Jussi Ahokas on KooKoon uusi päävalmentaja

Jussi Ahokas on KooKoon uusi päävalmentaja

15.3.2019

15.03.2019 15:03

Jussi Ahokas on KooKoon uusi päävalmentaja

Kaksinkertainen maailmanmestariluotsi tarttuu KooKoon ohjaksiin yhdessä Mikko Heiskasen, Jukka Ahon ja Kari Lehtosen kanssa.

KooKoon uutena päävalmentajana aloittaa Jussi Ahokas, 38. KooKoon ja Ahokkaan sopimus on 1+1-vuotinen.

– Jussi on menestynyt, intohimoinen ja moderni valmentaja. Hänellä on jo pitkä valmentajakokemus vaativista tehtävistä ja hän haluaa ottaa seuraavan askeleen urallaan yhdessä KooKoon kanssa, KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen taustoittaa.

Viimeisen kuuden kauden ajan Ahokas on valmentanut Suomen nuorisomaajoukkueita, viimeiseksi alle 20-vuotiaiden maajoukkuetta. Ahokas on kaksinkertainen maailmanmestari valmennettuaan alle 18-vuotiaat Pikkuleijonat keväällä 2016 ja alle 20-vuotiaat Nuoret Leijonat tammikuussa 2019 maailmanmestaruuteen.

– Tulen Kouvolaan täynnä intoa. KooKoo on jo täysiverinen Liiga-seura, mutta meidän on aika ottaa seuraava askel myös menestymisen suhteen, Jussi Ahokas näkee.

– Olen valmentanut jo 19 vuotta, joten nyt on hyvä hetki siirtyä juniorikiekosta ammattilaiskiekon pariin. Tilaisuuksia olisi ollut aiemminkin, mutta koen olevani nyt selkeästi valmiimpi tehtävään.

Ahokkaan valmennustiimiin kuuluvat myös valmentajat Mikko Heiskanen, 33, ja Jukka Aho, 31, sekä maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen, 52.

Heiskanen ja Lehtonen ovat KooKoolle vanhoja tuttuja. Jukka Aho siirtyy Kouvolaan Oulun Kärppien taitovalmentajan pestistä.

– Tunnen Jukan pitkän ajan takaa ja tiedän, miten hyvää työtä hän on tehnyt Kärpissä. Hän on erittäin motivoitunut ja pätevä valmentaja, päävalmentaja Ahokas sanoo.

– Tunnen myös Heiskasen ja Lehtosen entuudestaan. Meillä on Mikon kanssa sama arvomaailma ja odotan innolla työskentelyä hänen kanssaan. Kari Lehtonen on todistettavasti tehnyt pitkän aikaa loistavaa työtä maalivahtien kanssa.