Kerran vielä, pojat!

20.12.2019

20.12.2019 08:32

Kerran vielä, pojat!

Lumon Areenalla mitellään perjantaina tämän runkosarjan viimeinen Kouvolassa pelattava #KaakonDerby.

KooKoon ja SaiPan välinen perjantainen ottelu on parillakin tapaa viimeinen. Peli on runkosarjan kolmas ja siten jo viimeinen Lumon Areenalla pelattava Kaakon Derby. Samalla ottelu on myös KooKoon viimeinen koetus ennen lyhyttä joulutaukoa.

– Siitä tulee kova peli, se on varmaa! Derbyt ovat aina omanlaisiaan kohtaamisia ja juuri sen takia ne ovat niin hienoja, KooKoon kapteeni Alexander Bonsaksen intoilee.

Kauden aiemmista Kaakon Derbyistä päänahat ovat KooKoolle 2–1. Molemmat voittivat avausviikonloppuna kotiottelunsa ja KooKoo oli lokakuussa Kouvolassa etevämpi.

Joukkueet kohtaavat toisensa myös ensimmäisessä pelissä joulun jälkeen. KooKoo matkaa tapaninpäivänä Lappeenrantaan.
​​​​​​​
Sarjataulukossa KooKoo ja SaiPa ovat lähellä toisiaan, sijoilla seitsemän ja yhdeksän. KooKoo on pari pykälää ylempänä kerättyään 31 ottelusta 50 sarjapistettä, kun SaiPan lukema on 30 pelistä 38 pinnaa.

KooKoo kuroi etumatkaa lisää edellisessä ottelussaan keskiviikkona, jolloin joukkue haki Porista täydet sarjapisteet 4–3-vierasvoitolla.

Vierasjoukkue SaiPa sen sijaan on saanut levätä koko viikon, sillä kyseessä on joukkueen viikon ainoa ottelu. Myös SaiPa hiljentyy joulutauolle perjantain kamppailun jälkeen. Lappeenrantalaisryhmä on hävinnyt viidestä edellisestä ottelustaan neljä.

SaiPan parhaita pistemiehiä ovat Liiga-konkarit Tomas Zaborsky ja Teemu Ramstedt.

– SaiPalla on todella hyvä ykkösketju, joka meidän pitää pystyä pysäyttämään.

Liigan joulutauko kestää vain viisi päivää, kun tohina jatkuu heti tapaninpäivänä.

– Olemme jakaneet kauden viiteen jaksoon, joista on nyt menossa kolmas. Emme saa mennä asioiden edelle, vaan jokainen peli on pelattava. Olemme hyvissä asemissa taistelemassa sijoituksesta kuuden parhaan joukkoon keväällä.

Perjantain koetuksen jälkeen Bonsaksen suuntaa pariksi päiväksi kotimaahansa Norjaan.

– Menen jouluksi kotiin. Jouluna pitää olla perheen parissa ja on mukava nähdä heitä pitkästä aikaa – ja on mukavaa syödä norjalaista jouluruokaa!

– Haluan kiittää kaikkia katsojia ja kannattajia mahtavasta tuesta, jota olemme saaneet syyskaudella. Jatketaan samaa rataa myös joulun jälkeen! Hyvää joulua kaikille!

Seuraava kotiottelu:Tervetuloa Lumon Areenalle!