ENNAKKO:

Kaukaloon palannut Ville Leskinen odottaa tiukkaa TPS-ottelua – "Molemmille on tärkeitä pisteitä jaossa"

10.01.2024

Ville Leskinen vaihtoi kesällä Kärppien paidan KooKoon mustaan ja oranssiin. Hän ehti pelata kauden alussa vain kahdeksan ottelua, kunnes ikävä loukkaantuminen iski kapulan tehokkuudestaan tunnetun ja kertaalleen Suomen mestaruuden voittaneen hyökkääjän rattaisiin.

Ville Leskinen kuvaa kuntoutusjaksoaan hieman pitkästyttäväksi, mutta on tyytyväinen palautumisen tapahtumisesta suunnitellun aikataulun mukaan.

– Oli harmittavaa, kun olin juuri saapunut uuteen joukkueeseen ja jouduin heti pitkälle huilille. Perus kuntoutustahan se oli, mutta eteni aikataulun mukaisesti. Se oli aika tylsää, sillä alkuun olin vain paljon salilla. Sitten kun pääsin jäälle, alkoi helpottamaan.

Vamman sattuessa aika voi palautumisjakson tavoin käydä pitkäksi. Leskisen aika kului pitkälti harjoitteiden parissa, mutta sairasloma tarjosi aikaisemmin muun muassa Kärpissä ja HIFK:ssa pelanneelle hyökkääjälle mahdollisuuden vierailla myös vanhoilla kotikulmillaan useammin.

– Aikaa meni paljon pitkien treenipäivien parissa. Viikonloput olivat hieman vapaampia ja silloin ehdin käymään Helsingissä ja Oulussa aika paljon. Ajan sai sillä lailla kulumaan ja kun kuntoutuskin eteni hyvin, ei ollut sen kummempaa stressiä asian suhteen.

Leskinen palasi pelikentille tammikuun kolmantena päivänä, kun KooKoo kaatoi Lukon kotonaan 5–4-jatkoaikavoitolla. Hyökkääjä kirjasi heti paluuottelussaan syöttöpisteen ja tuleva TPS-ottelu on hänelle jo neljäs paluunsa jälkeen.

– Kentille paluu on tuntunut ihan hyvältä. Pelin kanssa on ollut vielä hieman hakemista, mutta olosuhteisiin nähden paluuni on mennyt ihan hyvin. Olen vielä keskittynyt pitämään vaihdot hieman normaalia lyhyempänä, etten väsy liian aikaisin. Kestävyyden kanssa on vielä hieman palauttamista, mutta olosuhteisiin nähden hyvä paluu.

Leskinen on paluunsa jälkeen asetettu hänelle entuudestaan tuttujen pelikavereiden vierelle. Ketjun keskellä pelaava joukkueen kapteeni Otto Paajanen on Leskiselle tuttu hänen ajaltaan HIFK:n paidassa, kun taas toisella laidalla viilettävän Petter Emanuelssonin hyökkääjä muistaa Kärpistä. Ketju ei ole vielä avannut maalihanojaan, mutta kehittyy Leskisen mukaan jatkuvasti.

– Se on mennyt mielestäni ihan hyvin. Olemme saaneet hieman paikkojakin luotua, tosin maaleja pitäisi saada enemmän tehtyä. Emme ole tainneet sillä ketjulla vielä maaliakaan tehdä, mutta tuttujen pelaajien vierelle oli helppo asettua. Uuteen ketjuun sopeutuminen ottaa aina aikansa, mutta pelimme on kehittynyt jatkuvasti.

Emanuelsson teki KooKoon kanssa sopimuksen vasta kauden alun jälkeen, mutta on istunut joukkueeseen mallikkaasti. Leskinen ei tiennyt ruotsalaisen sopimuksesta etukäteen.

– Emme puhuneet asiasta, se tuli itsellenikin ihan yllätyksenä. Hyvä että päätyi tänne, hän on mukava ihminen ja on kivaa olla jälleen samassa joukkueessa.

