Kauden ensimmäinen Lumon Areenalla: ”Jatkamme siitä, mihin lauantaina jäimme”

Kauden ensimmäinen Lumon Areenalla: ”Jatkamme siitä, mihin lauantaina jäimme”

30.8.2019

30.08.2019 09:33

Kauden ensimmäinen Lumon Areenalla: ”Jatkamme siitä, mihin lauantaina jäimme”Erik Karlsson pääsee kamppailemaan maatovereitaan vastaan.

KooKoo kohtaa ensimmäisesssä ja ainoassa kotona pelattavassa harjoitusottelussa Karlskrona HK:n.

Oranssimustien harjoitusottelukauteen sisältyy vain yksi kotona pelattava harjoitusottelu, kun perjantaina Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaava Karlskrona HK saapuu Lumon Areenalle.

– On jännittävää pelata ensimmäinen tämän kauden ottelu kotiyleisön edessä, KooKoon ruotsalaisvahvistus Erik Karlsson myhäilee.

Karlskrona on perusettu vuonna 2001 ja tällöin joukkue aloitti historiansa viidenneksi korkeimmalta sarjatasolta (divisioona 3:sta). Joukkueen nousu on ollut hyvää, sillä ensimmäisen kerran se pääsi yrittämään nousua Allsvenskaniin kaudella 2010–2011, mutta jäi silloin kolmanneksi karsintasarjassa. Kaudella 2011–2012 joukkue siten nousi toiseksi korkeimmalle sarjatasolle.

Karlskronan joukkueessa nähdään myös suomalaisia, sillä joukkueen valmennuksesta löytyy KooKoossakin 1. divisioonassa vuosina 1994–1996 pelannut Arto Miettinen. Miettisen lisäksi joukkueen maalivahtivalmentajana toimii Timo Leinonen.

Kentän puolella on myös suomalaista väriä, sillä pitkään Suomen Mestiksessä pelannut Janne Kivilahti on joukkueensa ainut suomalaispelaaja.

– Itse en tunne joukkueesta ketään pelaajaa, vaikka ruotsalaisten lisäksi siellä muutama suomalainen vaikuttaakin.

KooKoo on harjoitusotteluissa ottanut vain yhden voiton, sillä viime viikon lauantaina Imatralla Bauer-turnauksessa KooKoo voitti Mestis-mestari Ketterän.

– Uskon, että jatkamme siitä, mihin lauantaina jäimme. Ruotsalaiset pelaavat suomalaisten tavoin hyvää jääkiekkoa, vaikkakin Liigassa pelataan enemmän puolustuspään kautta.

– En usko, että pelilliset erot ovat kovin suuria, Karlsson valottaa perjantain harjoitusottelua.

Ottelu alkaa poikkeuksellisesti klo 19.00, sillä viereisellä kentällä pelataan Superpesiksen 2. välieräottelu klo 17.00 alkaen. Ottelu vaikuttaa myös KooKoon ottelun muihin järjestelyihin, joista löydät lisää informaatiota TÄÄLTÄ.


Uutinen | 27.08.2019 15:10

KooKoo kohtaa perjantain harjoitusottelussa Karlskrona HK:n Lumon Areenalla.

Lue lisää