Joulukuu käyntiin kahden ottelun viikonlopulla

1.12.2022

Joulukuu käyntiin kahden ottelun viikonlopulla

Joulukuun ottelut laitetaan KooKoon osalta käyntiin perjantaina, kun oranssimustien bussin nokka suuntaa kohti Keski-Suomea ja Jyväskylää, jossa vastaan asettuu nousujohteinen JYP. Lauantaina jatketaan kotiluolassa, jossa vastassa runkosarjan kolmonen Lahden Pelicans.

Viime perjantaina KooKoo onnistui rikkomaan koko alkukauden vaivanneen kotikirouksensa tyylillä, kun Sport kaatui Lumon Areenan perjantai-illassa tylysti 5–1-lukemin. Raikkaasti ja itseluottamusta uhkuen pelannut kotijoukkue onnistui tehokkaasti maalipaikoistaan ja onnistumisia saatiin laajalla rintamalla. Etenkin jo HPK-ottelussa kokoon laitettu ruotsalaistrio, Emil Molin, Axel Ottosson ja Linus Andersson oli tehokkaana. Molin nakutti ottelussa peräti kolme maalia Ottossonin ja Anderssonin säestäessä kahdella syöttöpisteellä.

Joulukuun otteluihin lähdettäessä KooKoo löytyy sarjataulukosta sijalta 11, kun 24 ottelusta oranssimustat ovat raapineet yhteensä 31 pistettä. KooKoon edellä viimeisellä pudotuspelipaikalla kymmenentenä on perjantaina kohdattava JYP, joka on pelannut kaksi ottelua kouvolalaismiehistöä enemmän.

Sarjataulukossa edetään vuoden vaihdetta kohti muutenkin tasaisissa merkeissä ja taistelu aivan pudotuspeliviivan tuntumassa käy tiiviinä. Liigan viimeisellä sijalla majaileva SaiPakin on taistossa vielä täysin mukana, sillä eroa viivan ja viimeisen joukkueen välillä on ainoastaan kuusi pistettä. Suoraan pudotuspelipaikkaan KooKoolla on matkaa kymmenen pistettä Kärppien majaillessa kuudentena 41 pisteellä.

Perjantaina vastassa JYP

Perjantaina KooKoota isännöivä JYP on saanut alkukauden heikkojen esitysten jälkeen peliänsä pikkuhiljaa raiteilleen ja joukkue onkin onnistunut nappaamaan viidestä viimeisestä ottelustaan neljä voittoa. Edellinen ottelu TPS:ää vastaan päättyi kuitenkin jyväskyläläisten 3–2-tappioon. JYP on kaikkiaan napsinut pelaamistaan 26 ottelusta yhteensä 32 pistettä, ollen näin KooKoota pisteen edellä.

Budjettiaan tälle kaudelle nostanut JYP vahvisti marraskuun aikana kokoonpanoaan vielä lisää, kun JYPin oma kasvatti Veini Vehviläinen siirtyi hurrikaanipaitojen tolppien väliin. Vehviläisen alku Jyväskylässä on ollut vahva, sillä viiden ottelun aikana kiekot ovat pysähtyneet peräti 95,17% varmuudella ja kiekkoja selän taakse on uponnut ainoastaan 1,41 per ottelu. Huomionarvoista on myös se, että jyväskyläläisten neljän ottelun mittainen voittoputki alkoi välittömästi Vehviläisen astuttua maalin suulle.

KooKoo ja JYP ovat kohdanneet tällä kaudella kertaalleen Lumon Areenalla. KooKoo johti ottelua pitkään 1–0, mutta kolmannessa erässä jyväskyläläiset onnistuivat kampeamaan itsensä tasoihin ja lopulta voittoon asti lukemin 1–2.

Lauantaina kotona Pelicans

Lauantaina palataan taas kotiyleisön eteen, kun KooKoo isännöi Lahden Pelicansia joulukuun ensimmäisessä kotiottelussa. Vahvasti läpi kauden esiintynyt Pelicans löytyy kirjoitushetkellä sarjataulukosta sijalta kolme. Pisteitä lahtelaisryhmä on onnistunut nappaamaan 26 ottelusta yhteensä 47 ja piikkipaikkaa pitävään Lukkoon eroa on ainoastaan yksi piste.

Vahvasta alkukaudesta huolimatta Tommi Niemelän luotsaama pussinokkalauma on kuitenkin kohdannut viime aikoina pientä turbulenssia. Viimeisissä viidessä ottelussa nokkaan on tullut kolme kertaa, kun HIFK, Ilves ja Jukurit ovat napanneet voitot lahtelaisista. Ennen KooKoo-kamppailua Pelicans pelaa vielä perjantaina kotiottelun Oulun Kärppiä vastaan.

KooKoo ja Pelicans ovat tällä kaudella kohdanneet kahdesti. Voitot ovat jakaantuneet tasan 1–1, kummankin napattua vierasvoitot taskuunsa. Pelicans kävi Lumon Areenalla lokakuun alussa nappaamassa voiton lukemin 1–3 ja vastaavasti KooKoo hurjasteli marraskuun alussa Lahdessa pelatussa ottelussa 1–5 voittoon.

Kokoonpanosta ovat varmuudella pois hyökkääjä Samuli Ratinen (1–2 viikkoa) ja Terry And (laina K-Vantaa) sekä puolustaja Riku Tuomola (laina FPS).

Otteluennakossa Sportia vastaan hattutempun iskenyt ruotsalaishyökkääjä Emil Molin.

VIIKON OTTELUT

Pe 2.12.2022 klo 18.30 KooKoo–JYP, LähiTapiola Areena, Jyväskylä, OSTA LIPUT TÄSTÄ!
La 3.12.2022 klo 17.00 KooKoo–Pelicans, Lumon Areena, Kouvola, OSTA LIPUT TÄSTÄ!