Jouko Myrrä KooKoon päävalmentajaksi

15.04.2024

Myrrän valmennustiimiin liittyvät Tuukka Poikonen, Manu Lähteenmäki, Matti Ranta ja Jarkko Rissanen.

KooKoon uutena päävalmentajana aloittaa 55-vuotias Jouko Myrrä. KooKoon ja Myrrän sopimus on 2+1-vuotinen.

– Haluamme KooKoon olevan aktiivinen, aloitteellinen, vahvasti kamppaileva ja uhrautuvasti puolustava joukkue, jonka arki tukee vahvasti tätä tavoitetta. Jouko Myrrä sopii erinomaisesti päävalmentajaksi toteuttamaan tätä tavoitetta, KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen kommentoi.

Myrrällä on vankka pelaaja- ja valmentajatausta. Hän valmensi Tampereen Ilveksen organisaatiossa ensin junioritasolla vuosina 2009–2016 ja sittemmin Liiga-joukkueessa apuvalmentajana ja päävalmentajana kaudet 2016–2022.

– Olen ollut nyt puolitoista vuotta pois jääkiekkojoukkueen arjesta ja hallivalmentamisesta, joten palo hallille ja auttamaan pelaajia on todella kova. Meillä on edessä hieno mahdollisuus ja lähden luottavaisin mielin jatkamaan KooKoon ammattimaista historiaa, Myrrä sanoo.

Myrrällä on pelaajataustaa myös KooKoosta, sillä laitahyökkääjä pelasi Sumulaaksossa I-divisioonaa kaudella 1991–1992.

Myrrä on KooKoon seurahistorian 28. päävalmentaja.

Valmennustiimi uudistuu

KooKoon uuteen valmennustiimiin liittyvät Myrrän lisäksi valmentajat Tuukka Poikonen (39) ja Manu Lähteenmäki (27), Matti Ranta (57) sekä maalivahtivalmentaja Jarkko Rissanen (36).

Tuukka Poikonen on toiminut aiemmin muun muassa Ilveksen U20-joukkueen, slovakialaisen Banska Bystrican sekä viimeisimpänä Mestiksessä Kokkolan Hermeksen päävalmentajana.

– Tuukan kanssa meillä on yhteistä historiaa Ilveksen U16- ja U20-joukkueista ja olemme pitäneet yhteyttä sen jälkeenkin. Olemme puhuneet paljon jääkiekosta ja koen, että meillä on hyvä yhteinen sävel siitä, miten ajattelemme jääkiekosta, päävalmentaja Myrrä sanoo.

– Tuukka on yksi parhaista pelin osaajista ja hänen vahvuutensa täydentävät äärimmäisen hyvin omaa osaamistani. Hänen tietotaidostaan on hyötyä 5 vs 5 -pelissä ja puolustuspäässä. Tuukka on myös kasvattanut omaa osaamistaan menneinä vuosina ja hän seuraa aktiivisesti Euroopan ja Pohjois-Amerikan kiekkoa, joten hän tietää tarkasti, mihin jääkiekko huippuliigoissa on menossa.

Hermeksestä Kouvolaan saapuu myös valmentaja Manu Lähteenmäki, jonka päävastuu KooKoossa on fysiikkavalmennuksessa ja otteluiden aikaisessa videotyössä. Miehen oma pelaajaura päättyi keväällä 2022 Suomi-sarjassa.

– Manu on liikuntatieteiden maisteri valmennus- ja testausopin pääaineesta, ja hän on vakuuttanut allekirjoittaneen viimeisimmällä tiedolla ja erityisesti tutkittuun tietoon perustuvalla osaamisellaan, Myrrä kehuu.

– Hän tuntee pukukopin lainalaisuudet ja tuo myös oman kokemuksensa kautta talonpoikaisjärkeä ja pelaajien kokonaisvaltaista kehittämistä koppiin. Hän on monipuolinen osaaja, jolla on hanskassa muutakin kuin fysiikkaosaaminen. Ja tietysti hänkin on persoonana huipputyyppi ja täydentää tiimiämme.

Matti Ranta on toiminut useita vuosia KooKoon valmennuksessa monissa rooleissa niin junioripuolella kuin Liiga-joukkueessa. Tulevalla kaudella Rannan vastuu Liiga-joukkueen fysiikkavalmennuksessa kasvaa entisestään.

– ”Masa” on ollut jo pitkään KooKoossa eri rooleissa ja sitä kautta tuo tiimiimme hyvää kookoolaista jatkumoa. Hänen persoona, kokemus ja tietotaito ovat kullanarvoinen lisä tiimiimme ja hän muodostaa oivan parin fysiikkavalmennukseen Manun kanssa, Myrrä sanoo.

Valmennustiimin täydentää Jarkko Rissanen, joka valmentaa tällä kaudella Mestiksen finaaleissa pelaavassa IPK:ssa. Edelliset seitsemän kautta Rissanen työskenteli maalivahtivalmentajana KalPan Liiga- ja U20-joukkueissa sekä eri ikäkausimaajoukkueissa.

– ”Jaskan” kanssa emme ole valmentaneet yhdessä, mutta hän on huippuammattilainen ja hänellä on kokemusta maalivahtien lisäksi puolustuspelaamisesta ja puolustajien peluuttamisesta. Lisäksi skouttaaminen ja video-osaaminen on hyvää, ja hän tuo ihmisenä ja persoonana hyvän jätkän meille koppiin.

Poikosen, Lähteenmäen ja Rissasen sopimukset ovat Myrrän pestin tavoin 2+1-vuotisia. Rannan sopimus kattaa vielä ensi kauden.

Joukkueen fysioterapiasta vastaavat myös tulevalla kaudella Sanna Feberg-Lindh ja Jaana Kekki.