaamista ja alivoimapelaamista myös toisen erän aikana, mutta kotijoukkueen onneksi hyökkäyspelaaminen parani erän viimeisten minuuttien aikana. Toisen erän aikana KooKoo paransi hyökkäyspäässä pelaamistaan, joka näkyi erän tasaisuutena. KalPa pyöritti viimeisen minuutin aikana hyvin ja tasoitusmaali oli enemmän kuin lähellä, mutta maalittoman toisen erän johdosta erätauolle mentiin tutuissa 1–0 -lukemissa.

– KalPa pystyi hyvin nostamaan omaa pelin tasoaan ja meidän pelin taso puolestaan laski, ja sitä on tietyllä lailla vaikea lähteä korjaamaan. KalPa sai meidän pelaamisen vaikeaksi oman liikkeensä kautta ja meillä oli koko ajan kiire omissa asioissa, eikä pystytty toteuttamaan omaa kiekollista peliä millään tavalla, analysoi Salo.

Kolmas erä lähti vauhdikkaasti liikkeelle ja erän teema oli kotijoukkueelle selkeä; johtoasema pitää säilyttää pelin loppuun asti että tärkeät sarjapisteet jäisi Kouvolaan. Ensimmäisen viiden minuutin aikana KalPa pyöritti hyökkäyspeliään usean minuutin ajan putkeen, ja niin ettei KooKoo päässyt vaihtamaan yhtään pelaajaa kun KalPalla oli jo kolmas vaihtokierros menossa, mutta kotijoukkue tästä pyörityksestä kuitenkin urheasti selvisi. Vierasjoukkueen vahva ja aktiivinen alivoimapeli korostui jälleen noin kuuden minuutin pelin kohdalla, kun KalPa sai luotua jälleen vastahyökkäyksistä muutaman hyvän paikan alivoimalla. Rikkonainen ottelu sai erän puolivälissä jatkoa, kun KooKoon Leevi Aaltonen joutui kahden minuutin jäähylle, ja KalPa aktiivisesti loi hyökkäyspaikkoja mutta viimeistely oli jälleen heikkoa ja KooKoon maalivahti Malik selvitti tilanteet hienosti.

Ottelun viimeisillä minuuteilla KalPa otti aikalisän sekä maalivahti Stefanos Lekkasin pois maalin suulta, tarkoituksena yrittää saada tasoitusmaalia kuudella kenttäpelaajana. KooKoo kuitenkin hyödynsi tyhjän maalin, ja puolustaja Charle-Edouard D’Astous laukoo siniviivan takaa ja hän sinetöi ottelun lukemiin 2–0, kun Lumon Areenan tulostaulun digitaalit näyttävät aikaa 58:23. KalPalle tarjottiin vielä viimeisen minuutin aikana kuudella neljää vastaan hyökkäystilanteen, kun KooKoon Miska Kukkonen komennetaan jäähyaitioon, mutta tästä ei tulosta saada aikaan joten KooKoo jättää kaikki kolme sarjapistettä Sumulaaksoon.

– Meidän puolustuspelaamiseen ja kiekottomaan pelaamiseen olen jossain kuvassa tyytyväinen, mutta kiekolliseen pelaamiseen, kamppailupelaamiseen ja vastustajan aktiivisen liikkeen puolustamiseen ei pystytty vastaamaan. Huikea maalivahtipeli tänään, joka toi meille tänään sen tuloksen. Ollaan tyytyväisiä kolmeen pisteeseen, päättää Salo.

KalPa oli tilastollisesti ja pelillisesti parempi joukkue, mutta viimeistely jäi tänä iltana kokonaan puuttumaan ja kotijoukkue sai hyvän taistelutahdon päälle, mikä siivitti KooKoon voittoon. Kotijoukkueen avainpelaaja oli kiistattomasti maalivahti Nick Malik, joka nollasi savolaisjoukkueen 27 torjunnallaan. KalPa-ottelun voittaminen oli sarjapisteiden kannalta todella tärkeä, ja sarjapisteitä on nyt kasassa 18. KooKoo pelaa seuraavan kerran jo ylihuomenna perjantaina, kun Lumon Areenalle vastaan saapuu yhden sarjapisteen ylempänä oleva JYP Jyväskylästä.

 

Seuraavat kotiottelut:

Pe 20.10.2023 klo 18:30 KooKoo – JYP // Osta liput

Ke 25.10.2023 klo 18:30 KooKoo – Ilves // Osta liput

La 4.11.2023 klo 17:00 KooKoo – HIFK // Osta liput