Aurajoen varrelle

KooKoo kohtaa seuraavassa ottelussaan TPS:n Turussa. Joukkueiden edeltävästä kohtaamisesta on alle kuukausi ja se päättyi KooKoon tilastohallinnasta huolimatta TPS:n jatkoaikavoittoon. Ylempänä mainittu Emanuelsson iski KooKoon tasoitusmaalin vain muutamia sekunteja ennen varsinaisen peliajan loppua, mutta TPS syötti vierailleen karvasta kalkkia jatkoajan viimeisillä sekunneilla.

Tuleva kohtaaminen on molemmille joukkueille kullan arvoinen, sillä KooKoo on tällä hetkellä Liigan sijalla 12 ja kahden sarjapisteen päässä viimeistä pudotuspelipaikkaa hallussaan pitävästä Ässistä. Yhdeksännellä sijalla majaileva TPS on neljä pistettä KooKoota edellä ja vain neljä pistettä kuudentena sijaitsevaa Lukkoa perässä. Tällä ottelulla on suuri merkitys molempien joukkueiden pudotuspelitaistojen kannalta.

Ottelussa tullaan näkemään erikoistilannepelaamisen kuntopuntarieliittiä, sillä KooKoon ylivoima on viieisen kymmenen ottelun otannalla Liigan neljänneksi paras. Vastaan asettuu turkulainen alivoima, joka on samalla otoskoolla koko Liigan vahvin. Runsasmaalista ottelua on myös lupa odottaa, sillä molemmat joukkueet ovat päästäneet kauden aikana yli 100 maalia ja KooKoo on myös rikkonut 100 tehdyn osuman rajapyykin jo joitain otteluja aikaisemmin. TPS:n tehtyjen maalien sarakkeessa näkyy 99 täysosumaa.

KooKoon paras pistemies otteluun lähdettäessä on 37 otteluun 32 tehopistettä tehnyt hyökkääjä Ben Tardif. Kultakypärän omistaja tosin saattaa milloin tahansa vaihtua, sillä hänen hyvä ystävänsä Charle-Édouard D’Astous hengittää hyökkäysalueen siniviivalta Tardifin niskaan 31 tehopisteellään. TPS:n kultakypärää kantaa Markus Nurmi 26 tehopisteellään, jonka jälkeen Viljami Marjala ja Linus Fröberg seuraavat perässä 23 ja 21 pisteillään.

KooKoo on valmistautunut otteluun hyvin perinteisellä kaavalla. Leskinen itse odottaa tiukkaa kamppailua.

– Pelicans-ottelun jälkeen oli pari lepopäivää ja sen jälkeen ollaan jatkettu treeneillä, valmistautuminen on ollut kaikenkaikkiaan hyvin normaali. Odotan tiukkaa peliä, sillä molemmille on tärkeitä pisteitä jaossa. Voitto tekisi erittäin hyvää pudotuspelipaikkaa ajatellen.

Leskinen on pelannut Liigaa useita kausia ja kohdannut TPS:n moneen otteeseen. Hyökkääjän parhaat muistot keskinäisistä kohtaamisista liittyvät hallin tunnelmaan.

– TPS:ää vastaan on tosiaan tullut aika monta kertaa pelattua. Kärppien kanssa olemme muutaman kerran vierailleet Turussa niin, että siellä on ollut loppuunmyyty halli ja ne kerrat ovat kyllä jääneet mieleen. En tiedä, mahtaako tällä kertaa myydä täyteen.

Ville Leskinen, vapaat terveiset KooKoon seurayhteisölle ja kannattajille:

– Haluan kehua faneja hyvästä meiningistä ja toivottavasti he jatkavat samaan malliin!

KooKoolta ovat TPS-ottelusta sivussa Toni Suuronen (tilannetta tarkkaillaan päivittäin), Jesse Nurmi (paluuajankohta tammi-helmikuu) ja Oskari Setänen sekä Emil Molin (tarkentuu myöhemmin).

Seuraavat kotiottelut:

La 13.1.2024 klo 17:00 KooKoo – HPK // Osta liput

To 18.1.2024 klo 18:30 KooKoo – JYP // Osta liput

La 20.1.2024 klo 17:00 KooKoo – KalPa (Mustaoranssi Peli, yleisölle vapaa pääsy!)