ENNAKKO

Kahden kotimatsin viikko käyntiin Tapparan vierailulla

26.09.2023

KooKoo jatkaa Liiga-taivaltaan keskiviikkona Lumon Areenalla, kun hallitseva Suomen ja CHL:n mestari Tappara saapuu vierailulle Sumulaaksoon. 

Edellinen kolmen matsin Liiga-viikko sujui oranssimustien osalta kaksijakoisesti. Keskiviikkona Helsingissä ja lauantaina Jyväskylässä kouvolalaiset jäivät nollille isäntien voitettua kummatkin ottelut puhtaasti 3–0-lukemin. Viikon ainoa kotiottelu perjantaina Sportia vastaan taas oli KooKoolta erinomainen ja tiukan taistelun ja työnteon tuloksena kauden ensimmäinen kotivoitto näki päivänvalon. 3–1-voiton kapellimestarina toimi KooKoon ruotsalaishyökkääjä Axel Ottosson, joka viimeisteli kaksi maalia vaasalaisten verkkoon.

– Alku oli meiltä haastava ja jätkiä ollut jonkun verran sivussa kaupan päälle. Olemme kuitenkin pikkuhiljaa saaneet peliä enemmän meidän näköiseksi lätkäksi, eli pyrimme olemaan aktiivisia ja pääsemme kyllä maalipaikoille, veistelee otteluennakkossa puolustaja Eero Teräväinen.

Kuuden pelatun ottelun jälkeen KooKoolla on kasassa yhteensä viisi pistettä. Tahmeaa kauden alkua lähdetään kuitenkin kääntämään keskiviikkona kotiluolassa, kun hallitseva Suomen mestari Tappara saapuu Lumon Areenalle. KooKoon kannalta sairas- ja poissaololistalta kuuluu positiivisia uutisia, kun koko alkukauden sivussa ollut puolustaja Charle-Edouard D´Astous on jälleen KooKoon käytettävissä. Myös kauden kolmessa ensimmäisessä ottelussa piste per peli tahdilla esiintynyt hyökkääjä Ville Leskinen palaa KooKoon kokoonpanoon sairastuvalta.

Keskiviikon kamppailuun vierailulle saapuva Tappara on kokenut paljon muutoksia viime kaudesta ja ehkä suurimpana muutoksena on joukkueen uusi päävalmentaja. Ruotsalaisvalmentaja Rikard Grönborgin komentoon siirtynyt tamperelaisnippu on aloittanut kautensa räväkästi ja neljästä pelatusta ottelusta tilille on kilahtanut yhtä monta voittoa. Uusi pääkäskijä on tuonut tullessaan myös selkeän muutoksen tamperelaisten pelilliseen identiteettiin.

– Paljonhan heillä on muuttunut, ja uusi valmentaja on tuonut mukanaan aktiivisemman pelitavan. Pelaavat tosi paljon kiekkoa syvään ja lyövät pakeille kovaa painetta. Meidän pitää yrittää pelata yksinkertaisesti, puhua paljon ja löytää ne pienet välit mistä se tila löytyy, Teräväinen perkaa.

Neljän ottelun voittoputkella kauden startannut Tappara löytyy sarjataulukosta sijalta kaksi ja maaliero näyttää tamperelaisten osalta suhdetta 17:7. Pisteiden valossa tehokkain pelaaja kirvesrinnoilla on ollut kanadalaishyökkääjä Carter Camper, joka on tehtaillut neljässä ottelussa tehot 2+3=5. Identtisissä pisteissä on myös hyökkääjä Anton Levtchi.

Kouvolalaiselle yleisölle joukkueesta löytyy myös tuttuja kasvoja, kun viime kaudella KooKoon paidassa viilettäneet hyökkääjä Heikki Liedes ja puolustaja Oskari Manninen palaavat Sumulaaksoon, tällä kertaa Tapparan väreissä. Liedes toimi viime kaudella KooKoon kapteenina ja Manninen nähtiin varakapteenina jokaisella kaudellaan pelatessaan KooKoon-paidassa kausina 2019-2023. Teräväisellä on kuitenkin selkeät sävelet, millä keinoin tutut pelikaverit lähetetään takaisin Tampereelle ilman pisteitä.

– Meidän pitää olla aktiivisempia ja valmiita Tapparan paineeseen. Maalinteon pitää myös onnistua paremmin ja pelataan ”Hese” (Liedes) pois, päättää Teräväinen.

KooKoon kokoonpanosta varmuudella pois ovat hyökkääjät Arttu Ilomäki (1-2 vkoa), Toni Suuronen (tarkentuu myöhemmin) ja Emil Molin (2-3 vkoa).

SEURAAVAT KOTIOTTELUT:

Ke 27.9.2023 klo 18.30 KooKoo – Tappara // Osta liput

La 29.9.2023 klo 17.00 KooKoo – Lukko // Osta liput

Pe 6.10.2023 klo 18.30 KooKoo – HPK // Osta liput