Kapteenisto valittu – Bonsaksen jatkaa kipparina

18.8.2021

18.08.2021 19:29

Kapteenisto valittu – Bonsaksen jatkaa kipparina

KooKoon kapteenisto kaudella 2021–2022: Alexander Bonsaksen, Oskari Manninen, Heikki Liedes ja Kim Strömberg.

KooKoo on valinnut kapteeninelikkonsa syyskuussa alkavalle Liiga-kaudelle. Tällä kaudella nelikkoon sisältyy kokemusta, esimerkillisyyttä, rauhallisuutta, neuvottelukykyä ja ennen kaikkea KooKoo-sydäntä.

Kapteenina kaudella 2021–2022 jatkaa norjalaispuolustaja Alexander Bonsaksen, 34, jolle kausi on jo kolmas peräkkäinen oranssimustien kipparina. Bonsaksen on toiminut KooKoo-kapteenina myös kausilla 2020–2021 ja 2019–2020 ja nyt alkava kausi on Bonsaksenille jo neljäs peräkkäinen KooKoo-paidassa. Bonsaksen on ollut myös KooKoon toinen ulkomaalaiskapteeni, sillä ensimmäisenä ulkomaalaispelaajana kapteenina sai toimia Josh Green, joka kipparoi joukkuetta kaudella 2016–2017.

Bonsaksenin johtaman kapteeniston täydentävät puolustaja Oskari Manninen, 30, hyökkääjä Heikki Liedes, 28, ja oranssimustiin paluumuuton tehnyt hyökkääjä Kim Strömberg, 33.

– En voi sanoin kuvailla, kuinka paljon odotan pääseväni jälleen pelaamaan kannattajillemme, sillä siitä on jo todella kauan aikaa, kapteenin merkkiä kunnialla kantava Bonsaksen kommentoi.

Bonsaksenin edellinen kausi päättyi maaliskuussa leikkauspöydälle ja pelaaja kuntoutuu kaukaloon kovaa vauhtia. Bonsaksenin paluuta ennen C-merkkiä rinnassaan kantaa Oskari Manninen.

– Meillä on todella jännittävä joukkue tällä kaudella ja näyttää siltä, että jokaisella paikalla on hyviä pelaajia. Meillä on myös uusi valmentaja ja uusia pelaajia, joten meidän pitää tehdä paljon töitä onnistuaksemme. Olen varma, että olemme valmiita tälle kaudelle ja parannamme toivottavasti tekemistämme myös kauden aikana nousujohteisesti, Bonsaksen kertoo.

Manninen on pukenut KooKoo-paidan päällensä jo kahden edelliskauden ajan ja jatkaa Kouvolassa myös tämän ja seuraavan kauden. Manninen on ollut kaikilla KooKoo-kausillaan kapteeniston jäsen.

– On kunnia saada jatkaa kapteenistossa ja on hieno kokea joukkueen ja valmennuksen luottamus. Meidän joukkueessa on paljon johtajuutta myös kapteeniston ulkopuolella, mikä on hieno juttu, Manninen kehuu kollegoitaan.

– Kapteenistossa on esimerkillisiä ihmisiä ja pelaajia, joihin voi luottaa kentällä ja kentän ulkopuolella – hyvä tiimi kasassa kaiken kaikkiaan. ”Bonsan” korvaaminen on tuttua hommaa jo viime kauden lopulta, eli oma tontti ei siltä osin muutu oikein mitenkään. Kopissa kenenkään ei tarvitse esittää mitään.

Uutta verta kapteenistoon

Uusi kasvo kapteenistossa on Lukosta Kouvolaan saapunut hyökkääjä Heikki Liedes.

– Tietysti hieno juttu päästä mukaan kapteenistoon näin uutena pelaajana, Liedes kommentoi iloisena.

Hänkin virkkoo Mannisen tavoin johtajuuden ja kokemuksen perään ja peräänkuuluttaa ”yhteistä juttua”.

– Meillä on paljon pelaajia, jotka ovat toimineet aiemmissa joukkueissaan kapteenistoissa, niin yhdessä me tätä juttua viedään eteenpäin. Se, kenen rinnassa se kirjain on, ei loppujen lopuksi ihan hirveästi tilannetta muuta.

– Omalla esimerkillä yritän näyttää mallia, miltä menestyvän joukkueen arjen kuuluu näyttää ja ottaa tarvittaessa siihen kiinni, jos näyttää siltä, että ei olla menossa oikeaan suuntaan. Yritän auttaa Bonsaa parhaani mukaan ja yrittän pitää huolen siitä, että jokainen voi olla kopissa oma itsensä. Jokaisen on tärkeää tuntea olevansa tärkeä osa joukkuetta ja että jokaisen panos joka päivä on yhteisölle tärkeä, Liedes päättää.

Nelikon täydentää KooKooseen palannut hyökkääjä Kim Strömberg. ”Rölli” oli KooKoon kapteenistossa myös edellisellä KooKoo-kaudellaan 2019–2020, jolloin kipparina toimi niin ikään Bonsaksen.

– Hyvät fiilikset on ja ilolla otin vastaan avustavan kapteenin valinnan. Pyrin olemaan avoin ja rehellinen avustava kapteeni ja pyrin kliseisestikin johtamaan oman esimerkin kautta. Tottakai rooliin kuuluu myös tukena oleminen kaikille pelaajille, Strömberg kertoo.

KOOKOON KAPTEENIT LIIGASSA JA SM-LIIGASSA:

1987–1988 Harri Haapaniemi
1988–1989 Risto Kerminen
1989–1990 Risto Kerminen
2015–2016 Ari Vallin
2016–2017 Josh Green
2017–2018 Toni Kähkönen
2018–2019 Toni Kähkönen
2019–2020 Alexander Bonsaksen
2020–2021 Alexander Bonsaksen
2021–2022 Alexander Bonsaksen