Kaudelle komea päätös Mikkelistä

Kaudelle komea päätös Mikkelistä

14.3.2019

14.03.2019 23:06

Kaudelle komea päätös Mikkelistä

KooKoo voitti värikkään kauden viimeisen ottelunsa torstaina Mikkelissä.

KooKoon pudotuspelitavoite ei täyttynyt, mutta joukkue päätti kautensa vahvaan maaliskuuhun. Kauden viimeisessä matsissa KooKoo kaatoi vieraskaukalossa Mikkelin Jukurit jatkoajalla maalein 3–4 (2–0, 0–1, 1–2, 0–1).

Ottelun draamankaari ei olisi voinut olla upeampi, sillä jatkoajan voittomaali oli kultakypärä Malte Strömwallin käsialaa. Maali oli Strömwallille kauden 30. ja varmisti ruotsalaisen pistepörssin sekä maalipörssin voitot.

– En tiennyt [Kärppien Ville] Leskisen tilastoista mitään ottelun aikana. Kun tein viimeisen maalin, niin joukkuekaverit tulivat kertomaan, että olin voittanut, Strömwall sanaili.

Pörssien voitot olivat historialliset, sillä ne olivat KooKoon seurahistorian ensimmäiset pääsarjatasolla.

Itse ottelussa KooKoo oli avauserässä täysi vastaantulija ja Jukurit kirmasi erätauolle 2–0-johdossa. KooKoo aloitti kirinsä toisessa erässä Anrei Hakulisen maalilla kahden miehen ylivoimalla.

– Olimme avauserässä aivan sukkasillamme. Hirveästi tuli taas jäähyjä, KooKoon päävalmentaja Mikko Heiskanen manasi.

Päätöserässä Malte Strömwall tasoitti pelin illan ensimmäisellään ylivoimalla. Vain paria minuuttia myöhemmin Juha-Pekka Haataja vei vieraat ensimmäistä kertaa johtoon, mutta Jukurit tuli vielä varsinaisen peliajan lopulla tasoihin.

Kausi sai upean kruunun, kun Strömwall karkasi jatkoajalla läpi ja sinetöi maalillaan voiton Kouvolaan.

– Oli todella hienoa päättää kausi läpiajoon ja maaliin, koska olen missannut niitä niin monta kauden aikana! Mikä päätös minulle ja joukkueelle, Strömwall iloitsi.

Kauden kahdeksasta viimeisestä ottelustaan KooKoo voitti viisi ja nappasi 16 sarjapistettä. Koko kauden 73 sarjapistettä oikeuttivat lopulta 13. sijaan.

– Ennen viimeisiä pelejä vietimme paljon aikaa yhdessä. Sen kautta saimme myös tulosta, pääluotsi Heiskanen tuumasi.

KooKoo kiittää katsojia, kannattajia ja yhteistyökumppaneita kaudesta 2018–2019!