Kanssakulkijuus on sankarihommaa

Kanssakulkijuus on sankarihommaa

15.2.2020

15.02.2020 10:21

Kanssakulkijuus on sankarihommaaTrevor Mingoia, Matt Caito, Kyle Platzer ja Libor Sulak ovat kanssakulkijoita mielellään. Kuva: KooKoo

KooKoon lauantainen kotiottelu Rauman Lukkola vastaan on #kanssakulkija-teemaottelu.

Kun lapsi sairastuu vakavasti, koko perheen elämä muuttuu yhtäkkiä ja arvaamatta. Äkillinen tilanne vaatii sopeutumista, johon perhe tarvitsee tukiverkostoa, muistuttaa Sylva ry:n Kanssakulkija-kampanja, jossa myös KooKoo on mukana. Sylva näkyy ja kuuluu myös lauantaina KooKoo–Lukko -kotiottelussa, joka on Kanssakulkija -teemaottelu. Samana päivänä vietetään kansainvälistä lasten syövän päivää.

Sylva on valtakunnallinen järjestö, jonka tehtävä on auttaa sairastunutta ja läheisiä tunnistamaan omat voimavaransa ja tarjota mahdollisuus käsitellä kriisiä ammattilaisen ohjauksessa turvallisessa ympäristössä yhdessä saman kokeneiden kanssa. Myös Sylva tarvitsee kanssakulkijoita tukitoimintansa mahdollistamiseen. Sylva auttaa syöpään sairastuneita lapsia ja heidän läheisiään selviämään kriisistä, käsittelemään sairastumista ja suuntaamaan eteenpäin vaikeassa elämäntilanteessa.

Kanssakulkeminen on sankarihommaa. Kanssakulkija-kampanja haastaa ihmiset ja yhteisöt ottamaan tehtävän vastaan ja tukemaan Sylvan työtä.

– Kymenlaakson syöpäyhdistyksen Syke-kerho toimii Kymenlaakson alueella. Syke on Sylvan Kanssakulkija. Meillä on yhteinen päämäärä. Haluamme, että jokainen syöpään sairastunut lapsi ja hänen läheisensä saa tarvitsemaansa tukea, kertoo Syke-kerhon aktiivi ​Sari Yli-Kojola​.

Joka vuosi noin 150 suomalaista lasta sairastuu syöpään. Tehokkailla hoidoilla noin 80% heistä parantuu, mutta samalla sekä sairastuneen että hänen lähipiirinsä arki mullistuu. Huoli ja epävarmuus varjostavat potilaan ja perheen tulevaisuutta. Elämää joutuu suunnittelemaan uusiksi ja tekemään muutoksia, jotka hankaloittavat arkea.

– Sopeutuminen ja kriisin käsittely on tuskallista ja työlästä. Se vaatii voimavaroja eikä onnistu yksin. Oikea-aikainen tuki on tärkeää perheen selviytymisen, pärjäämisen ja myöhemmän hyvinvoinnin kannalta, kertoo Sylva ry:n lapsiperhetyön asiantuntija Riikka Ranta​.

Kanssakulkijat mukana Liigan otteluissa kaikilla liiga-paikkakunnilla

Liiga ja seurajoukkueet ovat Sylvan Kanssakulkijoita. Liiga-joukkueet järjestävät jokaisella paikkakunnalla Kanssakulkija-ottelut yhdessä Sylvan ja paikallisten syöpäyhdistysten ja vanhempainkerhojen kanssa. Kampanjan kautta Liiga ja seurat saavat mahdollisuuden tehdä yhdessä hyvää vaikeassa elämäntilanteessa olevien perheiden hyväksi ja luoda jääkiekko-otteluihin katsojia koskettavaa ja sitouttavaa sisältöä. Kouvolassa tehdään yhdessä hyvää lauantaina 15.2.2020 pelattavassa KooKoo–Lukko-ottelussa.

Ottelussa aloituskiekon pudottaa 10-vuotias ​Jasperi Rauos​ Kouvolasta. Kova KooKoo-fani sairastui leukemiaan vuonna 2018. Hoidot kestävät noin 2,5 vuotta, mutta rankin osa alkaa olla jo takanapäin. Jasperi ja hänen äitinsä ​Johanna Rauos ​ovat lupautuneet kertomaan perheen tarinan, jotta tietoisuus lasten syövistä lisääntyisi.

– KooKoo haluaa olla kanssakulkija: esikuva ja tukija elämän haasteissa. Kanssakulkija-teemaottelu on kaikilla tavoin hieno tapa auttaa syöpään sairastuneita lapsia ja heidän läheisiään, KooKoon yhteisöpäällikkö Nita Ahola kommentoi.

– Erityisen hienoa tapahtumasta tekee se, että avauskiekon pudottajaksi saadaan Jasper ja hänen perheensä on antanut kasvot kampanjalle. Syke-kerhon vapaaehtoiset ovat mukana ottelussa keräyslippaiden kanssa. Kerätyt varat käytetään syöpälapsiperheiden hyväksi!

Ota sankarihomma vastaan – ryhdy Sylvan Kanssakulkijaksi. Osallistu ja lahjoita Sylvalle. Kanssakulkijoiden lahjoitusten avulla jokainen sairastunut ja läheinen saa tarvitsemaansa tukea. Voit lahjoittaa varoja KooKoon kotiottelussa tai tekemällä lahjoituksen www.sylva.fi tai MobilePay-lahjoitusnumeroon 87215.

Lauantaina 15.2.2020 KooKoo–Lukko klo 17.00.
​​​​​​​Ovet avataan jo klo 16.00. tehdään yhdessä hyvää!

Lisätietoja:

Lisätietoa Kanssakulkija-kampanjasta ja -otteluista sekä kansainvälisen lasten syövän päivän tapahtumista Sylva ry:n verkkosivuilla ​www.sylva.fi​/kanssakulkija

Lisäkysymyksiä voi esittää kouvolalaiselle Sari Yli-Kojolalle, jonka tavoittaa numerosta 040 577 0004.

KooKoolta yhteistyötä kommentoi yhteisöpäällikkö Nita Ahola, nita.ahola@kookoo.fi tai 040 503 8387.
Myös KooKoon valmentajat tukevat #kanssakulkija-kampanjaa. Vasemmalla Jukka Aho ja oikealla Jussi Ahokas. Takana Kari Lehtonen antaa ohjeita Henrik Haukelandille. Kuva: KooKooPeetro Seppälä ja Patrik Puistola. Kuva: KooKooIloinenkin maalivahtitiimi vakavoituu tärkeän asian äärellä. Vas. Henrik Haukeland, Kari Lehtonen ja Niilo Halonen. Kuva: KooKoo