Kärpät nollasi KooKoon voittoputken

Kärpät nollasi KooKoon voittoputken

19.10.2019

19.10.2019 22:17

Kärpät nollasi KooKoon voittoputken

KooKoon puolustuspeli toimi jälleen lauantaina Lumon Areenalla, mutta voitto matkasi kuitenkin Ouluun.

Liigan kärkipään kamppailu KooKoon ja Oulun Kärppien välillä miteltiin lauantaina Lumon Areenalla. KooKoo esiintyi kotikaukalossa taas edukseen, mutta jäi tällä kertaa ilman palkintoa, kun Kärpät vei ottelun jalkapallolukemin 0–1 (0–0, 0–1, 0–0).

– Joukkueen ilme ja tekeminen oli tänään erittäin laadukasta. En voi olla kuin tyytyväinen, KooKoon päävalmentaja Jussi Ahokas kommentoi.

Lopputulos katkaisi samalla KooKoon viiden ottelun voittoputken. Tappio oli KooKoolle lokakuun ensimmäinen.

– Vastassa oli Euroopan huippujoukkue ja me pystyimme haastamaan heidät täysin.

Tasainen ottelu oli tilastojen valossa lievästi KooKoon hallintaa. Kotijoukkue laukoi ottelussa yhteensä 54 kertaa, kun Kärpät pääsi yrittämään vain 39 kertaa.

Ottelun ainokaisen osuman iski NHL-nimi Jesse Puljujärvi toisen erän puolivälissä. Toisessa erässä KooKoon Henrik Haukeland torjui Julius Junttilan rangaistuslaukauksen.

– Etenkin ensimmäisessä erässä oli aivan huippupaikkoja sen verran paljon, että niistä olisi pitänyt pystyä viimeistelemään. Jos rehellisesti sanotaan, niin viimeistelystähän se jäi tänään kiinni.

– Viimeinen erä oli tasainen ja sen Kärpät puolusti hyvin. Isossa kokonaisuudessa ensimmäinen erä oli meiltä paras ja siinä loimme useita huippupaikkoja. Niistä pitää vaan tehdä. Vastustajan ykköskenttä oli tänään erinomainen.

KooKoon maalilla Henrik Haukeland torjui yhteensä 19 kertaa. Kärppien Justus Annunen venytti nollapeliputkensa jo yli 256 minuuttiin.

– Olen ylpeä siitä, miten joukkue tänään taas taisteli, puolusti ja sitoutui. Justus Annuselta Kärppien maalilla erinomainen peli. Meidän pitää nähdä tästä positiiviset asiat eikä jäädä tulokseen kiinni.

– Kun pidämme puolustus- ja taisteluilmeen tuollaisena, niin varmasti otamme taas voittoja.

Nopein luistelija:

Erik Karlsson (KooKoo) 35,21 km/h
Jasper Lindsten (Kärpät) 34,62 km/h

Kovin laukaus:

Vilmos Galló (KooKoo) 138,7 km/h
Topi Niemelä (Kärpät) 127,0 km/h

Seuraavat kotiottelut:

La 26.10. klo 17.00 KooKoo–Jukurit
La 2.11. klo 17.00 KooKoo–JYP
Ti 12.11. klo 18.30 KooKoo–HPK