Kamppailu jatkuu viikonloppuna – Kotona HIFK, vieraissa Ilves

23.2.2023

Kamppailu jatkuu viikonloppuna – Kotona HIFK, vieraissa Ilves

KooKoon taistelu playoffs-paikasta jatkuu kahdella kovalla ottelulla, kun Helsingin IFK saapuu perjantaina Sumulaaksoon. Lauantaina jatketaan heti voittoputkessa seilaavan Ilveksen vieraana.

KooKoo palaa Oulun reissun jälkeen kotiyleisönsä eteen perjantaina, kun Lumon Areenan perjantai-illassa vastaan asettuu Helsingin IFK. Pelit jatkuvat heti lauantaina, kun bussin nokka käännetään kohti Tamperetta, jossa vastaan asettuu jo klo 16.00 alkavassa ottelussa Tampereen Ilves.

Keskiviikon matsista Kärppiä vastaan jäi oranssimustille lopulta käteen yksi piste, vaikka enemmänkin ottelusta olisi ollut otettavissa. Ilman maalivahtia kaksi osumaa takonut Kärppälauma onnistui lopulta kampeamaan kouvolalaismiehistön nurin Peter Tiivolan värkkäämällä jatkoaikaosumalla. KooKoon nykyisen Liiga-taipaleen ensimmäinen kolmen pisteen voitto Raksilasta jäi näin ollen vielä odottamaan itseään.

Viimeistä pudotuspelipaikkaa hallussaan pitävä HPK onnistui keskiviikkona voittamaan omassa ottelussaan tyylipuhtaasti sarjakärki Lukon ja kasvatti näin ollen piste-eroaan KooKooseen kahdella pisteellä. Neljän pisteen kaula on kuitenkin vielä täysin kurottavissa umpeen ja edelleen hämeenlinnalaisilla on vyöllään kaksi ottelua enemmän.

Kouvola vs Hesa

Perjantaina Lumon Areenalle saapuva Helsingin IFK on saanut todella hankalan alkukauden jälkeen pelinsä raiteilleen ja stadilaiset ovat nousseet vauhdilla aina sarjataulukon seitsemännelle sijalle. 53 ottelusta 84 pistettä kerännyt HIFK kärkkyy iskuetäisyydellä suoraa pudotuspelipaikkaa, sillä ero kuudentena olevaan KalPaan on ainoastaan neljä pistettä.

Keskiviikkona HIFK joutui kuitenkin tuoreen CHL-mestarin Tapparan jyrän alle, kun Nokia Areenalla kirvesrinnat takoivat stadilaisten verkkoon peräti kahdeksan maalia. Maalivahtiongelman kanssa painiva HIFK joutui ottelussa tulemaan toimeen 17-vuotiaalla Eemil Vinnillä ja 22-vuotiaalla Severi Soukalla, sillä sekä Roope Taponen että Niilo Halonen ovat loukkaantuneiden listalla. Ennen Tappara-ottelua HIFK oli kuitenkin murskaavan kovassa iskussa, sillä edelliseen kolmeen otteluun joukkue onnistui takomaan peräti 21 täysosumaa.

Laajalla ja laadukkaalla hyökkäyskalustolla operoivan HIFK:n parhaana pistemiehenä häärii Eetu Koivistoinen, joka on nakuttanut 53 otteluun tehot 20+17=37. Koivistoisen takaa tulivoimaa löytyy lisää, sillä joukkueessa hyvään vireeseen kevään lähestyessä ovat päässeet myös Juha Jääskä (10+23=33), Julius Nättinen (12+20=32) ja Kristian Vesalainen (13+15=28).

KooKoo ja HIFK ovat tällä kaudella iskeneet yhteen kolmesti, joista oranssimustat ovat onnistuneet voittamaan molemmat Nordiksella pelatut ottelut. HIFK taas onnistui ryöstämään täyden pistepotin Lumon Areenalta marraskuussa lukemin 2–3.

HIFK-ottelu on Liigan ja Sylvan yhteinen teemaottelu, jossa varoja kerätään lasten syövän tukemikseksi. Avauskiekon ottelussa pudottaa otteluisäntä Amarillon puolesta 4-vuotias syöpää sairastava Siiri.

Lauantaina Nokia Areena ja Ilves

Kolmen ottelun Liiga-viikko päätetään lauantaina Tampereella, jossa vastaan asettuu tällä kaudella todella hankalaksi vastustajaksi oranssimustille osoittautunut Ilves. Kuuden ottelun mittaisessa voittoputkessa lentävä Ilves hätyyttelee tällä hetkellä sarjataulukon kärkipaikkaa, sillä ero Lukon ja Ilveksen välillä on ainoastaan yksi piste. Tamperelaisilla on myös kaksi ottelua vähemmän allaan, kuin sarjakärkenä päivystävällä Lukolla.

Liigassa tällä kaudella toiseksi eniten maaleja paukuttaneen Ilveksen hyökkäystä johtaa kokenut Petri Kontiola, joka on iskenyt tähän mennessä tehot 12+34=46. Myös maalipörssin kärkisijan Michael Jolyn kanssa jakava Joona Ikonen on ollut läpi kauden erinomaisessa vireessä keräten yhteensä 43 tehopistettä. Tehoja löytyy myös puolustuksesta, sillä toista kauttaan Ilves-puolustuksessa pelaava Les Lancaster löytyy pakkien pistepörssin toiselta sijalta tehoin 10+30=40.

Ilves on tällä kaudella ollut armoton vastustaja KooKoolle, sillä kaikki kolme edellistä ottelua ovat päättyneet tupsukorvien voittoihin. Näissä otteluissa tamperelaiset ovat heiluttaneet oranssimustien verkkoa peräti 15 kertaa. KooKoon edellinen Ilves-voitto on tarkalleen vuoden takaa, kun helmikuussa 2022 oranssimustat onnistuivat nollaamaan Ilveksen Lumon Areenalla puhtaasti 3–0.

KooKoon kokoonpanosta varmuudella puuttuvat hyökkääjät Toni Suuronen (3 kuukautta), Axel Ottosson (pelikielto 3 ottelua) ja Terry And (Laina K-Vantaa) sekä puolustaja Saku Vesterinen (toistaiseksi)

Otteluennakossa puolustaja Ari Gröndahl.

TULEVAT Ottelut:​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Pe 24.2. 2023 klo 18.30 KooKoo–HIFK, Lumon Areena, Kouvola, OSTA LIPUT TÄSTÄ!
La 25.2.2023 klo 16.00 KooKo–Ilves, Nokia Areena, Tampere, OSTA LIPUT TÄSTÄ!