KalPa otti revanssivoiton – Kouvolaan yksi piste

28.9.2019

28.09.2019 21:26

KalPa otti revanssivoiton – Kouvolaan yksi piste

KalPan ja KooKoon toinen runkosarjakohtaaminen oli tasainen ja voitto ratkesi vasta voittolaukauksilla.

KooKoon ja KalPan kauden toinen kohtaaminen miteltiin lauantaina Kuopiossa. KooKoo oli voittanut ensimmäisen kohtaamisen viikko sitten Kouvolassa 1–0, joten toisesta kamppailusta ennakoitiin tiukkaa vääntöä – ja sitä se myös oli.

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin vasta ajassa 31.51, kun edellisen KalPa -ottelun voittomaalin tehnyt Trevor Mingoia onnistui myös Kuopiossa. Mingoia haki ahnaasti kiekon itselleen istäntien maalin takaa ja laittoi kiekon ohi Eero Kilpeläisen vanhanaikaisella.

Ottelun kolmannessa erässä KooKoo puolusti ahnaasti ja näytti jo hetken siltä, että Henrik Haukeland pystyy pitämään maalinsa puhtaana KooKoon hyvän puolustuksen ansiosta, mutta KalPa kuitenkin tasoitti ottelun 1–1:een ilman maalivahtia ajassa 58.59, kun ex-KooKoo Miikka Pitkänen tasoitti ottelun.

KooKoo haastoi tilanteen maalivahdin häirinnästä, mutta videotarkistuksen jälkeen savolaisten maali hyväksyttiin ja ottelun ratkaisu siirtyi jatkoajalle.

– Tasainen kamppailu, ensimmäinen erä KalPalle ja toisessa erässä me oltiin niskan päällä. Kolmas erä oli taas erittäin tasainen, KooKoon päävalmentaja Jussi Ahokas kommentoi lehdistötilaisuudessa ottelun jälkeen.

Jatkoajan tasaisuus tarkoitti sitä, että ottelun voitto ratkaistiin voittolaukauskilpailussa, joka venyi kolmen laukojaparin jälkeen äkkikuolemaan ja Janne Keräsen ratkaisumaaliin.

– Pystyttiin puolustamaan hyvin ja otettiin tason nosto edelliseen kamppailuun. Rankkarit on aina vähän arpapeliä, Ahokas arpoi voittolaukauksille venyneen ottelun ratkaisua.

KooKoon kausi jatkuu ensi viikolla kahdella kotiottelulla, kun keskiviikkona pelataan kauden kolmas Kaakon Derby SaiPaa vastaan ja lauantaina Helsingin punainen IFK saapuu Lumon Areenalle.

Seuraava kotiottelu: