Kauden viimeistä viedään – ”Vain yksi tavoite”

13.3.2019

13.03.2019 19:51

Kauden viimeistä viedään – ”Vain yksi tavoite”KooKoo kiitti kotiyleisöään hyvästä tuesta JYP-ottelun jälkeen. Kuva: Teija Ahola

KooKoon kauden 2018–2019 viimeinen ottelu taistellaan torstaina rakasta kilpakumppania, Jukureita, vastaan Mikkelissä.

Vaihteikas kausi oranssimustien osalta päättyi kotiotteluiden osalta tiistaina Lumon Areenalla. Tunnetta täynnä ollut ilta päättyi JYPin voittoon voittolaukauskilpailun jälkeen maalein 4–5. Tunteet eivät lakanneet päätössummerin soittoon, sillä KooKoon koko edustusjoukkue, mukaanlukien valmentajat ja joukkueen huolto saapuivat jäälle kiittämään omiaan. Joukkue pelasi isolla sydämellä – mutta aikoo antaa vielä kerran kaikkensa torstaina Mikkelissä, kun runkosarjan viimeinen ottelu pärähtää käyntiin Ikioma Areenalla klo 18.30.

Jukurit on KooKoon rakas kilpakumppani jo aiemmalta sarjatasolta. Kaksikko on tarjonnut hyvää kiekkoviihdettä monelle laijia seuraavalle – ja tunteet näiden kahden kamppailessa ovat myös menneet edestakaisin.

– Meillä on torstaille vain yksi tavoite: Voittaa kauden viimeinen ottelu, nuori hyökkääjälupaus Joonas Oden kommentoi kauden viimeisen ottelun alla.

KooKoon kannalta tämän kauden tilastot ovat karua luettavaa: Jukurit on voittanut kaikki tämän kauden kohtaamiset maalieron ollessa mikkeliläisille 4–11. KooKoon ainut tavoite kauden viimeiseen otteluun lähdettäessä on voittaa ja ennen kaikkea päättää kausi hyvään lopputulokseen.

– Haetaan voittoa hyvällä hyökkäys- ja puolustuspään pelaamisella.

Torstai-illan vastustaja on viidestä edellisestä ottelusta voittanut vain yhden – tiistaina Jukurit kaatoi Lukon Raumalla runsasmaalisesti 1–6. Tuokin ottelu oli mikkeliläisten silmin vaihteikas, sillä Markku Flinck täräytti Jukurien Liiga-historian ensimmäisen kypärätempun ja hyökkääjä Vadim Pereskokov heitettiin ulos säädyttömästä eleestä. Pereskokov on oletettavasti pelikiellossa KooKoo-ottelussa.

Vaikka kummallakaan joukkueella ei torstaina enää ole panosta ottelussa, on ilta varmasti mielenkiintoinen. Molemmat joukkueet haluavat päättää kautensa voittoon ja KooKoon kultakypärä Malte Strömwall jahtaa edelleen maali- ja pistepörssin voittoa.

Malten rinnalla on hyviä otteita esittänyt myös Oden. Nuori 19-vuotias hyökkääjälupaus pitää luistelunopeutta vahvuutenaan.

– Omalla kohdallani on ollut hyvä kausi ja olen todella onnellisessa asemassa, että olen saanut pelata edustusjoukkueessa. Olen myös tyytyväinen omaan suorityskykyyni, 7-vuotiaana jääkiekon aloittanut Oden hymyilee.

Jukurit ei voi enää nousta KooKoon ohi sarjataulukossa, vaikka keskinäisissä kamppailuissa Jukurit vetikin pidemmän korren tällä kaudella.

– Kausi on kokonaisuudessaan mennyt kaksijakoisesti. Kauden alku oli hyvää joukkueelta, mutta itselleni alku (kun tulin mukaan tiimiin) oli vaikeaa ja peleissä näkyi hermostuneisuus. Sain kuitenkin lisää itseluottamusta ja samalla joukkueenkin otteet paranivat, joten pelaaminen helpottui sen myötä, Oden tiivistää.

KooKoon lisäksi Mikkeliin matkaa täysi bussillinen kannattajia! Ottelu alkaa klo 18.30 ja on seurattavissa Telia TV:stä ja KooKoo-appista sekä Liigavahti-mobiilisovelluksesta.