Kausi käyntiin – edessä ensimmäinen Pitsiturnaus!

1.8.2019

01.08.2019 14:00

Kausi käyntiin – edessä ensimmäinen Pitsiturnaus!KooKoon ensimmäiset harjoitusottelut pelataan perjantaina 2.8. Pitsiturnauksessa Raumalla.

Kiekkokausi 2019–2020 käynnistyy perjantaina perinteisellä Raumalla pelattavalla Pitsiturnauksella, jossa KooKoo on mukana ensimmäistä kertaa.

Rauman perinteinen kiekkokarnevaali Pitsiturnaus täyttää Kivikylän Areenan tulevana perjantaina. Aamu alkaa jo yhdeksältä, jolloin KooKoo ja Pelicans iskevät yhteen turnauksen avausottelussa.

KooKoon ja Pelicansin lisäksi turnauksessa ovat mukana samassa lohkossa TPS ja toisessa lohkossa Lukko, Ässät ja Helsingin IFK. KooKoo on perinteisessä turnauksessa mukana ensimmäistä kertaa koskaan!

Ottelut pelataan aiempina vuosina turnauksesta tutuilla peliajoilla: alkusarjan ottelussa ja kahdessa välieräottelussa pelataan kaksi 15 minuutin erää ja finaalissa kaksi 20 minuutin erää.

KooKoon joukkue palasi yhteisharjoittelun pariin kuluvan viikon maanantaina. Joukkue saa siis alle vain neljä yhteistä treenipäivää ennen Pitsiturnausta.

– Tällä viikolla olemme ottaneet jäätuntumaa ja käyneet puolustuspelaamista läpi. Takana on kuitenkin tauko, joten olemme panostaneet myös joukkueen hitsautumiseen yhteen. Ne ovat olleet isoja teemoja, päävalmentaja Jussi Ahokas kommentoi kuluneen viikon toteutusta.

Suomalaispelaajat olivat yhdessä jo keväällä ennen kesän omatoimijaksolle jäämistä, mutta nyt joukkue on ensimmäistä kertaa kokonaisuudessaan yhdessä. Alle 20-vuotiaiden maajoukkueen mukana olevat Joonas Oden, Santeri Salmela ja Peetro Seppälä tosin ovat vielä joukosta poissa.

– Osa ulkomaalaisista tuli nyt joukkueen mukaan ensimmäistä kertaa, joten olemme panostaneet yhteiseen tekemiseen. Haluamme saada myös meidän arvot ja muut pienet asiat käytyä läpi, ja sen, miten me toimimme harjoituksissa. Olemme ihan hyvässä vauhdissa, Ahokas valottaa.

Pitsiturnaus on harjoitusturnaus ja ottelut ovat lyhyitä. Toisaalta päivään voi mahtua jopa neljä matsia.

– Puolustuspelaamisen lisäksi olemme peranneet läpi myös meidän ohjaus- ja karvauspeliä. Pikkuhiljaa saamme vietyä peliä eteenpäin ja terävöitettyä pelitapaamme.

– Emme me Pitsiturnausta varten ole treenanneet mitään erityisesti. Kolmella kentällä pelataan kaksi ensimmäistä ottelua, jotta saamme hyvän kierron peleihin ja jaettua kuormaa. Saamme myös nähtyä pelaajia tositoimissa.

Pitsiturnauksen ottelut ovat nähtävillä myös Telia TV:stä preseason-kanavalta, joka löytyy kanavapaikalta 417. Preseason -passin hinta on 14,90€ ja sen voimassaolo päättyy automaattisesti otteluiden päätyttyä. Preseason-passilla näet kaikki elo-syyskuussa kuvattavat 23 Liigan harjoitusottelua. Lue lisää TÄÄLTÄ.

Puolustaja Juuso Pulli, 27, on harjoitellut kuluvan viikon KooKoon mukana ja pelaa oranssimustissa myös Raumalla. Pulli on KooKoon kasvatti, joka on pelannut yhteensä 161 Liiga-ottelua JYPissä ja Ilveksessä.

– Juuso halusi liittyä täksi viikoksi vahvuuteemme, koska tulevan kauden pelipaikkaa ei ole vielä löytynyt. Se sopi meille hyvin, koska Martin Berger, Santeri Salmela ja Peetro Seppälä eivät ole olleet käytettävissä, KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen kommentoi.

– Yhdessä päätimme, että hän voi myös pelata Pitsiturnauksessa ja saada ottelutuntumaa. Se palvelee mielestämme kaikkia osapuolia.


KooKoon kokoonpano Pitsiturnauksessa

Maalivahdit:

#1 Henrik Haukeland
#35 Oskari Salminen
#43 Niilo Halonen

Puolustajat:

#3 Arttu Pelli
#4 Väinö Liikonen
#7 Juho Rautanen
#8 Matt Caito
#41 Oskari Manninen
#44 Juuso Pulli
#47 Alexander Bonsaksen
#66 Kalle Valtola

Hyökkääjät:

#9 Trevor Mingoia
#11 Sami Tamminen
#12 Kim Strömberg
#14 Toni Suuronen
#15 Olli Korhonen
#16 Markus Jokinen
#19 Erik Karlsson
#25 Samuel Bucek
#26 Jere Friberg
#27 Kasperi Ojantakanen
#55 Vilmos Gallo
#62 Kimi Koivisto
#72 Juha-Pekka Haataja
#88 Kyle Platzer
#94 Anrei Hakulinen

Pitsiturnaus 2.8.2019 otteluohjelma

LOHKO A

LOHKO B

klo 09.00

KooKoo – Pelicans

klo 10.15

Lukko – Ässät

klo 11.30

TPS – KooKoo

klo 12.45

Ässät – HIFK

klo 14.00

TPS – Pelicans

klo 15.15

Lukko – HIFK

Välierä 1

klo 17.00

A1 – B2

Välierä 2

klo 18.15

B1 – A2

Finaali

klo 20.00

VE1 voittaja – VE2 voittaja