Kauden viimeisestä Kaakon Derbystä piste

Kauden viimeisestä Kaakon Derbystä piste

17.2.2019

17.02.2019 15:23

Kauden viimeisestä Kaakon Derbystä pisteSaiPa käänsi voiton jatkoajalla. Kuva: Tuula Aronen

Lumon Areenan hyvän kotiyleisön edessä kauden kuudes Kaakon Derby päättyi SaiPan voittoon.

Nousujohteinen ottelu ei tällä kertaa riittänyt kuin pisteeseen, sillä kauden viimeinen Kaakon Derby päättyi lappeenrantalaisten voittoon jatkoajalla maalein 2–3 (0–1, 1–1, 1–0, 0–1).

KooKoo aloitti ottelun vaisusti ja laski SaiPan maalin karkumatkalle vajaan viiden minuutin pelin jälkeen. SaiPan hyökkäys käytti leveyttä hyväkseen ja Micke Saari viimeisteli ottelun ensimmäisen osuman miltei nollakulmasta. Ensimmäinen erä kulki muutoin tasaisissa lukemissa, joskin paremmat maalipaikat siunaantuivat vierasjoukkueelle.

– Synkät pilvet ovat tässä meidän yllä olleet ja pilvinen oli myös ottelun alku, päävalmentaja Mikko Heiskanen tiivisti ottelun alun.

– Ensimmäinen erä oli kuin uitetut koirat, siinä ei onnistunut mikään. Ei saatu edes perusjuttuja onnistumaan, kuten syöttöjä lapaan.

Toisen erän alku ei ollut oranssimustien lasien läpi katsottuna mitään herkkua. SaiPa pääsi juhlimaan jo illan toista osumaansa, kun erää oli takana vain 14 sekuntia. Tällä kertaa maalintekijänä Joni Nikko.

Tässä vaiheessa ottelu näytti murheelliselta kolmea pistettä janoavan isäntäjoukkueen näkökulmasta. Jos ensimmäinen erä oli haastava, toisen erän alku ei ollut myöskään mikaan helppo. KooKoo kuitenkin alkoi kasaamaan omia palikoitaan yksi kerrallaan kasaan ja syötöt alkoivat pikkuhiljaa löytää perille. Palkinto tästä tulikin ajassa 32.21, kun kapteeni Toni Kähkönen onnistui lapioimaan kiekon SaiPan verkkoon maalin edustalta. Kavennusosumasta syöttöpisteet illan aikana hyvin pelanneille nuorelle Joonas Odenille ja Alexander Bonsaksenille.

– Onneksi jaksettiin uskoa tekemiseen ja niistä pienistä onnistumisista kasattiin palettia kasaan.

Kauden aikana kolmannet erät ovat olleet vaikeita KooKoolle, mutta tällä kertaa oranssimustat pelasivat nousujohteisen ottelun. Ajassa 47.05 Bonsaksen laittoi pomppukiekkoa maalille ja Kim Strömberg kävi tuikkaamassa Bonsan vedon maaliviivan oikealle puolelle, SaiPan maalivahdin Frans Tuohimaan vain katsellessa vierestä. Toinen syöttöpiste Olli Korhoselle.

– Tultiin ihan hyvällä fiiliksellä siihen viimeiseen viiteen minuttiin, milloin ottelua aletaan ratkomaan ja aika lähellä oltiinkiin siinä ennen kuusikymppisen loppua. Harmi vain, ettei siinä tänään täysin onnistuttu, Heiskanen harmitteli.

Tasalukemissa 2–2 edettiin kolmannen erän loppuun asti. KooKoolla oli mahdollisuuksia klaarata kolme pistettä, mutta hyvistä paikoista huolimatta ottelun ratkaisua haettiin jatkoajalla.

Jatkoaikaa oli vanhentunut puolitoista minuuttia, kun ensisilmäyksellä paitsiolta näyttäneen tilanteen jälkeen Robin Salo iski kiekon ylös KooKoon verkkoon ja näin ollen lisäpiste matkasi SaiPan mukana Lappeenrantaan.

– Sillai ihan positiivinen olo, kun otteluun lähdettiin kuitenkin aivan nollista ja pystyttiin kasvamaan pelin aikana muutama milli, vaikka ei voittoon tänään riittänytkään.