RAPORTTI:

Kärpät tyly ja tehokas isäntä Raksilassa

07.03.2024

KooKoo taipui torstaina Oulussa, mutta playoffs-taisto jatkuu runkosarjan viimeisessä ottelussa lauantaina Lumon Areenalla.

KooKoon vierailu Oulun Raksilaan ja Kärppien kotiluolaan ei tuonut joukkueelle lisäystä pistepottiin. Kotijoukkue oli vahvempi loppulukemin 6–2 (2–1, 1–0, 3–1).

– Tämä on maalintekopeli. Kaveri laittoi tylysti kiekkoa pussiin ja me emme todellakaan käyttäneet omia paikkojamme, tiivisti KooKoon päävalmentaja Olli Salo illan annin.

– Annoimme pelaamisellamme meille mahdollisuuden ottaa pisteitä täältä, mutta maalit ratkaisevat. Kärpät oli tänään tyly ja tehokas.

Kamppailu sai vieraiden kannalta murheellisen alun, kun Ville Koivunen ohjasi Kärpät johtoon jo 19 sekunnin kohdalla.

– Ottelu ei todellakaan alkanut kuten olimme toivoneet, mutta muuten pelasimme mielestäni ensimmäisen ja toisen erän ihan hyvin. Meillä oli loistavia paikkoja, joista pitäisi vain iskeä.

KooKoo tulikin nopeasti tasoihin Arttu Ilomäen ohjauksella (2:24), mutta Kärpät pääsi kuin pääsikin johdossa erätauolle Teemu Turusen ylivoimamaalin ansiosta. Ilomäen maalin syöttöpisteet kirjattiin viivasta laukoneelle Charle-Edouard D’Astousille ja Ben Tardifille.

Toisen erän lopulla Tommi Kivistö laukoi suoraan hyökkäyspään aloitusvoiton jälkeen Kärpät 3–1-johtoon, kun KooKoo ei ollut ennen tätä käyttänyt omia hyviä paikkojaan hyödyksi.

– 3–1-maali toi tuskaa pelaamiseen, vaikka kolmannen erän alussa olikin vielä kipinä ja yksi paikka tehdä maali, mutta kiekko ei osunut lavalle, Salo harmitteli.

Päätöserän alussa Kärpät teki 4–1-maalin ja nopeasti perään 5–1-osuman. Teemu Engbergin 5–2-kavennus oli laiha lohtu ja kotijoukkue iski vielä 6–2-loppulukemat tyhjään maaliin.

Engbergin maalin alustivat kokoonpanoon palanneet Samuel Valkeejärvi ja Jesse Nurmi, joka sai siis 19-vuotissyntymäpäivänään tililleen syöttöpisteen.

– Neljännen maalin jälkeen peli olikin meiltä tuskien taivalta. Kun tiedetään mistä pelataan, niin ihmismieli on ihmismieli ja rupeaa nopeasti miettimään erilaisia asioita.

KooKoon kiivas taisto pudotuspeleihin pääsystä jatkuu lauantaina runkosarjan viimeisessä ottelussa Lumon Areenalla, minne vieraaksi saapuu Lahden Pelicans. Ottelu on samalla Ladies’ Night ja alkaa tuttuun tapaan kello 17. Liput myy Ticketmaster.

– Meillä on runkosarjassa vielä yksi peli jäljellä ja lyömme siinä kaikkemme likoon. Sen jälkeen katsotaan missä mennään.

Seuraavat kotiottelut:

La 9.3.2024 klo 17.00 KooKoo–Pelicans // Osta liput