Kauden avauksesta hyvällä pelillä huono tulos

Kauden avauksesta hyvällä pelillä huono tulos

13.9.2019

13.09.2019 22:20

Kauden avauksesta hyvällä pelillä huono tulos

KooKoo avasi kautensa tuttuun tapaan Kaakon Derbyllä, tällä kertaa Lappeenrannassa.

Liiga-kausi käynnistyi perjantaina KooKoon osalta perinteiseen tapaan paikallisväännöllä SaiPaa vastaan – lauantaina vuorossa on samojen joukkueiden bakc-to-back -mittelö Kouvolassa.

Kouvolalaisjoukkue esitti hyvin vahvan esityksen ja pelasi hyvän 60-minuuttisen, mutta ainut tahra jäi tulostaululle SaiPan ollessa parempi maalein 5–3 (3–1, 0–2, 2–0).

Isännät avasivat kauden ensimmäisen Kaakon Derbyn maalihanat, kun Tomas Záborský vei isännät KooKoon kahden minuutin ylivoiman jälkeen 1–0-johtoon.

KooKoo ei tästä kuitenkaan lannistunut, sillä oranssimustien kauden ensimmäisen sai kunnia viimeistellä komeasta läpiajosta Kimi Koivisto. KooKoo oli muutenkin hyvällä jalalla liikkeellä, sillä koko ottelun ajan kouvolalaisryhmä oli vastustajaansa edellä hallintaprosenteissa. Hallinta ei ryhmää auttanut, sillä Ville Koho ja Mikael Kuronen veivät sputnikit jo kahden maalin karkumatkalle ennen ottelun toista erää.

Kaakon Derbyistä ei ole tunnetta puuttunut, eikä sitä puuttunut myöskään tänään. Lisää tunnetta kaukaloon saatiin, kun Anrei Hakulinen pääsi läpiajoon, onnistumatta kuitenkaan maalinteossa. Tilannetta tarkisteltiin vielä videoltakin, mutta oranssimustien kirin täyty jatkua 3–1-tilanteesta.

KooKoon rynnistys lähti käyntiin ajassa 16.51, kun illan ensimmäisellä ylivoimalla Matthew Caito laittoi siniviivasta kovan vedon maalille ja Kim Strömberg ohjasi pelivälineen isäntien maaliin. Vain puolitoista minuuttia myöhemmin Vilmos Galló tasoitti lukemiksi 3–3 ja KooKoo alkoi saamaan palkintoa hyvästä pelaamisestaan.

– Jos oma tehokkuus on tätä luokkaa, pitää puolustaa vielä paremmin, KooKoon pääavalmentaja Jussi Ahokas kommentoi taiston tauottua.

Vaikka KooKoo hallitsi koko ottelun ajan, illan ratkaisumaalit menivät SaiPan nimiin kolmannessa erässä Joni Nikon 4–3-osumalla ja lopullisen niitin tyhjiin viimeisteli illan toislelaan Záborský.

– SaiPan viimeistely oli tänään hyvää, he tekivät maalin lähestulkoon joka paikasta. Sieltä tuli harppuuna, ja siihen päälle meille muutama pölhö virhe, mitkä lopulta ratkaisivat ottelun.

Illan parhaimmistoa oli hyvä peli, vaikka palkinto siitä jäikin saamatta – ja runsas kannattajajoukko, joka tuki omiaan yhden joukkueen tavoin.

5–3-lukemilla kauden ensimmäinen Kaakon Derby siis SaiPalle ja lauantaina revanssin paikka. Lauantain ottelu KooKoo–SaiPa alkaa poikkeuksellisesti klo 18.30. Lienee selvää se, mitä asioita lauantaina kaukalossa aiotaan parantaa.